自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

Chamo 發表於 18-6-25 10:07
其實夫妻間有無話會邊個尅住邊個呢?

我成日形住老公尅住我, 我幫佢檔左剎 ..... 點知係咪? 有無得化解?

只知權骨如刀必定克夫,仲係好克嗰種

大宅

Chamo 發表於 18-6-25 11:38
你還好!
起碼有自我謀生能力.
我依家沒有!

你放棄份工做ftm?

大宅

回覆樓主

點可以衰就入人數、
好就因為自己旺人而好?
輸打贏要囉!

男爵府

回覆樓主:

如果我愛一個人,我會慶幸我令佢行好運/冇咁黑仔,而唔會介意佢分薄我嘅好運。既然已經成為兩夫妻,我會覺得我好,即係佢好;佢好,我都好。正如買咗好味嘅嘢,你會同佢分享,而唔會收埋一個人食晒。

樓主,正面啲睇,如果佢繼續冇運行,你地感情會依舊咁好嗎?況且人有三衰六旺,難保他日係你需要佢扶持,成為夫妻,有一個家,睇嘢應該整體去睇,唔好分得太清楚,你你我我,如果你老公分得咁清楚,相信你亦會唔好受,係咪?

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

樓主我係旺夫相,事實我C6同我一齊之後事業好到不得了,現實我都好支持佢~但我而家都覺得我C6由以前到現家都成日有意無意咁阻我發展事業不過佢對我係好好既,所以我都計劃緊自己重整事業~~

水晶宮

我都係,我老公同我一齊十幾年, 真係衰足咁多年,
最幸運只係娶到我.

佢睇過, 話佢係未上運.. 未行大運,
大運要係4十幾歲,

但我老公先3十幾,仲有十年8年呀........
不過阿Q 諗,都黑足咁多年, 唔爭在,

但係,,唔係黑心..... 佢媽走左後, 好事接踵而來,唔知關唔關事,

Manmanca    發表於 18-6-26 10:30

伯爵府

wupigpig 發表於 18-6-26 01:23
我好耐之前屋企睇風水,師傳同我地睇埋八字,話我同c6夾埋睇佢會影響我健康,跟住叫佢帶飾物當擋一擋唔好 ...
請問你 C6 帶左後, 你有無覺得你自己健康好一點?

伯爵府

我明白老公對我都好, 而我又不用上班有人養, 係好多人眼中係好好. 我應該心滿意足.

但我就係成日覺得幫 C6 檔煞咁.

佢自己不注重健康, 唔講衛生! 有傷風感冒腸胃炎, 傳染完俾我佢就會好快好番! 至弊我體質差, 係可以好嚴重同埋好耐先會好!

佢好為食, 一日把口吃不停咁, 一陣開罐咖啡飲, 一陣食條蕉, 一陣食粒柑 .....
我唔會好似佢咁不停吃, 牙都明顯乾淨過佢. 我唔明點解蛀牙係我度.

好多野係有因有果. 要講可以話我係體質差, 先會咁易俾佢惹到傷風感冒, 先會咁耐都唔好, 先會嚴重 .... 係我刷得唔夠乾淨才有蛀牙!

到最近, 我 C6 皮膚痕 ..... 斷估唔關我事啦. 點知, 我昨日頸好似想出濕疹 (我以前係食芒果先會出, 對上一次出, 就係老公知我食左會濕疹, 都仲叫我食少少唔怕, 點知食左真係出事件) , 我先至又有感而發佢既問題唔係又想轉移到我到吧

侯爵府

Chamo 發表於 18-6-26 10:24
我明白老公對我都好, 而我又不用上班有人養, 係好多人眼中係好好. 我應該心滿意足.

但我就係成日覺得幫 C6 ...

我C6又係有好多你C6嘅缺點,包括狂食零食,食煙,零運動... etc.,所以有蛀牙,4X歲已甩咗3隻牙,肥,有三高

但我又唔會跟佢嗰套,我係少食零食,而且佢唔做運動咪我自己一個人做,令自己健康啲同冇咁肥

你都識講有因必有果,你又唔需要工作,有時間咪研究下食乜會對自己好,做多啲運動,令自己健康啲,而唔係被動地繼續因為體弱而俾佢傳染

首頁

尾頁

跳至