論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁有無人試過睇CV時明明吾靚,黎到後原來鬼火咁靚?
我以前幫mummy請既yun yun咪係law,睇相普普通通,鄉土味濃,黑古そ凸,點知黎到原來漂白番,先驚覺佢原來有兩個酒凹,樣又sweet,眼識放電,仲係愛美神,初黎報到巳經賣大包,大領T露少少gap...
連agent都話,嘩!mug原來你個工人咁鬼靚,睇相吾覺既,幾好吖...
我當時巳經諗:好乜Q???今次賴嘢la...

結果咪好到成曰招野D吾知mug男人,度亂攪男女關係,有次亞叉跟佢返屋企樓下,好彩比my sister撞到,如果吾係分分鐘入埋屋,成曰同男人講電話然後吵交又喊又發睥四,放假出去條裙短到差D露底,越去越夜,厠所成曰仲卦晒佢D sexy通花under & Bar,就算我亞哥返來佢都吾收埋,超豪放,仲成曰好多新靚衫靚鞋搬番來,9成9出黎撈!頂5個月就fire左!
我再請人時金晴火眼睇清楚,吾係靚女不特只,仲要係無机會變成靚女個D先有得in!之後新黎工人即日係廚櫃度發現前靚女工人收埋1支藥膏,我問係セ藥膏,佢話係用來搽下面E病架xyz...

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 idy926 於 09-2-12 00:44 發表
我問係セ藥膏,佢話係用來搽下面E病架xyz......
該煨囉…!
罪過…罪過!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 kj803 於 09-2-11 23:27 發表
我哩橦樓有個yanyan, 幾靚, 高高瘦瘦, 身材君暈,識着衫, 佢個老公就係佢僱主, 仲生左個bb, 佢幫佢地打左唔知2年定4年工, 就同個家人既其中一個男人撻着, 個男人本身係咪單身就唔知...

我ex yan超羨慕, she said "sh ...

人地得到既,就係因為人地有lucky。イ巨自己得唔到,就頼係因為自己無lucky!

我做唔到港姐就因為自己無lucky! 我做唔到特首又係因為我無lucky!

總唔会現實地去面對自己富尊容。這種想法正正設合イ巨地一般那低能力、峽窄的思維,亦都是國家失敗既原因之一。哀哉!!:;pppp:

大宅

回覆 # 的文章

有一晚, 亞囝醒左, 行出黎我房, 本來都無乜野, 佢突然尖叫(係驚叫果種), 嚇到我毛管洞, 即彈起救仔, 差d跌屎我呢個大肚婆, 第日問番姐姐, 原來真係佢嚇親亞仔, 佢真係.....醜唔緊要......會飄....就唔好啦.

比你笑c我呀.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 NandM 於 09-2-12 08:56 發表
有一晚, 亞囝醒左, 行出黎我房, 本來都無乜野, 佢突然尖叫(係驚叫果種), 嚇到我毛管洞, 即彈起救仔, 差d跌屎我呢個大肚婆, 第日問番姐姐, 原來真係佢嚇親亞仔, 佢真係.....醜唔緊要......會飄....就唔好啦.

比你笑 ...
我都試過半夜敷住面膜响厠所門外企度排隊,我老公去完開門行出離見到我,成个人彈起,仲大叫:「嘩」ー声…笑到我个paper Mask都甩埋。

侯爵府

醒目開學勳章

我一定唔會揀好靚女的, 但係又一定唔可以係醜女, 因為起碼過唔到我自己那一關先.

個樣醜既, honestly, 佢做左野既話, 你係會更嬲的.........

but揀女我主要都係睇順唔順眼(個樣會唔會好hung咁law).

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 pollyw 於 09-2-12 09:23 發表
我都試過半夜敷住面膜响厠所門外企度排隊,我老公去完開門行出離見到我,成个人彈起,仲大叫:「嘩」ー声…笑到我个paper Mask都甩埋。

我都試過....c6仲加多句....[撞鬼咩!]

