跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 goldiema 於 09-1-31 07:54 發表
答你個都亂講既!都唔知上得幾穩定,重好過我家裡.是wi-fi無線的,唔係我點上到BK,我都冇得落床!

好彩有 li d 服務 ja, otherwise, 真係悶死

複式洋房

原帖由 goldiema 於 09-1-31 09:24 發表
Hello doughnut,其實陀呢兩個B前,在05,06年流產過两次,冇咗3個小B,所以刮宮多變成前置胎盤,07年為咗保住大仔,日日飲中藥,又嘔又日日咭手指控制住糖尿,好辛苦才保住他.點知陀呢個唔止糖尿,重变成胎盤前置四級,還盍在 ...

e+ 唔好諗咁多 !! 個天對你好好 ga, 比一仔一女你喎 ! 你同 B 女都會冇事 ga ! 辛苦既日子總會過, 好快就會一家四口開開心心 ga la.

let's keep in touch, 我入到仁安 pm 你丫, 當我可以落床就探下你 ar ma !

複式洋房

好呀!你book咗幾号呀?我預計12号會開刀,可能餵奶時會相見喎!我的馬拉松已經入到場,跑最後四百了,一定會捱到終點的!
原帖由 doughnut 於 09-1-31 12:02 發表

e+ 唔好諗咁多 !! 個天對你好好 ga, 比一仔一女你喎 ! 你同 B 女都會冇事 ga ! 辛苦既日子總會過, 好快就會一家四口開開心心 ga la.

let's keep in touch, 我入到仁安 pm 你丫, 當我可以落床就探下你 ar ma ! ...

大宅

goldiema,

睇完你個故事,我真係覺得你好偉大呀!!!你簡直係冒住生命危險去生bb呀!!你嘅母愛令人動容~~你啲囝囡弟時一定會好生性、好乖架!!!
我相信仁安啲醫生會幫到你的!我都book左六月會響仁安生~~
你一定要每日拜托小b你希望佢做到嘅事,如﹕頂到12號先出來呀etc....小b真係會知道的!!(我睇七田真嘅胎教書講的)
你同小b都要加油呀!!!!我地所有人都會支持你!!

大宅

我都book咗5号開刀﹐到時我都去探下你呀。你叫bb頂住12号至好出來呀。

原帖由 goldiema 於 09-1-31 19:10 發表
好呀!你book咗幾号呀?我預計12号會開刀,可能餵奶時會相見喎!我的馬拉松已經入到場,跑最後四百了,一定會捱到終點的!

複式洋房

昨晚好險呀!辛苦到不得了,差D頂唔住啦!當我坐起身食晚餐時,突然間又大量出血!姑娘又立刻開始手術前的準備,打仗打咗成晚,因為剛吃完晚餐,梁醫生最後給我兩小時觀察,不過他說應該BB是時侯出世了,怎知當爸爸到來,突然又開始止血了,一定是怕了爸爸!終於又過了痛苦的一關,今早還在繼續吊住水,完全未能動!只好向你們訴訴苦吧!

複式洋房

好呀!希望到其時會嚇親你,我D朋友都話我好殘,就來阿媽都唔認得了!
原帖由 cat_house 於 09-2-1 08:40 發表
我都book咗5号開刀﹐到時我都去探下你呀。你叫bb頂住12号至好出來呀。

複式洋房

Wow, your older son is so sweet! I also wishing you all the best! It sounds quite complicated. I have scheduled admission on the 20th, so I probably wont see you, but good luck, and hang in there little baby!!!!
原帖由 goldiema 於 09-1-30 07:54 發表
我入QE時佢地成日想同我打直開肚,又話要切子宮,又話要換血,重會有生命危險!日日睇我既醫生都唔同,好多學神,次次流血都唔比食野,黃豆永遠在手上,但又唔會給你吊水,餓到我同BB都瘦哂,一直都冇增磅!如果一直留在那裡,34 ...

複式洋房

原帖由 goldiema 於 09-2-1 12:18 發表
昨晚好險呀!辛苦到不得了,差D頂唔住啦!當我坐起身食晚餐時,突然間又大量出血!姑娘又立刻開始手術前的準備,打仗打咗成晚,因為剛吃完晚餐,梁醫生最後給我兩小時觀察,不過他說應該BB是時侯出世了,怎知當爸爸到來,突然又 ...

o個晚你出事, 我都知 ar, 因為我都入左仁安

我開刀生左勒, o個晚開刀時, 仁安 d staff 先至講起你又出血, 仲話除時同我一齊開刀 tim !!

