自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

rello 發表於 19-6-7 23:52
國內的中國移動電話卡,在香港的網絡應是CMHK/CMCC。

我響香港用開CSL,只係記得插內地card係顯示C...M...

因為只用過一兩次,所以唔係太記得

但睇番d訊息,當時響香港同內地用都正常可以用及收到訊息

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jameskey 發表於 19-6-7 23:54
我張移動咭都係咁,一出香港開咭無訊號打唔到上唔到網,只可以接電話收信息,打去10086,回覆要我上APP激活 ...

激活都要收sms架! 咪loop死左?!
放下自在

伯爵府

Jameskey 發表於 19-6-7 23:54
我張移動咭都係咁,一出香港開咭無訊號打唔到上唔到網,只可以接電話收信息,打去10086,回覆要我上APP激活 ...

iPhone (IOS)可找到「中國移動手機營業廳」app。

伯爵府

cattz288 發表於 19-6-8 01:38
激活都要收sms架! 咪loop死左?!

致電客服,先搞定是否被停卡。

另外好重要的一件事,雖然卡主話張卡已搞好實名,但部分營業廳只是加盟店,在中移動沒有資料。

所以實名後,上app/10086cn 網,看個人資料一攔。
例如叫陳大文,個人實名會顯示**文。即真正完成實名。

男爵府

畀面勳章

rello 發表於 19-6-7 23:44
上「中國移動手機營業廳」app或網站。
試下可否登入。

上網站或App都要入電話號碼....及驗證號碼,都沒有服務....又何來驗證碼呢?

希望過兩日會有番服務啦⋯⋯

大宅

RAYMA 發表於 19-6-7 22:35
之前在內地中國移動申請左張電話card,在香港亦曾經用過收到訊息的(用wifi收),亦曾上過深圳用到的

但今 ...

中移動四月開始新一輪低端用戶大屠殺,你可能都中獎了,打10086搵客服吧。今次玩法唔同左,有人全停,有人可打入同收'SMS但打唔出電話同發sms,又有人被停上網,總知就係玩死

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jkswoo 發表於 19-6-8 17:17
中移動四月開始新一輪低端用戶大屠殺,你可能都中獎了,打10086搵客服吧。今次玩法唔同左,有人全停,有人 ...

唔係下話
放下自在

大宅

jkswoo 發表於 19-6-8 17:17
中移動四月開始新一輪低端用戶大屠殺,你可能都中獎了,打10086搵客服吧。今次玩法唔同左,有人全停,有人 ...

我用中聯通,之前一切正常。昨天在港沒有服務,祇可打緊急電話,返到大陸又可正常使用。回到港又沒有服務。

首頁

尾頁

跳至