親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Fishqqma 發表於 17-9-27 11:00
8日清邁清萊曼谷會唔會有少少趕?
坐飛機都無左2日。除非,直航清萊玩落清邁,再坐飛機去曼谷玩完係曼谷返 ...

係呀!就如你所講,香港直飛清邁,包車落清萊,清萊飛曼谷,曼谷飛香港,不走回頭路。等我試下會唔會好趕再同大家報告

大宅

carol@@ 發表於 17-9-27 06:32
請問有什麼早餐正的酒店推介?

Centara Grand Central World 個早餐超正,可以用包羅萬有去形容

複式洋房

其實 bkk d 酒店大部分早餐都好正

大宅

wingchu 發表於 17-9-20 10:44

請問有無SPA,餐廳等推介,thank ,

hi,請問你訂幾點可以有五折?我上星期剛去完,食六點,得九折,但都好抵,好好食,enjoy (emoji)(emoji)

伯爵府

虎到金來勳章

cfok 發表於 17-9-26 23:11
同你一樣!我book 左過年前去,清邁清萊曼谷八天

有沒有行程分享
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

子爵府

回覆 Fishqqma 的帖子

我都係泰國幫

子爵府

我喜歡芭堤雅,布吉,水上樂園,飛越叢林,浮潛..
清邁都好LIKE

男爵府

醒目開學勳章

bk1026 發表於 17-9-27 13:49
hi,請問你訂幾點可以有五折?我上星期剛去完,食六點,得九折,但都好抵,好好食,enjoy (emoji)(emoji)
...

Sorry,是9折才對,昨晚食完,真是好抵食,食物質素好好。

大宅

hhmum 發表於 17-9-27 16:38
有沒有行程分享

我家姐負責編行程,佢話:
Day 1:Silver temple + night market
Day 2: Twins dragons temple
Day 3: White temple which is on the way from Chiang mai to Chiang Rai ( by rental car)
Day4: maybe 玉佛寺 or Black temple
Day5: fly back to Bangkok
落到曼谷大家唔駛編行程啦

大宅

回覆樓主

我都plan緊11月頭去。請問11月頭會唔會已經比較涼游唔到水?
thx

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

QUAD 發表於 17-9-29 00:40
我都plan緊11月頭去。請問11月頭會唔會已經比較涼游唔到水?
thx

曼谷3x度可以, 清邁可能得2x度會凍

子爵府

回覆樓主

咁新年2月中去游泳會唔會水凍?

大宅

Fishqqma 發表於 17-9-29 08:27
曼谷3x度可以, 清邁可能得2x度會凍

thx, 因我好多年前11月尾去華欣覺得好凍游唔到水,唔知11月頭去曼谷會唔會熱啲

珊瑚宮

QUAD 發表於 17-9-29 09:31
thx, 因我好多年前11月尾去華欣覺得好凍游唔到水,唔知11月頭去曼谷會唔會熱啲
...
其實溫度唔會太凍,但有時酒店個泳池晒唔到太陽,咁D水係會凍

珊瑚宮

maggielucas 發表於 17-9-29 08:59
咁新年2月中去游泳會唔會水凍?
如果曼谷,冬天平均溫度都有26-27度,唔會太凍,但有時酒店個泳池晒唔到太陽,咁D水係會凍

大宅

Fishqqma 發表於 17-9-19 21:14
計一計,今年應該係第12年連續去泰國啦!
今年年尾原本諗住唔去泰國, 點知最後都係忍唔住要去泰國走返轉! ...
我都好like泰國, 老公求婚也是在Krabi + BKK之旅。 早幾年喺在曼谷剛買樓的朋友介紹下, 旅行加埋睇樓行程。點知一睇就中咗招, 同朋友做埋樓上樓下。 宜家去泰國去得更密, 買嘢更爽(因間屋放租收泰弊)。
我發現泰國的床上用品好得, 比香港同一價錢的, 品質和款式都較好。今年仲勁, 喺嗰邊買咗張Sealx床褥, 託嗰邊朋友運回港。售價比香港差不多平一半。

講到食, 除咗泰國菜, BKK的日本嘢和法國嘢冇得輸。除咗大商場,喺Sukhumvit Soi內有好多正嘢, 其中Sukhumvit Soi 39內有間法國餐廳, 法國廚, 3-course set lunch 連稅 7xxbahts, 每次去都要食一次。

清邁未去過, 會係我下一個目標。

大宅

AL1008 發表於 17-9-27 10:47
回覆 Fishqqma 的帖子

樓主,
AL1008, 如果係lunch, 可以去Taling Pling, Sukhumvit Soi 34 的分店, 它的花園玻璃屋日間好靚, 價錢唔貴。Dinner 則可以揀Emquartier 的 Nara, 冇咁多人. 另外你酒店附近Central Embassy 內的 Water Library 西餐廳也很推薦, 晚餐 9xx bahts. 而它的Chamchuri分店則是米芝蓮星級餐廳, 不同menu, 貴好多。

子爵府

回覆樓主:

請問喜歡去曼谷的你,點解唔提布吉呢?我比較喜歡布吉,酒店都靚。

珊瑚宮

Kaka315 發表於 17-10-1 20:09
請問喜歡去曼谷的你,點解唔提布吉呢?我比較喜歡布吉,酒店都靚。
因為,我地鍾意就圍行,買下野,食下野,所以曼谷比較放便,始終有鐵路。
而且,去左咁多年,相對比較熟路,唔洗plan行程,鍾意去邊就去邊。

布吉,華欣酒店靚,但住一兩日ok,如果成個星期,會頂唔住。

子爵府

回覆樓主:

ty.

首頁
12345...6

尾頁

跳至