論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

TT1021 發表於 19-2-10 10:24
唉!照佢肺都無用,已經早晚照………………
效果—樣,照肺=照廢!

如果唔聽我會炒

子爵府

TT1021 發表於 19-2-9 20:01
我成日都會在晚飯的餸裡發現頭髮,菜,肉餅,有時粉麵飯都會有………………吐!同姐姐講叫佢束好D頭髮,佢 ...
煮飯,準備餸菜帶浴帽!
好明顯衛生問題,分分鐘得閒又搞下頭髮,唔係點會有頭髮係餸菜?
老實,我自己煮飯,中長髮,冇扎起!
都唔會有頭髮係餸!
所以唔洗解釋,俾個浴帽佢!

男爵府

陪月勳章

Solarflare 發表於 19-2-10 11:37

係。掉左成碟, 同佢講, This is disgusting, I'm throwi ...

如再發現,一於叫佢煮過,等佢知道污漕代價係要辛苦!

男爵府

陪月勳章

lily-of-valley 發表於 19-2-10 13:44
你話佢you are very ugly, just like a ghost, you like to be a ugly ghost? 比D長髮鬼相佢睇。 對咁耐 ...

係架!好怕人話佢醜,但自信過大變成自大………………深信自己個頭幾日唔洗,D頭髮長而笠都仍然好掂!
所以,好難叫到佢剪!

男爵府

陪月勳章

bigyanb 發表於 19-2-10 16:01
一條半條?

-碟豆苗大半斤,發現4至5條,無曬胃口

唔係-條半條或十條八條既問題,係衛生既問題!

當我-而再再而三發現餸菜有她的頭髮時,我問她如果我把-條頭髮放入你杯水浸住再攞走叫你飲你,你想唔想飲嗰杯水? 佢黑曬面唔答我!

男爵府

陪月勳章

bigyanb 發表於 19-2-10 16:04
如果唔聽我會炒

再係咁,睇怕都準備!

子爵府

TT1021 發表於 19-2-10 09:58
佢D頭髮好好稀世奇珍咁,叫極唔肯剪,剪咗好似會無命咁
洗頭又洗得唔密,小側兩日-次,天氣凍D4,5天- ...

去買或淘啲好薄、透氣性強既一次性髮帽煮食時戴住,幾日換一頂,咁薄應該唔會好熱

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

TT1021 發表於 19-2-10 18:03
再係咁,睇怕都準備!
做野掂嗎? 如唔掂, 早炒早著。

男爵府

TT1021 發表於 19-2-10 17:40
如再發現,一於叫佢煮過,等佢知道污漕代價係要辛苦!

係。仲要佢番煮既時候你住佢煮,
順便下佢啲小動作, 睇下佢有咩下意識動作導致成日有頭腦出現係餸菜。(例如, 成日fing頭, 手摸頭髮等等)。
其實, 最好錄底成個煮餸過程, 咁賽後檢討時你可以show 埋比佢自已睇佢邊個動作出問題, 叫佢改善。

大宅

Solarflare 發表於 19-2-10 18:32
係。仲要佢番煮既時候你住佢煮,
順便下佢啲小動作, 睇下佢有咩下意識動作導致成日有頭腦出現係餸菜。 ...

倒了很浪費,叫工人留起,叫她第二天吃。另外讓工人馬上煮個簡單菜式補回。

男爵府

月亮BB 發表於 19-2-10 19:11

倒了很浪費,叫工人留起,叫她第二天吃。另外讓工人馬上煮個 ...

比佢食, 咁咪變相益佢/獎佢?
一陣佢睇到今餐條魚/炒牛肉好好味, 好想食, 可能加多幾條頭髮落去tim

大宅

Solarflare 發表於 19-2-10 19:15

比佢食, 咁咪變相益佢/獎佢?

工人不喜歡吃舊送

複式洋房

謝分享

男爵府

月亮BB 發表於 19-2-10 19:15
工人不喜歡吃舊送

呢個方法我朋友試過。煮既餸菜出左問題, 叫姐姐自已食番, 姐姐就再煮另一啲餸比太太。結果之後姐姐繼續自把自為, 煮既餸繼續出問題, 每日浪費好多食物。
後來有一日, 我朋友真係太嬲, 係姐姐面前掉晒啲餸菜。立即叫佢由頭煮過。果次之後, 再無呢個問題出現。
我諗係因為係佢面前倒晒啲餸, 個psychological impact 大好多, 果種狠, 手起刀落, 姐姐見到會記得, 以後會驚。

男爵府

陪月勳章

Solarflare 發表於 19-2-10 19:28

呢個方法我朋友試過。煮既餸菜出左問題, 叫姐姐自已食番 ...

絕對認同

男爵府

陪月勳章

lily-of-valley 發表於 19-2-10 18:11
做野掂嗎? 如唔掂, 早炒早著。

做野時得時唔得,唔多穩定

男爵府

陪月勳章

Bling11 發表於 19-2-10 18:09
去買或淘啲好薄、透氣性強既一次性髮帽煮食時戴住,幾日換一頂,咁薄應該唔會好熱
...

帶住都有!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

TT1021 發表於 19-2-10 20:15
侗陣廢人真係廢, 因有佢細佬andy同佢補鑊。 所以頂住先, 5個月後pa死, 掃把。

眼冤, 將頭髮勾在耳, 勾完左, 勾右, 左跌勾左, 右跌勾右。 成日就係咁。

TT1021    發表於 19-2-10 21:12

象牙宮

TT1021 發表於 19-2-10 20:15
巴鬼閉, 如andy佢細佬, 放假, 佢同pa換片, 要我買nurse用, 換一次掉一對個D膠手套, 我啋佢都傻, 因菊花牌換完洗番得啦。 咁巴閉, 又攞pa隻手放落佢妹妹度。 賤精。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定會開聲同佢講

首頁

尾頁

跳至