自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

lammmm16 發表於 19-1-26 23:11
幾日前朝早返工,地鐵好焗,慢慢眼前一黑暈低就暈左幾個站先醒。入左醫院,照左心電圖等等檢查都無事,加上 ...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

幾日前朝早返工,地鐵好焗,慢慢眼前一黑暈低就暈左幾個站先醒。入左醫院,照左心電圖等等檢查都無事,加上 ...

我試過幾次, 一次係病, 一次喺巴士度撞到手㬹, 痛到休克左幾秒! 嚇死! 不過之後check過又無事!
放下自在

子爵府

Seilunica 發表於 19-1-27 00:17
我都試過,一焗就會覺得好暈,仲會肚痛,通常因為血糖低,或者感冒未清,如果開始覺得有少少唔舒服就一定即 ...

我都試過 突然覺得好焗 跟住胃同肚有d痛 好似搞肚痛甘 之後就眼前一黑暈左

男爵府

減齡達人勳章

我後生時成日暈喺街,一焗就暈,仲有攪肚痛一定暈...勁標冷汗...醒返會出身都係汗
最嚴重試過屋企暈低,撞到鼻樑連9針,果次暈完後好似幾日先回到魂...
Check過身體冇事...

大宅

m 到影響?

珍珠宮

十幾年前差啲真係暈低,有大半年身體好差,暈到瞓低連起身能力都冇,差在未昏倒。最後搵到原因,我信錯個黃綠中醫,睇佢是想調理身體,變成越睇越差,最後佢醫唔掂我,教我中藥後加粒必理痛。十幾年後呢個中醫終於醫人出事上報紙 我諗樓主可能是血墟所以暈,搵個好中醫調理下

珍珠宮

joeyjoey223 發表於 19-1-27 01:57

我後生時成日暈喺街,一焗就暈,仲有攪肚痛一定暈...勁 ...

我大肚時日日暈,中醫教我一覺暈要即蹲下,撻落地都冇咁傷喎。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我早排都係成日暈暈地 飲咗一排鐵水而家冇暈 take care

男爵府

十幾年前試過應該係感冒未清, 搭地鐵企响門邊個位, 點知眼前一黑, 我醒返已經响月台瞓咗响地下度有人叫我,原來我休克果下咁啱地鐵到站,我成個人仆咗出去月台。下巴要鏠針,有隻大牙爆開咗。。。 白車入院check 完又話無事。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我上星期就係咁情況飄飄下好多次都想暈⋯要立刻休息⋯都係睇緊中醫食左幾日藥未改善⋯諗緊點好
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

男爵府

以前我都試過,血氣口好同有心理病,極唔想返工,一搭車就暈,但一返屋企就乜事都無,
好d就去做運動,

大宅

二小姐 發表於 19-1-26 23:40
曾經在街上休克過,白車入左醫院,又係無原因的,突然眼前一白暈左,醒返個下有少少口齒不清,個腦諗到要講 ...

我都試過喺街休克, 上到白車又係話我血壓好低。

入院後即冇咩事留左個幾鐘出院,之後即冇事好似平時咁並冇手腳軟徵狀。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我小學開始有時係咁。

你早d 搭地鐵返工,儘量唔好長時間企。

禁止訪問

男爵府

保重

伯爵府

回覆樓主:

我成日都係咁,有少少貧血,最緊要見暈坐底先,吾好撞到

男爵府

琪寶 發表於 19-1-26 23:31
有冇覺心跳好快丶手軟腳軟?我家人之前又係間中覺得好焗,想暈,亦試過真係在街上暈倒,做了很多檢查都找不 ...

我都想咁佢,因為我就係其中一人

男爵府

我以前成日都係咁,由其讀書排隊嗰陣,一焗就會休克,係你講咁一黎就黑晒跟住瞓低,醒返就係醫療室,唔係普通暈嗰啲,係唔可以搵野挨住/坐低,話黎就黎,都有睇過醫生,話無野,無貧血,大個咗都試過3-4次,已經慣咗,無理啦

男爵府

我都試過太焗暈,又係M到,可能血氣唔夠

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我試過兩次,好彩都系系屋企。醫生話系貧血,食多d補血丸或者食品慢慢會好d。

早上起身時,亦不要突然彈起身,先坐起身再慢慢企立。

首頁

尾頁

跳至