跳至

首頁
12345...29

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

我無帶細b去打流感針, 問過家庭e生,佢話家姐讀幼稚園就最好打, 但細b就暫時o吾雖要, 其實我都怕打o左之後有反應(聽過不少case), 到時仲麻煩, cos我要返工, 平時係婆婆揍既, 如果有o吾舒服就會好煩mouth:
記得有dr.講過, 每年流感都有不同, 但針藥疫苗只係包括幾種, 不能全面禦防, 而且打o左都有機會會中mouth:

原帖由 gobbylai 於 09-3-10 11:59 發表
你地有冇帶bb去打流感針呀? 我姐夫話唔好打喎 打左反而搞到bb既抵抗力差晒 依賴晒d針藥喎 2來話都未入讀幼兒所 集體感染機會冇咁易囉

公爵府

好媽媽勳章

我會同細b打水豆針. 雖然話打o左都仲有機會出, 但肯定比無針的出少d, 而且無o甘辛苦

原帖由 mingplay 於 09-3-10 22:52 發表
hi 你地好呀.我囡囡都係0803架.
囡囡睇開謝建華醫生,佢都講得好長盡架,所以成日都要等好耐-.-""
流感針我唔敢幫佢打呀,因為驚打完會發燒,加埋就黎要打一歲針同埋肺炎鏈球菌針,太多針等住佢打,唔想佢打咁多支針....
...

別墅

原帖由 mingplay 於 09-3-10 22:52 發表
hi 你地好呀.我囡囡都係0803架.
囡囡睇開謝建華醫生,佢都講得好長盡架,所以成日都要等好耐-.-""
流感針我唔敢幫佢打呀,因為驚打完會發燒,加埋就黎要打一歲針同埋肺炎鏈球菌針,太多針等住佢打,唔想佢打咁多支針....
...

水豆針? 打左以后唔會出水豆咖? 其實我開始擔心e個問題了 究竟bb幾大開始出水豆咖

大宅

原帖由 chloemummum 於 09-3-11 09:02 發表
我會同細b打水豆針. 雖然話打o左都仲有機會出, 但肯定比無針的出少d, 而且無o甘辛苦

我都想同大bee打水豆針, but好難帶佢打

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 sung米米 於 09-3-8 23:16 發表

我地bb差不多大, 你囝囝個樣好老積

張相只係剛兩個月,
成日比人話佢大頭B
我仲講笑話食咗大頭奶粉
跟住就比人話我衰
現在三個月
就比人問有無五個月
個個都話佢老積

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

waisin

大bee幾歲? 我個囡差不多5歲, 當年滿1歲就即刻去打水豆針

原帖由 waisin 於 09-3-11 10:46 發表

我都想同大bee打水豆針, but好難帶佢打

大宅

原帖由 chloemummum 於 09-3-11 13:08 發表
waisin

大bee幾歲? 我個囡差不多5歲, 當年滿1歲就即刻去打水豆針

我大個件就快3.5yr, 細個件下月1yr啦..........time flies

大宅

原帖由 melodylaw 於 09-3-11 11:38 發表

張相只係剛兩個月,
成日比人話佢大頭B
我仲講笑話食咗大頭奶粉
跟住就比人話我衰
現在三個月
就比人問有無五個月
個個都話佢老積 ...

我細bee都是大大件b, 佢出世9lbs, 現在比人地1yr幾的還大件

大宅

Hello! 我隻老鼠妹係0811出世

別墅

Hello, 各位媽咪,
我個囡囡是0927出世..差唔多半歲, 好鬼招積.
現在我已經search 緊d playgroup 資料.
你地會唔會比bb 玩 playgroup. 又知唔知邊間好??

別墅

我個囡囡是0927. 依家差不多半歲. 好鬼招積.
我現在正忙於 search d playgroup, 你地會唔會比bb 玩 playgroup. 又知唔知邊間好???

別墅

原帖由 yeunglam 於 09-3-12 14:24 發表
我個囡囡是0927出世..差唔多半歲, 好鬼招積.
現在我已經search 緊d playgroup 資料.
你地會唔會比bb 玩 playgroup. 又知唔知邊間好??

我未諗過俾佢玩playgroup呀 不過每星期都帶bb返教會既幼兒天地同其他bb小孩一起玩

大宅

我囡囡係1128,e+3個半月,已經識轉身,最鍾意玩空中fly人

禁止訪問

民房

我仔仔2月出世已滿1歲,都會俾BB玩playgroup但仲揾緊都唔知邊間好!

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

大家好!我bb9月8日出世,六個月大.

大宅

Hi! 我個係0811囡囡, 剛同佢報左kid's corner o既 kindermusik, 月底開始上堂, 而家開始着手睇nusery d 資料...好頭痕

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi, 我個都係0811囝囝, 你咁快已經同佢報 playgroup, 我都仲未開始搵資料 , 你報依個course有咩玩架?

[quote]原帖由 skylark 於 09-3-17 02:45 發表
Hi! 我個係0811囡囡, 剛同佢報左kid's corner o既 kindermusik, 月底開始上堂, 而家開始着手睇nusery d 資料...好頭痕 [/quote]

禁止訪問

首頁
12345...29

尾頁

跳至