我突然早產左 ar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i will leave the hospital tomorrow ga la. you can pm me your room no. if you don't mind, so that i can visit u, hehe

複式洋房

你都生咗啦!我二号開刀今日早上落床,一陣想去睇阿女,10:30呀!我着黃色睡衣,右手紅色手帶325B,一陣見!
原帖由 doughnut 於 09-2-3 22:09 發表

我開刀生左勒, o個晚開刀時, 仁安 d staff 先至講起你又出血, 仲話除時同我一齊開刀 tim !!

i will leave the hosp ...

複式洋房

剛剛第一次見到B女,她好細粒呀!又唔多食奶,只想睡覺,過終於平安到36周才出世,己很感恩了!手術的驚險和痛苦,都忘記了,盧医生今早說最危险都捱過去了,我會慢慢康復,不用擔心了!剛才見不到你,有些失望呢!今日希望可有機會見到你啦!因為你明天便回家了!
原帖由 doughnut 於 09-2-3 22:09 發表

別墅

Goldiema, 我是0807媽媽, 路過見到你大肚過程很驚險, 知道你在2號已經開刀, 母女平安, 我都替你鬆了一口氣, 希望你同bb都早日出院!

複式洋房

hello shanyeungbb,我終於見到小B女啦!因手術過程中出了點意外,我還是入了ICU,辛苦得很,但還是捱過去,醫生話多觀察幾天才給我回家,終於可以回去了,還可帶着B女回家,真好高興呢!

複式洋房

剛睇完你的情況
替你開心又擔心
你一家日後會好快樂的
我第一胎都係梁醫生接生
佢好識講笑
今次就係葉醫生
我會月中到仁安生
希望到時你已出院同B仔B女玩緊喇!

原帖由 goldiema 於 09-2-4 13:48 發表
hello shanyeungbb,我終於見到小B女啦!因手術過程中出了點意外,我還是入了ICU,辛苦得很,但還是捱過去,醫生話多觀察幾天才給我回家,終於可以回去了,還可帶着B女回家,真好高興呢! ...

別墅

Goldieman, 你要好好休息啊, 雖然同時間要照顧大仔同b女是很辛苦, 但都需要爭取時間料理自己的身體, 有人幫你照顧小朋友嗎?
我是兩子之母, 大仔21個月大, 細仔6個月大, 所以我知道同時間照顧兩個bb是吃力的。
祝你與bb快些出院, 身體健康, 2個bb都健康成長!

複式洋房

多謝大家關心呀!遲D一定要出來相聚一下,我大B還好有家姐照顧,但B女因為細粒食奶慢又冇力,今晚開始照燈了,而我今旱到BB房見她後也很辛苦,仍感到很虛弱,還是暫交她與姑娘照顧了!我知道出院後會更忙碌,盡量在這幾天休息了!
原帖由 shanyeungbb 於 09-2-4 17:23 發表
Goldieman, 你要好好休息啊, 雖然同時間要照顧大仔同b女是很辛苦, 但都需要爭取時間料理自己的身體, 有人幫你照顧小朋友嗎?
我是兩子之母, 大仔21個月大, 細仔6個月大, 所以我知道同時間照顧兩個bb是吃力的。
祝你與 ...

男爵府

醒目開學勳章

doughnut, goldiema:

恭喜晒呀﹗祝妳地早日復原﹗小B健康成長﹗

複式洋房

好開心呀!呢個咁長既惡夢終於過去,雖然成身傷痕累累,但可以帶B女返屋企,什麼都好快忘記!好感激上天比我的恩賜,幸福真的並非必然的,每天都要好好珍惜呢!明天要回家了!

複式洋房

Hello doughnut,long time no see, miss u much!有空上BK 講吓近況呀!

複式洋房

原帖由 goldiema 於 09-2-4 12:25 發表
剛剛第一次見到B女,她好細粒呀!又唔多食奶,只想睡覺,過終於平安到36周才出世,己很感恩了!手術的驚險和痛苦,都忘記了,盧医生今早說最危险都捱過去了,我會慢慢康復,不用擔心了!剛才見不到你,有些失望呢!今日希望可有機會 ...

我 Feb 4 出院 ga, o個朝等唔到你 pm, 見你唔到 tim !!

o個朝一早就攪出院 d 野, 後來 off 左 computer lu !! 真係衰勒, 見你唔到

首頁

尾頁

跳至