大宅

睛靈勳章

Sigh! My ex-maid is a 靚女, although not sexy type. It was my 1st time to hire a maid and the agent sold that if my newborn baby sees nice face everyday, it would be nice to her ar, blablabla...therefore I hired her.
She was ok for the 1st year, then from 2nd year, she started to wear sexy underwear (only underwear) and came home late for holidays. Later, I found that she took contraceptive pills. Then later again, I found abortion pills.....then of course, we fired her la.
So now I won't consider 靚女 anymore. But of course, not too ugly la.

別墅

當然唔請啦!喂!引狼入室呀?就算唔攪您老公呀!佢向出面都好易比人攪啦!咪制呀!又唔係無得楝!

大宅

我c6話 搵件 食得到飯已經笑, 太.... 真係唔洗食咩. 我都唔鍾意d 太肥 因屋細,太細粒都唔好 我屋企d野放得高

大宅

其實我個ex yan個樣都唔錯(只限holidays), 幾順眼, 五官都幾靚, 笑起上黎都幾sweet, 仲要有對大奶奶, 腰幼大patpat(D阿伯至愛!), 佢都話ex employer個friend靜靜雞問過佢價...
不過樣一定唔夠個"lucky yan"温順善良, 相信我ex yan一定覺得點解自己要16歲結婚, 29歲就巳經生左3件, 笨左, 早知晨早黎hk打工, 嫁個港佬la!

原帖由 pollyw 於 09-2-12 00:59 發表

人地得到既,就係因為人地有lucky。イ巨自己得唔到,就頼係因為自己無lucky!

我做唔到港姐就因為自己無lucky! 我做唔到特首又係因為我無lucky!

總唔会現實地去面對自己富尊容。這種想法正正設合イ巨地一般那低能 ...

禁止訪問

大宅

我試過嚇到工人, 唔係老公...

原帖由 Siuchoi 於 09-2-12 09:42 發表

我都試過....c6仲加多句....[撞鬼咩!]

翡翠宮

pretty is acceptable, but devil figure definitely not!

民房

我c6話頂唔順嗰d"係"口"係"面果d工人,如果屋企有件咁嘅野,佢會唔開胃,會成日唔番屋企....

珍珠宮

而家d工人, 真係好"騎離", 4呎7又有, 面形"平面方角"又有, 身形係"米芝連"又有, 難得有個見得吓人. 我c6就係話一定要靚, 無經驗都唔緊要, 咁又到我唔制喇.

我上次請工人時, 有2個叫做幾好樣. 第1個, 未婚, 大學畢業, 笑容甜美, 可惜著住件"一字膊" T-shirt, 嚟到一定好多姿多彩, 我就有排驚, 唔驚屋企果件都驚佢出去秘撈.

第2個就係屋企位未來總統夫人, 睇相時, 黑黑瘦瘦, 土氣十足, 老老實實. 嚟到做咗唔夠2個月, 已經變到佢係夫人, 我係工人, 氣質高貴, 打扮入時化晒妝, 長耳環, 珠鏈首飾, 我就真係頭髮蓬鬆, T-shirt布褲. 同親佢照肺, 佢就"唉唉苯苯", 好似等仔溝/撈女撩客咁款.

遲早我都要搜吓佢個衣櫃, 睇吓有無藥膏至得.

洋房

第一, 不論男女, 睇靚嘅野係人之常情, 再講, 請件醜嘅返黎, 朝見頭晚見面都真係好惡頂.
第二, 有人話, 兩公婆對得耐, 會有d似左對方, 自己嘅細路, 對得自己父母耐, 都係似左自己父母, 成日流流長, 個細路對得最多會係個工人, 咁, 個細路個樣會唔會似左 ...

我自己揀工人, 就係因為上面所講, 個樣一定唔可以太惡頂, 而首要嘅係睇佢面容善唔善良.
極靚嘅我都驚.

伯爵府

我個印ge堂妹真係又後生又靚,
不過後生女賺錢買花戴.
我個印就笑容好,在印尼都算多人追,
我老公都無佢唔得,因為煮野好食
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

記住搜埋個廚櫃,...雪櫃都有可能...

原帖由 KiuShaBB 於 09-2-12 14:41 發表
同親佢照肺, 佢就"唉唉苯苯", 好似等仔溝/撈女撩客咁款.

遲早我都要搜吓佢個衣櫃, 睇吓有無藥膏至得....

首頁

尾頁

跳至