懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原帖由 士丹利妻 於 09-2-2 22:12 發表
另外, 代XOWPOOH報平安呀.

佢都入咗醫院, 咁啱我地係隔離床位.

佢初三早見紅入咗醫院(佢胎盤低), 之後係醫院曾經大出血一次. 辛好依家已經穩定.

不過仍然有流啡. 所以醫生要佢繼續留院, 好大機會要住到生(佢好似 ...

你地冇事就好la...擔心c人ar~~
你地ge bb一定要乖乖地住到足月先好出黎ar~~

男爵府

畀面勳章

原帖由 士丹利妻 於 09-2-2 22:03 發表
各位, 我上嚟報到啦, 又開咗PART 4啦^^
多謝大家關心.

最終我當晚(初三)入咗醫院, 醫生懷疑我穿洋水. 但入到醫院後又冇, 所以要留院觀察同做檢查.

照U/S,醫生話洋水少咗, 應該漏咗D出嚟, 但由於未足月, 所以不會催 ...

士丹利妻。。。。聽見你出左院。。。希望你呢個禮拜係屋企抖吓無事。。。。萬事小心。。。。

大宅

士丹利妻你要好好休息呀,代我地問候xowpooh,仲有不到一個月至個幾月,大家都保重呀,bb一定會健健康康出世o既!

大宅

各位3月預產媽媽,
轉眼進入2月
如果阿b早一個月出世, 便差不多時候了
很緊張
又擔心

大宅

士丹利妻,見到你的留言真係好.你要萬事小心,如果可以叫e生開多d病假俾你係屋企休息,我諗你真係需要,雖然你己經放慢哂腳步,但返工始終有冇型的壓力,對大肚婆都唔少野.

代我向xowpooh問好,叫佢要小心,真係要瞓床休息,我家姐個時又係持續流血,出出入入e院,最終係e院住到生.你叫佢唔使擔心,食同瞓就冇事.

大宅

neko1234, tvkittymama

I've emailed the file to you lar.

別墅

知道士丹利妻同xowpooh最後一切平安, 都放心d. 我地大部份都未生過, 所以越來越近要生既時侯, 就有好多情況唔知點處理. 大家都要一切小心, 相信我地既bb一定會順利同健康咁出世既.

Birth: 2.91 kg
1 mth: 4.12 kg; 2 mths: 5.69 kg

男爵府

hashtag影視迷勳章

有無媽咪3月頭會o係威記生呀~

大宅

士丹利妻 , xowpooh

你地冇事就好喇...

男爵府

原帖由 lingha 於 09-2-2 22:32 發表

你地冇事就好la...擔心c人ar~~
你地ge bb一定要乖乖地住到足月先好出黎ar~~
.

謝謝你, 係呀, 大家的bb都要乖乖住到足月先好出嚟玩呀^^

男爵府

原帖由 joyjoy815 於 09-2-2 22:36 發表

士丹利妻。。。。聽見你出左院。。。希望你呢個禮拜係屋企抖吓無事。。。。萬事小心。。。。

謝謝你.我會的了

大家都事事小心呀^^

男爵府

原帖由 TOleung 於 09-2-2 22:59 發表
士丹利妻你要好好休息呀,代我地問候xowpooh,仲有不到一個月至個幾月,大家都保重呀,bb一定會健健康康出世o既!

謝謝你呀, 我會幫你問候xo的了^^

男爵府

原帖由 mmf3 於 09-2-2 23:42 發表
士丹利妻,見到你的留言真係好.你要萬事小心,如果可以叫e生開多d病假俾你係屋企休息,我諗你真係需要,雖然你己經放慢哂腳步,但返工始終有冇型的壓力,對大肚婆都唔少野.

代我向xowpooh問好,叫佢要小心,真係要瞓床休息, ...

謝謝你呀. 其實e生寫病假都寫到下星期一, 星期二我又要覆診都唔會返工, 之後返埋星期三同星期四就放大假的了^^, 嗰2日主要都係處理埋手上d嘢同埋hand over d嘢比同事, 咁就可以係屋企養胎了heehee

好呀,我會向大家向xo問好的了. 住嗰咁耐e院, 佢都好想返屋企, 因為東區真係悶爆, 連tv都冇.....其實佢都預咗要住到生...希望佢快d 冇啡可以出院係屋企休息下.

男爵府

原帖由 jinglepop 於 09-2-3 00:18 發表
知道士丹利妻同xowpooh最後一切平安, 都放心d. 我地大部份都未生過, 所以越來越近要生既時侯, 就有好多情況唔知點處理. 大家都要一切小心, 相信我地既bb一定會順利同健康咁出世既. ...

謝謝大家哦^^

今次住院, 都遇到d好似我咁情況的ma咪, 同姑娘姐姐又熟咗, 都傾多咗計. 其他ma咪多數唔係第一胎, 所以都分享到d經驗比我地.

姑娘成日問我地有冇肚痛/宮縮, 我地都唔係好識分, 不斷問姑娘咁係唔係, 咁又係唔係^^

男爵府

原帖由 茶葉蛋 於 09-2-3 09:09 發表
士丹利妻 , xowpooh

你地冇事就好喇...

謝謝你哦^^

男爵府

原帖由 neko1234 於 09-2-2 17:38 發表

先多謝你^^

我打算星期四接左工人後
比時間佢執下自己野

星期五帶佢去驗身
有無媽咪有介紹丫..我係上網隨便揾一間咋

星期六帶佢係屋企附近走一圈熟悉一下環境
順便買佢需要既日用品

下星期就叫佢主力洗BB衫 ...

乜唔係個agent帶個工人去驗身的嗎
無事比左報告我地先帶返屋企

你諗住叫佢用手洗bb衫定係用洗衣機ar?

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

男爵府

我返e院做檢查啦, 88

see u all later^^

男爵府

多謝大家關心.

最終我當晚(初三)入咗醫院, 醫生懷疑我穿洋水. 但入到醫院後又冇, 所以要留院觀察同做檢查.

照U/S,醫生話洋水少咗, 應該漏咗D出嚟, 但由於未足月, 所以不會催 ...

見你出左院就好le, 真係好鬼担心你ar
你真係要萬事小心、多d休息ar,同bb講要足月先好出黎啊﹗
同埋請幫我問候下xowpooh,叫佢靜心安胎la,我都有個friend上年又係流血入院,住左兩個月e院直至生,bb出黎都好健康,叫佢唔好太担心。

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

大宅

知道你冇事真係好啦!!!!! 真係要take care r....

多謝大家關心.

大宅

我會係威院生, 不過係3月中~~

原帖由 jin9 於 09-2-3 04:55 發表
有無媽咪3月頭會o係威記生呀~

首頁

尾頁

跳至