懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

回覆樓主

我七周開始一日嘔一次 每次想嘔就食酸嘢就舒服好多,唔好食太油 太飽 大概十三十四周就無事了

大宅

回覆樓主

我6週,無嘔過,會肚餓,但唸起所有食物都好似唔想食,無咩胃口,但真係覺得好肚餓,到食物係前面,食兩啖就會覺得飽唔想再食落去,轉過頭又會覺得肚餓,好麻煩,又唔知食咩

複式洋房

跳跳糖 發表於 18-4-30 02:04
我七周開始一日嘔一次 每次想嘔就食酸嘢就舒服好多,唔好食太油 太飽 大概十三十四周就無事了
...

我一直都係想嘔,點知今朝真係嘔曬啲早餐(食很少)出黎,頂唔順!之後就真係唔想再食嘢了。感覺很似胃炎,但我知道唔係(emoji),原來,食得真是福!

複式洋房

efren 發表於 18-4-30 09:13
我6週,無嘔過,會肚餓,但唸起所有食物都好似唔想食,無咩胃口,但真係覺得好肚餓,到食物係前面,食兩啖 ...

我開頭同你一樣,但之後變左開始嘔得出了(emoji)

大宅

Evonneyip 發表於 18-4-30 09:23
我開頭同你一樣,但之後變左開始嘔得出了(emoji)

擔心中

複式洋房

efren 發表於 18-4-30 09:32
擔心中

你有無去照超聲波呀?我9號先去照,依家都好擔心。

大宅

Evonneyip 發表於 18-4-30 09:36
你有無去照超聲波呀?我9號先去照,依家都好擔心。

有,照過架啦

水晶宮

回覆樓主

我絕對需要有人支持下我!我受夠身邊既人講好多孕婦係咁!但我真係快去到頂唔順既邊邊了,個腦只係諗點解佢要折磨我!訓唔好 食唔好 咩都唔好 我宜家好灰!覺得自己快散開,而這只是開始?!

男爵府

回覆樓主

7週唔痛苦,10週左右先勁,我直頭噴出黎,成個洗手間都係嘔吐物,好彩係屋企⋯⋯

不過生完頭三個月你先知咩叫真正既痛苦,到時你會覺得而家呢d係小事,而家簡直係日日係地獄輪迴⋯⋯

複式洋房

shannnb 發表於 18-4-30 21:43
我絕對需要有人支持下我!我受夠身邊既人講好多孕婦係咁!但我真係快去到頂唔順既邊邊了,個腦只係諗點解佢 ...

我同你一樣都覺得好辛苦,我日頭翻工想嘔,因為未過3個月,同事唔知,我只話自己胃炎發作,佢哋只會話我唔戒口,唔知我係幾痛苦,翻到屋企,喺門口聞到隔離屋煮餸已經想嘔!我已經食唔落早餐了,好耐未試過餓既感覺了(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)你要加油!挨過左,當你見到BB既笑容,你會覺得值得。

複式洋房

pussykat 發表於 18-4-30 22:34
7週唔痛苦,10週左右先勁,我直頭噴出黎,成個洗手間都係嘔吐物,好彩係屋企⋯⋯

不過生完頭三個月你先知 ...

畀你講到我唔敢生!唔好嚇我!(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)

男爵府

Evonneyip 發表於 18-4-30 22:38
畀你講到我唔敢生!唔好嚇我!(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)

係事實⋯⋯我原本以為生左一天都光晒,點知出院返到屋企就開始左日夜癲到煉獄般既生活⋯⋯

但信我,當你一見到佢笑,就會忘記種種辛苦。記得,一切辛苦都會過去的⋯⋯

祝大家好運⋯⋯

剛渡過地獄輪迴的新手媽媽上

水晶宮

我同你一樣都覺得好辛苦,我日頭翻工想嘔,因為未過3個月,同事唔知,我只話自己胃炎發作,佢哋只會話我唔 ...

唔餓諗住唔食 ,結果又餓又暈更想嘔!老實說,有時我想像唔到 之後了!你講得岩 腸胃炎 我都係咁同同事講,但已經兩星期腸胃炎 仲要幾時先好?好想見到希望 但日子過得好慢。

複式洋房

pussykat 發表於 18-4-30 22:43
係事實⋯⋯我原本以為生左一天都光晒,點知出院返到屋企就開始左日夜癲到煉獄般既生活⋯⋯

但信我,當你 ...

我仲未ready做媽媽就有左,點都好,都係上天畀我同我老公既禮物。幾辛苦都好,我都要忍,希望會快啲過!我晚晚都訓唔好,因為好想嘔,依家喺床度,我感覺一陣我嘔完先訓到覺(emoji)母親真係好偉大。多謝你,我都祝妳BB快高長大,笑口常開。

複式洋房

shannnb 發表於 18-4-30 22:47
唔餓諗住唔食 ,結果又餓又暈更想嘔!老實說,有時我想像唔到 之後了!你講得岩 腸胃炎 我都係咁同同事講 ...

係呀係呀,我一請假,啲同事就話我做乜又食錯嘢,我仲有一個幾月先可以公佈天下,即係仲要病多一個幾月腸胃炎。估計瞞多次,佢哋會以為我詐病。

男爵府

Evonneyip 發表於 18-4-30 22:47
我仲未ready做媽媽就有左,點都好,都係上天畀我同我老公既禮物。幾辛苦都好,我都要忍,希望會快啲過!我 ...

多謝你,記得有事上黎呢度發洩下

珍珠宮

回覆樓主

可能屬於反應比較大嘅,過左三個月,應該好少少

別墅

我同你一樣都覺得好辛苦,我日頭翻工想嘔,因為未過3個月,同事唔知,我只話自己胃炎發作,佢哋只會話我唔 ...

不如你試下每天下午食半個橙,晚上食半個橙,我同有d jm好像食完橙好d,好似話橙衣對嘔吐有幫助,雖然冇科學跟據,而且人人反應不同,但食橙都冇乜壞處!一次食半個,食咗唔會太頂胃,同人share食,新鮮d,維他命C也唔會走晒!

複式洋房

我都係~想作嘔但唔會嘔得出,我就係靠話梅同梳打餅,但唔可以經常食話梅,有時坐得耐同企得耐或者維持同一動作太耐都會想作嘔

複式洋房

回覆樓主

我發現早上同夜晚特別反胃得勁⋯⋯雖然無嘔出黎,但日日胃口都好差~自己又戒哂平日飲既咖啡茶甜品,加埋日日都易攰,要訓好多,好似坐監咁

首頁
12345...8

尾頁

跳至