自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

水晶宮

回覆樓主

個仔開到口一定去!一世人一次,都咁多年啦,仲尷尬?!

已刪除用户

回覆樓主

水晶宮

巧雪 發表於 17-7-29 22:32
我20年前離婚,大仔跟他爸爸,细仔跟我,我和大仔很少見面的,我前夫也再婚了,我和前夫並沒有聯絡的,我大 ...

呀仔會有安排的,照留低晚宴。

子爵府

回覆樓主:

我去過一個婚宴,後母同親父同親母都同坐一席,唔覺尷尬,你係佢親生呀媽,佢想你見證佢人生大事,你都應該感到高興,佢心中仲有你,重視你

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

如果大仔想我出席,我一定會出席,我會叫佢同爸爸後母商量,安排一個大家也舒服的位置給我。
同埋唔好介意呀,想問下之前20年點解唔多D見下大仔呀?就算父母分開也會掛念個仔,咁大仔同細仔感情如何?

男爵府

回覆樓主:

我會去,阿仔想我去,我一定去,仲有細仔陪,ok wor

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

無論離合幾多次,佢都永遠係你個仔,點會唔出席,除非佢唔想
---生命無價,請支持領養---

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cy101 發表於 17-7-29 22:33
個仔想妳去, 我係妳會去! 個仔係咪想妳全部出現?

同樣諗法

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

20年喇喎,仲會尷尬??
你同前夫嗰邊是陌路人啫,個仔同你血濃於水的!何況佢仲請你去!
如果你連佢結婚都唔留全場,我覺得少少無情咯

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我都試過有親戚嘅離婚太太出席呢類場合。無咩呀,點頭問好寒暄咁
無咩尷尬,又唔係去踩場。果個係親生仔,你絕對有權利出席。既然仔仔想你去,你更要去。反而留唔留婚宴我覺得唔係重點。你覺得舒服就可以了

大宅

回覆樓主:

自己親生仔結婚咁大件事,如果自己個仔想自己留全晚,就一定要留低啦!除非個仔講明唔洗留全晚!

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

早排我表姐結婚,我姑媽同姑丈好早就離左婚,姑媽都再婚左,細女都好大個...表姐由佢祖母、姑姐等湊大,親過親娘~
個日姑媽現任老公都有去,Um...的確好尷尬,尤其致詞時表姐好多謝祖母、姑丈姑姐既養育,個邊既家人又喊晒好唔捨得咁,睇得出佢地勁好感情~而冇養佢既我姑媽,就上台收花,但冇坐主家席...不過佢好投入滿場飛招呼親友,以佢既性格應該冇咩hard feeling...
一定有三姑六婆食花生架喇,最主要係睇你同大仔點諗,一世人一次,佢可以好想親娘見證呢刻呢…你唔去會唔會後悔?會唔會之後同個仔有隔膜?其他人點講都唔係重點既...但尷尬點都有d

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

sharon_pig 發表於 17-7-29 22:42
問大仔 佢想點就點

x2
總有離別的時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

巧雪 發表於 17-7-29 22:32
我20年前離婚,大仔跟他爸爸,细仔跟我,我和大仔很少見面的,我前夫也再婚了,我和前夫並沒有聯絡的,我大 ...

我父母離婚20年,雙方都有再婚,上年妹妹結婚,父母都有到,事前我哋都同父母講好點安排,上午接新娘同晚宴都有出席。

你個仔叫得你好就去啦,你唔去大家都有遺憾。

問清楚佢想你邊個時段出席。提醒佢要同爸爸講你會出席,有心理準備。

男爵府

回覆樓主

大仔叫到一定要出席,人生大事,你係親生媽媽,你如果擔心,私下問下大仔,希望你點配合。

子爵府

回覆樓主

仔叫去一定去,會去全晚,不用擔心太多
我老公同你大仔一樣,我們結婚時亦有叫佢媽媽出席,大家都好愉快

伯爵府

回覆樓主:

其實你係佢呀媽,點解唔約佢出嚟食餐飯當預早祝福佢,同套下佢想你點? 如果佢意思係想你全程在場咪留足全晚囉

男爵府

回覆樓主:

會專重大仔意願

首頁
12345...15

尾頁

跳至