跳至

首頁

尾頁

別墅

熱血勳章

我都買左呢件, 喺街市買. 第1次買$50/件, 昨日再買多件$55/件. 貴左$5 真係趁火打劫....唔凍唔加價

禁止訪問

大宅

日本的米黃色底衫唔係羊毛,係acrylic,所以好平。請問摩利係咩﹖

[ 本文章最後由 wwsugar 於 08-12-3 10:06 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

在戴麟趾夫人診療所後面(鱟地坊)的鐵皮屋,有幾間買bb野,只有最入個間舖是$49,其他是$59,你可說朋友常買野可$90兩件,所有野講價都可以平些。

原文章由 ling000ling 於 08-12-1 23:14 發表

荃灣邊度呀?

大宅

原文章由 wwsugar 於 08-12-3 10:03 發表
日本的米黃色底衫唔係羊毛,係acrylic,所以好平。請問摩利係咩﹖

摩利係一只羊毛衫牌子, 大人小朋友都有, 最細1歲, 但係其實阿b著咗剛剛好. 我買咗摩利俾小虫之後, 琴日幫c6執利李俾佢去美國公幹, 先發現c6件羊毛衫都係摩利. 佢地父子裝, 勁搞笑!

你可以去永安睇睇, 真係幾滑, 不過貴d...

大宅

thanks!
原文章由 Hung'sBB 於 08-12-3 12:11 發表
在戴麟趾夫人診療所後面(鱟地坊)的鐵皮屋,有幾間買bb野,只有最入個間舖是$49,其他是$59,你可說朋友常買野可$90兩件,所有野講價都可以平些。

...

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都買左兩件黃色羊底衫俾bb著喇!
質地好軟熟呀!
但老闆娘話要著底衫先著得呀! 咁其實係咪即係要一次過要著3件衫先得呀?(如果就咁當面衫著會唔會好易起毛粒or甩線?)
執仔之手 與仔偕老

子爵府

good morning !

係呀 ! 我阿b都係着緊妳地講o個隻, 我通常都係普通底衫套入冷底衫內,比阿一齊着,再着一件連身衫褲,再凍面再加包被抱住,最方便最簡單方法, d連身衫褲好鬼快唔岩着就真, 一般花園街賣冷底衫(made in japan) hkd49-59/ pc,依家買80 size好d,

pinkpink

大宅

如果當面衫著, 有以下壞處:
1-唔美觀 ( 有毛嘅叉燒b )
2-件羊毛底衫好易dirty (一般羊毛底衫都唔會日日洗, 如果bb無出汗, 通常我係著2-3日先換, 因為bb已經有底衫打底, 再加一件面衫)
3-成日洗件衫好易會鬆 (只可手洗, 要扭, 會滴水)

講真, 又真係好少見到件羊毛衫著外面喎 唔凍都唔著啦, 點解你會諗住著外面呢?
]原文章由 叉燒媽 於 08-12-8 08:56 發表
我都買左兩件黃色羊底衫俾bb著喇!
質地好軟熟呀!
但老闆娘話要著底衫先著得呀! 咁其實係咪即係要一次過要著3件衫先得呀?(如果就咁當面衫著會唔會好易起毛粒or甩線?) ... [/quote]

大宅

回覆 #1 kb7724 的文章

我買咗minimoto 長袖開胸o既羊毛底衫 不過都係箸係中間o架喎..
學翁b話箸係出面唔靚同埋要日日洗嘛
都係箸番係中間啦

大宅

好媽媽勳章

唔係好熟荃灣...請問近唔近地鐵站啊?

原文章由 Hung'sBB 於 08-12-3 12:11 發表

...
My Blog:  [http://hk.myblog.yahoo.com/caca-caca]

首頁

尾頁

跳至