興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 jane720812 的帖子

其實每次覆診都冇意思,check 親眼壓都係高,醫生都係叫你做手術。我覺得狗狗精神狀態睇黎良好,吾明點解一定要摘咗隻眼,即使轉醫生,我諗都吾會有咩分別,况且而家睇緊Dr. Chow,已經全城話係好醫生,咁又何順轉呢。如果眼葯水可以出面買到,我就吾想再定期覆診了。

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

大宅

回覆樓主

我而家隻狗仔係用呢隻藥水,每日一次,同你狗狗個醫生俾既同唔同? 我每日都係同佢滴一滴

我見呢隻藥水係人類都可以用到,你可以問一下可唔可以用

男爵府

我吾係呢隻牌子。我都打過去NPV 問,但專科要去到北角咁遠喔。

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

大宅

回覆樓主

佢太子有得睇

男爵府

係咩?咁我再打去問下先,thx

馬太福音六章29節

大宅

回覆樓主

電話:23932070

別墅

estw 發表於 18-1-25 15:32

其實每次覆診都冇意思,check 親眼壓都係高,醫生都係叫你做手術。我覺得狗狗精神 ...

想問每次睇dr chow大約幾錢?
因都考慮要睇專科。唔該

別墅

jane720812 發表於 18-1-25 21:26
佢太子有得睇

NVP又係有眼專科?

大宅

回覆樓主

佢地其實好多科都會睇,都會做手術。我自己就覺得好,可能人地會覺得唔好。

我都係家中狗狗係元朗睇過,又出返去非牟利,出出入入,都係覺得非牟利夾自己。

男爵府

回覆 kayan81 的帖子

吾係,如果嚴重,都要轉介專科。

馬太福音六章29節

大宅

estw 發表於 18-1-24 22:55
回覆 wl8715 的帖子

我狗狗9歲,一隻眼吾得。想問你狗狗還需要定期覆診嗎?眼葯水是否要診所提供? ...

暫時未返去覆診呀,都一個月,但我覺得狗狗呢排隻眼差左,但仲係精神,一日滴4 支 有3 支可以藥房配 周醫生開幾多支藥水比你狗狗?

洋房

回覆 estw 的帖子

其實精神好好,但眼壓持續高,我都見到明顯眼突,又紅又腫,應該好痛,無奈之下,我決定做手術。因為佢已經睇吾到,令佢舒服啲,我諗左好耐好耐,好對吾住我幫吾到佢受苦,唯有用餘生都去愛佢

男爵府

開兩支,一支一日三次,一支一日兩次。隻眼差咗,咁狗狗有精神有胃口嗎?

馬太福音六章29節

男爵府

回覆 Winnieyhajja 的帖子

你對狗狗的愛,佢會明白的,祝狗狗日日都開開心心!

馬太福音六章29節

大宅

estw 發表於 18-1-30 12:43

開兩支,一支一日三次,一支一日兩次。隻眼差咗,咁狗狗有精神有胃口嗎? ...

狗狗精神好 我都覺得覆診冇用 如果狗狗精神差我都會去做手術,我隻狗狗一隻眼因為之前撞到好唔返成日流濃 半年前已摘眼球,其實我以前都係睇dr chow 狗狗未有青光眼 有白內障時佢已經叫我狗狗摘眼球 佢醫生角度 已經睇唔到野你又點解要成日同佢覆診滴眼藥水 呢間眼專科既眼藥水 有d 香港冇架 如果香港冇個d 你去個度配佢會叫你返去覆診 我狗狗因為做手術 我轉左去順心睇 雖然唔係專科 但多數睇眼 手術費平d 但診金就差唔多,醫生都細心,你狗狗第時如果考慮做摘眼球手術可轉過去,手術費大約平3000-4000。

大宅

Winnieyhajja 發表於 18-1-30 01:57
回覆 estw 的帖子

其實精神好好,但眼壓持續高,我都見到明顯眼突,又紅又腫,應該好痛,無奈之下,我決定 ...

其實如果狗狗有痛楚 冇精神 做左手術會好d 佢會開心返。

洋房

明天手術就來臨了,好心痛

洋房

回覆 estw 的帖子

謝謝你的祝福,明天就做手術了,我希望以後都不要再有任何事發生

男爵府

回覆 Winnieyhajja 的帖子

今日狗狗手術順利嗎?祝狗狗早日康復,好快可以適應過來。

馬太福音六章29節

洋房

回覆 estw 的帖子

手術順利完成,現在休養中,但看到眼睛被縫起來,心還是痛

首頁

尾頁

跳至