跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問那些好既幼稚園唔會收咁特大既仔/囡?

你check下D出名的幼稚園是很多都鍾意收大仔大囡,
反而收細仔細囡較少
最明顯的例子是培正,
講到明2010年k1入學的報名表,
是唔會派俾07年8月31日之後出世的小朋友,
即講明一定要做大仔呀 ~~

而其他根德園, St. Catherine都是收大仔大囡較多,
細仔細囡唔係唔收,
只是人數較少

原帖由 Angelice 於 09-9-8 12:33 發表
如果遲一年先入學...有D好既幼稚園...唔會收咁特大既仔/囡架..

複式洋房

原帖由 qoo_pooh 於 09-9-9 21:31 發表
請問那些好既幼稚園唔會收咁特大既仔/囡?

你check下D出名的幼稚園是很多都鍾意收大仔大囡,
反而收細仔細囡較少
最明顯的例子是培正,
講到明2010年k1入學的報名表,
是唔會派俾07年8月31日之後出世的小朋友,
即講明一 ...

因為有D有經驗既媽咪朋友同我講既...我知幼稚園係比較偏向收大仔/大囡..係因為佢地既反應同表現會好D..但係有D幼稚園真係指明唔收大大仔/大大囡...我住港島區...好似聖心...同ST.STEPHEN'S GIRLS KINDERGARTEN (呢兩間仲未開始收2010/2011既報名)...2009/2010年收生既時候都話明幼兒班淨係收2006出生既BB...你可以去佢地既網頁睇下~

大宅

好媽媽勳章

deleted

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原來是女校 ~~
我個係仔,
所以完全無睇過女校的資料,
唔怪之得我唔知啦 ~~
不過, 我知道根德園同St. Catherine都會
寫明收0610-0712的小朋友,
當然0710會較0610蝕抵啦

Anyway, 希望大家如願以償,
考到心儀的幼稚園

原帖由 Angelice 於 09-9-13 23:51 發表

因為有D有經驗既媽咪朋友同我講既...我知幼稚園係比較偏向收大仔/大囡..係因為佢地既反應同表現會好D..但係有D幼稚園真係指明唔收大大仔/大大囡...我住港島區...好似聖心...同ST.STEPHEN'S GIRLS KINDERGARTEN (呢 ...

男爵府

唔駛咁擔心的,我大囡係0410,當時報四間都有三間收,包括根德園,仲要係收上午...當年都有好幾個0410考到根德園架...不過我最後揀了另一間...基督教的.

而唔收的就係九龍塘宣道...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

而家頭痛近搵學校!!

首頁

尾頁

跳至