自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 titankaine 於 09-1-21 13:06 發表

咁講真....我都覺自己無LV袋行出街好自卑!
唔該政府包埋!!
有無人認同!!

我想要 gucci 得唔得 .....
:;pppp: :;pppp:

伯爵府

有人包, 梗係唔貴果樣唔學啦.....
之前好前見過d人講, 綜援過年有雙糧...係咪真嫁 ??

原帖由 Reximom 於 09-1-21 13:03 發表

真係咁架, 早輪電視訪問個綜援家庭, 個亞媽話依家d朋友要多元智能, 好想比個女學鋼琴, 最好政府包咁話wor!

D人真係慣左攤大手板, 其實想多元智能, 唔係一定要學鋼琴架, 學口琴都得架, 平好多, 又唔洗一定俾錢請 ...

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Reximom 於 09-1-21 13:03 發表

真係咁架, 早輪電視訪問個綜援家庭, 個亞媽話依家d朋友要多元智能, 好想比個女學鋼琴, 最好政府包咁話wor!

D人真係慣左攤大手板, 其實想多元智能, 唔係一定要學鋼琴架, 學口琴都得架, 平好多, 又唔洗一定俾錢請 ...

學鋼琴要鍊習, 咁政府咪要買個琴比佢, 但佢間屋細又擺吾到個琴, 咁政府係咪又要買埋間大屋比佢?

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 山SANDRA渣 於 09-1-21 12:29 PM 發表

遊行爭取政府俾$佢地上網

包埋結婚生仔比禮金啦

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

子爵府

應該比餐卷, 起間食堂比佢地, 唔洗日日飲茶ma 仲要搵野比佢地做, 幫c人又好, 政府又好, 無錢既, 睇下d人仲會唔會咁懶喇

咁當然除左有真正需要既人啦

珍珠宮

畀面勳章

一陣佢地話被畸視...又話坐緊監..乜q佢地都有得講...
唉,難為我地要做果d,一日返足8個鐘,又無得加薪,養仔女都無津貼,什麼乜費都自己搵先有得使...點解政府唔贊助下我地呀...佢地都有4.7%終援加....拎果4.7%去交上網費都得啦..百拎蚊都要人俾錢..癲癲地架

伯爵府

佢地想俾人包喎, 梗係要身光頸靚啦 , 包上網費之後咪要送埋最新電腦, 防毒軟件, 電腦課程, 仲要包埋電費添, 俾少樣都話你歧視

男爵府

有無人知邊個龜縮議員同港人過唔去? 如果出來行下就爭取到佢哋想要既野, 咁囚犯都要絶食爭取睇咸書, 每周一次呵呵呵啦......

男爵府

原帖由 arale1668 於 09-1-21 13:35 發表
一陣佢地話被畸視...又話坐緊監..乜q佢地都有得講...
唉,難為我地要做果d,一日返足8個鐘,又無得加薪,養仔女都無津貼,什麼乜費都自己搵先有得使...點解政府唔贊助下我地呀...佢地都有4.7%終援加....拎果4.7%去交上網 ...

崎視...唔係掛...咁掉返轉囉...我地要交稅果d入去全包島..
佢地晌出面囉..我唔介意架...

大宅

咁男嘅要包埋避孕套, 女嘅要包避孕丸, 仲要提供定期全身檢查, 子宮頸測試, 總之唔止生養死葬咁簡單, 要佢冚家富貴, 無嘢蔽'哎'

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

政府起一幢綜援大樓--叫九流樓,專比呢一班9流流o既人同流合污就o岩.

或者比個島佢地住 -- 叫幸能島,終於比佢地幸到有個鬥比佢地住過世.

聽到佢地d新聞真係火都黎 x 埋 .

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢班人真係得閒冇野做, 諗盡辦法搵著數.

等待驗證會員

呢d 野都有得遊.... 咁我地又搞番個 "爭取mpf 自由化", 又或者"爭取政府補貼我d mpf!!!!"仲有...
爭取政府提供免費上網俾全港市民
爭取市民有權話事, 自己納左d 稅俾d 咩人用!!!!

(我諗到再加...)

大宅

我幫佢地唸好咗啦, 遲下遊行争取旅行津貼, 每年包佢地去外地梳乎下 (陽光海灘, 咁先似樣ga麻). 我地呢d可怜蟲梗係要全力以赴搵錢供養佢地, 以顯示我地絶無歧視之心.

男爵府

原帖由 小肥猪 於 09-1-21 15:11 發表
我幫佢地唸好咗啦, 遲下遊行争取旅行津貼, 每年包佢地去外地梳乎下 (陽光海灘, 咁先似樣ga麻). 我地呢d可怜蟲梗係要全力以赴搵錢供養佢地, 以顯示我地絶無歧視之心. ...

住晌個島上面..咪日日陽光與海灘啦...

男爵府

原帖由 CYT0408 於 09-1-21 15:17 發表

住晌個島上面..咪日日陽光與海灘啦...

到時又出黎遊話要政府要包 40 防曬 ,mask 比堅尼 & 太陽油呀.

仲要絕左育先好比佢地上個島,如果唔係又生埋一大堆呀

男爵府

D呀婆.呀伯要加300元生果金都正常兼應該
上綱費痴...地

大宅

樓主咁都比你想到,利害a
原帖由 CYT0408 於 09-1-21 12:19 發表
算吧...索性政府起一幢綜援大樓...
或者比個島佢地住...
入面全包宴..唔好再話要包咩啦...
所有工作都係佢地自己做番,
清潔丫,執垃圾,維修

唔想再見到佢地咁慘..下下要遊行爭取野..
我見到都想死.. ...
ありがとう!!!

首頁

尾頁

跳至