親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:car_li 發表於 16-12-17 05:49 會好

原帖由 kenix_kwok 於 16-12-17 發表
咁塔斯幾月去最好?
1,2月最好。又係cherry季節,平過係香港買好多。

大宅

引用:Quote:car_li 發表於 16-12-17 05:49 會好

原帖由 kenix_kwok 於 16-12-17 發表
其實跟團好定自由行好 如自己一個去的話
一個人自由d,想點玩就點玩。跟團就唔使煩。

大宅

引用:想book summer holiday去,但毫無頭緖有無j

原帖由 Icecream17 於 16-12-20 發表
想book summer holiday去,但毫無頭緖有無jm分享下行程?想去10日,有個8yrs
...
我下星期去brisbane同GC,前後9日,都係玩吓theme park, crab catching, 睇glowworm, 去海豚島,同sunshine coast.

大宅

car_li 發表於 16-12-20 19:05
我下星期去brisbane同GC,前後9日,都係玩吓theme park, crab catching, 睇glowworm, 去海豚島,同sunshine ...

請問你起sunshine coast有咩行程? 會留幾多日? 我都研究緊

大宅

引用:Quote:car_li 發表於 16-12-20 19:05 我下

原帖由 sugarbun 於 16-12-20 發表
請問你起sunshine coast有咩行程? 會留幾多日? 我都研究緊
我去sunshine coast一日,因家人唔想成日轉酒店。
我主要去海灘玩下。果到有個叫Australia Zoo,聽朋友說都好值得去玩。還有個Sea Life aquarium. 記著去Eattamogh Pub食嘢(雖然叫pub,小朋友可以去的),係一間比較有特色的餐廳。
果到有個叫Ginger factory 同Big Pineapple, 不過有些人覺得較無聊。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

SavannaCrutchet 發表於 16-12-17 13:37
Goldcoast有無好住宿介紹

我住 Circle on Cavill,喺 Surfers Paradise,樓下有超市,食肆,背面大街有巴士站去各大 theme parks,極方便

大宅

car_li 發表於 16-12-21 06:28
我去sunshine coast一日,因家人唔想成日轉酒店。
我主要去海灘玩下。果到有個叫Australia Zoo,聽朋友說都 ...

day trip only? 你會唔會去currumbin wildlife scanctuary? 如果去咪去兩個動物園? 我唔知會否重複coz I planned to go to currumbin, 你會去埋noosa嗎?

大宅

引用:Quote:car_li 發表於 16-12-21 06:28 我去s

原帖由 sugarbun 於 16-12-21 發表

day trip only? 你會唔會去currumbin wildlife scanctuar ...
I only go to Paradise Country in GC. 因買在ticket包4個theme parks, 其中一個係Paradise Country. 同埋時間不多,所以唔會去其他zoo, 我估個個zoo都差不多。

大宅

引用:Quote:car_li 發表於 16-12-21 06:28 我去s

原帖由 sugarbun 於 16-12-21 發表

day trip only? 你會唔會去currumbin wildlife scanctuar ...
我唔去noosa,我主要向南玩,亦都無時間再上北玩。如有機會我想將來由brisbane揸車,一路向北玩,直至去到Cairns. 聽聞沿途風景好靚。

大宅

car_li 發表於 16-12-21 10:36
我唔去noosa,我主要向南玩,亦都無時間再上北玩。如有機會我想將來由brisbane揸車,一路向北玩,直至去到Ca ...

我有諗過但張飛唔可以cairns走, 要揸返轉頭好似有d on居咁

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

sugarbun 發表於 16-12-17 23:36
我book左暑假去GC+Brisbane, 而家睇緊行程
Hi...我都訂左機票GC + BNE...10日...仲諗緊應該GC先定DBN先...同埋2邊地方應該幾多日好

子爵府

虎到金來勳章

jcy 發表於 16-12-21 15:17
Hi...我都訂左機票GC + BNE...10日...仲諗緊應該GC先定DBN先...同埋2邊地方應該幾多日好 ...

你去純玩?GC 好

大宅

jcy 發表於 16-12-21 15:17
Hi...我都訂左機票GC + BNE...10日...仲諗緊應該GC先定DBN先...同埋2邊地方應該幾多日好 ...

我都係bne+gc x10日, 積極睇行程中. 因有長老同行, 唔想去太多theme park

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

SavannaCrutchet 發表於 16-12-21 11:43
謝,抄低先近subway嗎?附近有咩玩多

搭 glink 唔知一個或兩個站有大型跳彈床,有 ifly,如果去 theme parks 要搭車

琥珀宮

helenchanz 發表於 16-12-21 16:00
你去純玩?GC 好

純玩唔係探親

你意思即係BNE唔駛留咁多日

琥珀宮

sugarbun 發表於 16-12-21 17:05
我都係bne+gc x10日, 積極睇行程中. 因有長老同行, 唔想去太多theme park

我1家3口反而諗多係theme park
度度都想去, 又出海又出島, 仲未攪清楚好混亂

子爵府

虎到金來勳章

jcy 發表於 16-12-22 11:53
純玩唔係探親

你意思即係BNE唔駛留咁多日

哦!如果出島玩又唔同,因為細既小朋友節目呢,Brisbane 得個southbank parkland 玩下再搭ferry hea 下咁。或者去lone pine 抱樹熊.
相比之下,GC 個broadwater parkland 好玩過BNE 個southbank parkland 好多, 又多theme park.

子爵府

虎到金來勳章

Koala_Chu 發表於 16-12-21 19:26
搭 glink 唔知一個或兩個站有大型跳彈床,有 ifly,如果去 theme parks 要搭車
...

你指Broadwater parkland 個bouncing pillow? 呢個小朋友好come 玩

水晶宮

helenchanz 發表於 16-12-22 12:24
你指Broadwater parkland 個bouncing pillow? 呢個小朋友好come 玩

應該係,我搭 glink 時經過,可惜冇時間去

首頁

尾頁

跳至