自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

shit.........除左上BK...FB都唔多了
仲老唔老...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

知道,家中位 00後早已唔多用 FB , 和同學們聯系都係 ig ...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Hoining 發表於 18-1-15 14:18
Fb依家係爸爸媽媽先用㗎,我為咗同年輕人打成一片,拿拿聲用埋IG, Twitter ...
利申:我係一個走喺潮媽, ...

男爵府

咪咪兔 發表於 18-1-15 14:31
有乜咁崩潰?
段片我睇到既係另一訊息
就係00後已成功被洗晒血

侯爵府

回覆樓主

早兩年已經開始係,fb係我認識啲呀媽擺小朋友攞獎呀攞威統治地球又盛嘅作品展而已。

大宅

無咩好喊,不用年代就會玩唔同既野很正常~ 睇開D啦~

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

今早我都睇了, 睇完即裝了個SNAPCHAT。
但SNAPCHAT只有一個朋友, 其他人都冇裝。

睇到話四代天王係阿嫲個年代, 我都忍唔住笑佐出黎。
乜自己已經榮升做阿嫲。
Childhood is journey, not a race.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

男爵府

是是但但 發表於 18-1-15 15:47
今早我都睇了, 睇完即裝了個SNAPCHAT。
但SNAPCHAT只有一個朋友, 其他人都冇裝。

我都諗緊條片出完呢兩日會唔會突然湧現一批「中年」新用戶入去snapchat

是是但但    發表於 18-1-15 15:57

珍珠宮

四大天王變左古董
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

用戶要求終止服務

回覆樓主:

之前睇報道講過英國啲少年都係,由於太多父母祖父母用fb,所以佢哋唔用,轉用ig

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

改造人 發表於 18-1-15 15:55
我都諗緊條片出完呢兩日會唔會突然湧現一批「中年」新用戶入去snapchat
...
實會啦~哈哈~~唔玩, 都只少裝佐佢, 知係乜, 冇咁OUT嘛!
Childhood is journey, not a race.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我有snapchat呀!我女裝黎follow 佢自己
我女真係係睇電視九年,我成家都無睇,寧願睇外國片韓片大陸片(雖然都少)

四大天王係組合,笑死我啦

大宅

我係老野但係facebook已好少post野,變成雜誌同新聞台,無其他用途了。
覺得新一代都以少字圖多為主

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

即刻delete facebook

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

真係要與時並進先得, 果然係3年一個代溝.

伯爵府

我都有用FB, 都係打機為主, 囝囝用IG,明白佢地有佢地的世界, 我唔覺得有問題, 只要各取所需就得

伯爵府

回覆樓主

哈哈四大天王組合
BB你來咗啦?

珍珠宮

回覆樓主

其實拍片者出啲咁既話題只會令一班怕老既老人家紛紛走去趕潮

盲目趕潮就是後生?

好快00後又被10後叫老野啦
小朋友唯一與生俱來本錢就是青春吧
這是最可以攻擊大人既武器

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

4大天王係嫲嫲講
放下自在

首頁
12345...9

尾頁

跳至