自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我搵我家庭醫生驗孕寫轉介信佢都係consultation同驗孕獨立收費(因我睇埋傷風),咁我覺得你個醫生分開收又錯唔晒。。。,係封信收你100過分咗。。。不過過左去就算啦,其實如果自己驗到有可以直接睇婦科順便照埋超聲波

珍珠宮

cudy119 發表於 17-4-8 19:33
唔好意思樓主
驗孕錢和睇醫生錢應該真係分開的
咁你驗孕$120, 醫生寫轉介信$300

係囉,驗孕係果個服務嘅價錢,私家醫生費不嬲都係另計。個護士又真係無錯,而且個醫生都好好啦,為免大家嘈都肯尤你鍾意俾幾多就幾多。

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔好唔開心啦…有左bb係件好事,你當果個姑娘今日m到咪算囉~ btw我果次因為攞左維他命丸,埋單510蚊,係診所

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Goofy_chi 發表於 17-4-8 19:03
早2日係屋企驗Bingo,咁今日就去普通醫生(大埔大元村)到驗多次同拎埋醫生証明,打電話預約既時候問咗驗孕 ...

我覺得個"登記姑娘"應該過咗鐘唔記得食藥.

轉介信要收錢架咩 ?

仲超貴添喎.

呻完就算唔好放係心

有咗 BB 要保持心情愉快

別墅

Goofy_chi 發表於 17-4-8 19:03
早2日係屋企驗Bingo,咁今日就去普通醫生(大埔大元村)到驗多次同拎埋醫生証明,打電話預約既時候問咗驗孕 ...

你個位醫生真係好,你鐘意比幾多就幾多,不嬲就算普通傷風咳都係(疹金+葯錢)甘样收,而家你只係不要葯,醫生收你(驗孕+疹金+要寫轉介信)有咩問題??
樓主未去過疹所驗孕都睇過私家醫生卦

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tintinlam 發表於 17-4-8 19:38
有時有D收費真係。

我都去 過貴價診所驗孕,有醫生信呀,維他命呀咁,都唔洗咁貴。呢個醫生唔通平時睇普通病開假紙又另計錢
總有離別的時候

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

某d姑娘真係好黑人憎

最近遇到2個

態度衰衰

不過用返同樣聲線答佢嘢佢就會收聲

另一方面同拎藥個個好好聲氣仲要勁日客氣講唔該又成

擺明做比衰個個睇

另一次做手術,一姑娘一醫生

粗聲粗氣到呢...我老公同我覆診問個姑娘係咪醫生老婆

不過又係態度差差咁應佢就得

D人欺善怕惡

好聲好氣對佢地 只會得勝吋進尺

之後氣粗聲氣左,佢又變返態度好好

好似玩嘢咁

珍珠宮

siuba 發表於 17-4-8 19:29
我睇咁多次,都係收驗孕加見醫生錢喎。你要拎證明,唔係一定要見醫生咩?

或者等其他JM答。

都係,話哂驗孕係一個化驗, 驗完無可能搵個護士仔講解,應該見翻醫生

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

breadbread123 發表於 17-4-8 19:43
你個位醫生真係好,你鐘意比幾多就幾多,不嬲就算普通傷風咳都係(疹金+葯錢)甘样收,而家你只係不要葯,醫 ...

我去胡廣森到驗孕只收$80

包埋醫生信

平時婦產科醫生睇一次都$600起

人地都收$80咋

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我記得我驗bingo時個醫生好好。除左寫左兩封轉介信(私家同政府),懷孕証明(比公司),最後仲同我講,我知你有醫療卡(以前睇過有記錄),但咁claim唔到錢,不如我開少少維他命比你,反正你有bb都需要,有開到藥先可以用到卡呀。

瑪瑙宮

cheung2000 發表於 17-4-8 19:46
都係,話哂驗孕係一個化驗, 驗完無可能搵個護士仔講解,應該見翻醫生
...

其實驗完點解要講解

支棒有晒結果

姑娘問經期上月幾時黎就寫埋個預產期落信

子爵府

cheung2000 發表於 17-4-8 19:46
...

所以我都覺得診所冇錯,兼冇收錯。如果去睇婦科仲貴,淨係見醫生都收500,驗秀再另計,仲有葯錢又另計。甚本上睇一次至少800蚊落樓。

別墅

Chowying 發表於 17-4-8 19:44
我都去 過貴價診所驗孕,有醫生信呀,維他命呀咁,都唔洗咁貴。呢個醫生唔通平時睇普通病開假紙又另計錢 : ...

樓主話係要轉介信,我唸同懷孕証明有分別。每個醫生收費有別,貴,下次轉睇另一醫生,姑娘態度唔好,下次未唔睇。
但錢係都一定要比嫁

水晶宮

我記得嗰時係收返診金,當睇醫生咁睇。佢會開d 葉酸俾我

別墅

cudy119 發表於 17-4-8 19:33
唔好意思樓主
驗孕錢和睇醫生錢應該真係分開的
咁你驗孕$120, 醫生寫轉介信$300

我表達係個登記姑娘既態度,我當時聽到$520咁貴,只係問清楚個收費,佢已經好激動!
我都同佢講,我唔係個個月驗孕,所以唔清楚有分見醫生同唔見醫生

大宅

2024年龍年勳章

貧窮媽媽 發表於 17-4-8 19:51
我記得嗰時係收返診金,當睇醫生咁睇。佢會開d 葉酸俾我

我個陣時都係喎!

別墅

LedTV 發表於 17-4-8 19:47
我去胡廣森到驗孕只收$80

包埋醫生信

我意思平定貴既醫生可以自己選擇,但當你選擇左亦享用左後,唔比或者又爭拗就唔好囉

子爵府

畀面勳章

Goofy_chi 發表於 17-4-8 19:52
我表達係個登記姑娘既態度,我當時聽到$520咁貴,只係問清楚個收費,佢已經好激動!
我都同佢講,我唔係個 ...

算啦 岩岩有左 好小事
遲啲仲多錢洗
孕都驗左,信又開左
其實真係好小事 你唔好咁激動:mother:

珍珠宮

LedTV 發表於 17-4-8 19:48
其實驗完點解要講解

支棒有晒結果

咁唔係個個都識睇家嘛(呢度都大把jm成日post支棒問係咪bingo...),同埋樓上都有jm講要醫生寫信所以收consultation錢好合理喎。。。有醫生唔收係佢好人,但唔等如呢個醫生錯哂,係封信都收錢過分左啫

瑪瑙宮

cheung2000 發表於 17-4-8 19:55
咁唔係個個都識睇家嘛(呢度都大把jm成日post支棒問係咪bingo...),同埋樓上都有jm講要醫生寫信所以收consu ...

而家我講緊你去診所驗

姑娘會比醫生睇
唔駛自己睇支嘢架

你答姑娘上次經期幾時就得

醫生會寫信比你証明你有 左幾多日

首頁
12345...6

尾頁

跳至