在職全職

跳至

首頁
12345...97

尾頁

伯爵府

汶汶今日數晒佢的美孚帮朋友仔!

朝早話掛住逸希哥哥&逸陶BB... 一陣要見嘉嘉...
下午就無端端話想見heiyee, hoiyau姊姊, 酌B哥哥...
夜晚又無里頭話聽日同amber, vanessa玩...
真係見到果陣, 又唔見佢咁熱情!

伯爵府

汶汶尋日去佐成日街, 無着片! 連訓下午覺訓佐2個鐘都無瀨...
今個week, 返學都唔使着片啦!

侯爵府

good morning

今朝好偶然咁同ballma來了個早餐小聚,傾下計分享下,好開心呢!!

嘻,其實呢d係ballma o既事,不過我好替佢開心,所以都忍唔住要講出來;靈糧堂收左amber呀,係ballma first choice來架,佢好開心呀,我都戥佢高興 。 希望佢唔會怪我big mouth啦

侯爵府

汶汶好叻女呀

酌b尋日都係,出左大半日街都無賴濕條片呀,不過我都有同佢著片,保險d呀

原帖由 jjtseung 於 09-4-27 10:05 發表
汶汶尋日去佐成日街, 無着片! 連訓下午覺訓佐2個鐘都無瀨...
今個week, 返學都唔使着片啦!

侯爵府

通常都係咁架,酌b都係啦,講就好friend,見到面就懶係cool咁

原帖由 jjtseung 於 09-4-26 22:40 發表
汶汶今日數晒佢的美孚帮朋友仔!

朝早話掛住逸希哥哥&逸陶BB... 一陣要見嘉嘉...
下午就無端端話想見heiyee, hoiyau姊姊, 酌B哥哥...
夜晚又無里頭話聽日同amber, vanessa玩...
真係見到果陣, 又唔見佢咁熱情! :igiv ...

侯爵府

最衰我同酌爸溝通上出現問題啦,搞錯晒,join唔到你地添

原帖由 jjtseung 於 09-4-26 22:36 發表

今日食飯傾得好開心啊!
逸陶BB真係好大只, 好有活力, 好乖!

侯爵府

逸陶bb真係好大隻呀 咁快反到身,叻仔呀

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-25 23:18 發表
有好多相分享比大家看....
http://picasaweb.google.com.hk/lawrence1118/HomeMar09?authkey=Gv1sRgCPGq-7aDnKHBLg&feat=email#

有家庭生活的,學校運動日, 元朗行山, 教會西貢郊遊, disney,....
如果你地有時間可以 ...

侯爵府

mavis,

都係果句啦:神必預備! 對你的家庭必有祝福!!

我都係交晒比上面果個,麻煩佢幫我搞掂咋

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-24 23:49 發表
報到先!

酌媽, 汶媽,
我都好想逸希會有好消息, 不過真係無咁容易囉!
依家逸希星期六返緊新學校"德貞"的預備班playgroup, 佢好開心d老師又好好, 我地可以認識學校同第日個班主任tim, 雖然呢間唔係我最心儀的又唔係d ...

侯爵府

hoiyau媽,

thanks!!

天后係一個唔錯o既住宅區,我讀書時就住o係天后再上,近寶馬山果邊,呢區多食肆,多好學校,又近cwb,交通好方便,非常好架

原帖由 HoiYauBB 於 09-4-24 10:26 發表
酌媽, congratulation x 100000000 .. I can feel how happy you are...

Heiyee and all, we will move to Tin Hau near Victoria park and MTR... actually there is bus stop nearby to Kowloon tong and just ...

侯爵府

唉!! 小朋友愈來愈大,各位媽咪得閒o既時間愈來愈少,加上因為讀書關係,部份媽咪都要/考慮搬屋,我地gathering o既時間少上加少喇,有d唔捨得呢

大宅

Oh! So good ar....ballma!
真係開心又係心儀學校!
....唔知ballma要唔要搬屋呢 ?

大宅

我都覺得係....所以希望大家星期日玩得開心d!!!

原帖由 tupytupy 於 09-4-27 11:02 發表
唉!! 小朋友愈來愈大,各位媽咪得閒o既時間愈來愈少,加上因為讀書關係,部份媽咪都要/考慮搬屋,我地gathering o既時間少上加少喇,有d唔捨得呢

侯爵府

嘻,我又big mouth喇......佢會呀,佢遲d會開始搵,希望8月左右搬到。

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-27 11:31 發表
Oh! So good ar....ballma!
真係開心又係心儀學校!
....唔知ballma要唔要搬屋呢 ?

大宅

yes...我都好深信主必預備, 無論係點或者係要等候...又未必一定係我地最想的, 最後都看到佢的安排係最合適的.

原帖由 tupytupy 於 09-4-27 10:56 發表
mavis,

都係果句啦:神必預備! 對你的家庭必有祝福!!

我都係交晒比上面果個,麻煩佢幫我搞掂咋

大宅

oh!又少個美孚friend tim!

原帖由 tupytupy 於 09-4-27 11:34 發表
嘻,我又big mouth喇......佢會呀,佢遲d會開始搵,希望8月左右搬到。

侯爵府

yeah!!

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-27 11:37 發表
yes...我都好深信主必預備, 無論係點或者係要等候...又未必一定係我地最想的, 最後都看到佢的安排係最合適的.

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-4-27 10:59 發表
hoiyau媽,

thanks!!

天后係一個唔錯o既住宅區,我讀書時就住o係天后再上,近寶馬山果邊,呢區多食肆,多好學校,又近cwb,交通好方便,非常好架

...

汶汶而加返緊雲景道, 好近你返學果樹!

侯爵府

係啦,不過我都有諗過下要唔要搬,因為我始終好想自己帶酌b返學.........anyway,諗下嗟,我十劃都未有一撇,等16號搞掂左d書簿校服,等埋校車覆要咩路線同幾錢先再諗囉。

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-27 11:39 發表
oh!又少個美孚friend tim!

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-4-27 10:43 發表
good morning

今朝好偶然咁同ballma來了個早餐小聚,傾下計分享下,好開心呢!!

嘻,其實呢d係ballma o既事,不過我好替佢開心,所以都忍唔住要講出來;靈糧堂收左amber呀,係ballma first choice來架,佢好開心呀,我都戥佢 ...

真係個好消息!

希望來緊其他媽媽都有更好的消息啦! 希望唔好等我比晒$$, d學校先來call我... 不過, 我估機會唔大, 我報果d都係港島的名校, waiting都有排先輪到12月B!

侯爵府

我以前就exactly住o係雲景道囉 我o係果樹出嫁架

原帖由 jjtseung 於 09-4-27 11:43 發表

汶汶而加返緊雲景道, 好近你返學果樹!

首頁
12345...97

尾頁

跳至