美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-8-24 20:41
12次好快做完 (我話咁快已經做左6次plasma ),唔使咁擔心喎。講真,覺得個療程有效又想平做先會 ...

買得少唔抵啊btw唔計之前試做,我只做了一次PSR,但真心覺得正!對均勻膚色好有效,好似塊面都漲左d我覺得好過1064!膚色明亮左,就算唔係針對斑都覺得靚左!好期待之後療程

水晶宮

ahpoo 發表於 19-8-24 21:14
買得少唔抵啊btw唔計之前試做,我只做了一次PSR,但真心覺得正!對均勻膚色好有效,好似塊面都漲左d:w ...

我記得之前有個jm分享話做到第4次d皮膚真係好靚,毛孔細緻哂,我絕對認同。我覺得對我效果最明顯係眼紋,上眼皮都有提升,其次係firming, 覺得塊面d肉好firm, 因為我另外2間美容院嘅美容師都8卦問我做左乜野treatment 塊面好firm ,仲有做左psr後冇再發濕疹,皮膚又冇咁乾!

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-8-24 21:27
我記得之前有個jm分享話做到第4次d皮膚真係好靚,毛孔細緻哂,我絕對認同。我覺得對我效果最明顯係眼紋, ...

你會完左呢個course後keep住每月一次嗎?我問過治療師,佢話之後可以做疏d當maintenance,如果甘都kp到效果就好了,因一個月一次都幾貴,仲要孖住做infusion,hydrafacial

水晶宮

ahpoo 發表於 19-8-24 21:43
你會完左呢個course後keep住每月一次嗎?我問過治療師,佢話之後可以做疏d當maintenance,如果甘都kp到效 ...

我朋友冇買Hydrafacial只買PSR和Infusion, 我完左都唔買架喇,因為我可以去另一間做aquapure。其實我已經打算隔疏d做PSR,但又想打多1,2次睇下仲有冇更明顯改善先。

公爵府

ktang0 發表於 19-8-24 19:23
你係邊一間開course呀?

已經PM左你,次次去都hard sell, 好似好等錢駛咁

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-8-24 21:51
我朋友冇買Hydrafacial只買PSR和Infusion, 我完左都唔買架喇,因為我可以去另一間做aquapure。其實我已經 ...

遲d如果無曬TNS其實我都考慮唔做hydra喇,btw Hydrafacial 對我黎講個效果就只係o係支污糟水度見到,其實塊面我又唔多覺得話皮膚好左好多甘,我鼻毛孔大,就算Hydra完隔幾日洗完面都可以㩒倒d油脂污垢岀黎

複式洋房

ahpoo 發表於 19-8-23 13:54
如果買左course可以點保障?

部分信用卡有有關保障

男爵府

kacary 發表於 19-8-24 20:27
我明,我買100次

100次咪有排都用唔完

男爵府

ahpoo 發表於 19-8-24 21:14
買得少唔抵啊btw唔計之前試做,我只做了一次PSR,但真心覺得正!對均勻膚色好有效,好似塊面都漲左d:w ...

什麼是PSR? Plasma? 點樣做法㗎?痛唔痛架?貴唔貴架?

男爵府

Elenalan 發表於 19-8-24 21:27
我記得之前有個jm分享話做到第4次d皮膚真係好靚,毛孔細緻哂,我絕對認同。我覺得對我效果最明顯係眼紋, ...

哇!你講到好鬼吸引呀!部機個樣係點㗎?可唔可以PM我你係邊間做?我都想試吓!

水晶宮

ktang0 發表於 19-8-25 08:15
哇!你講到好鬼吸引呀!部機個樣係點㗎?可唔可以PM我你係邊間做?我都想試吓!
...

你Google plasma Skin Regeneration會搵到好多關於氮氣等離子技術嘅療程原理、效果、學術研究及臨床使用報告。我用緊果部機叫NeoGen SPA只係Salon grade, 能量最多0.8J (low-energy, 所以做眼部效果明顯 (因皮膚薄),但有醫學研究報告證實3次low energy可達一次high energy效果,而且適合敏感肌。PSR係不涉及光能,適合做eye treatments, 亦不會刺激黑色素,沒有反黑風險。PSR有lifting和resurfacing效果,做完會甩皮,但NeoGen SPA能量唔高,甩皮量少(1~2日)。

另一部我更有興趣叫NeoGen EVO, 可打high energy, 要醫生操作,resurfacing效果等同fractional co2和fraxel,打1次high energy downtime可以2星期以上,但一次效果明顯。

去官網睇spec會清楚d。

男爵府

Elenalan 發表於 19-8-25 09:31
你Google "lasma Skin Regeneration"會搵到好多關於氮氣等離子技術嘅療程原理、效果、學術研究及臨床使用 ...

唔該晒你呀!我好心急自己都上網係咁搵資料都係搵到呢一部機!
咁請問你大概做幾錢一次,好似唔係好多地方有

水晶宮

ktang0 發表於 19-8-25 09:32
唔該晒你呀!我好心急自己都上網係咁搵資料都係搵到呢一部機!
咁請問你大概做幾錢一次,好 ...

我個plan原價係眼$1550, 面$2250, infusion $980(或 用aquapure做補濕導入$780), 我眼+面各12次+Infusion導入,以上有7折。我之前買左d laser 和用剩infusion, 我用舊plan價值再補錢join, 所以我決定買12次。我有朋友買6次。試做價眼面+導入$2100。試完唔使即join course, 我係等2星期睇到效果後我先返去join course。

之前問過另一間Dermagxxx Insxxxx, 試做價$6000! 另外Miogxx都有,但更貴又限發數。我仲搵緊邊間有EVO, 想之後打high energy呢部。

男爵府

Elenalan 發表於 19-8-25 10:20
我個plan原價係眼$1550, 面$2250, infusion $980(或 用aquapure做補濕導入$780), 我眼+面各12次+Infusion ...

High energy down time 會唔會好恐怖㗎!因為Fraxel downtime的恐怖!
Infusion效果我覺得麻麻,之前做過六次都唔覺得有保濕。

珍珠宮

ktang0 發表於 19-8-25 08:14
什麼是PSR? Plasma? 點樣做法㗎?痛唔痛架?貴唔貴架?

做法係有支野好似打d氣入皮膚甘,唔痛既,好快做完,之後會有幾日面紅紅,有d人會甩皮,係療程既反應,因為會令底層死皮脫落,但我發覺做完果幾日如果搽d修復精華係可以無乜皮甩,可能軟化囇d死皮,甩左都唔覺!
btw 我係L記做,全名唔講免得賣告白,佢有試做價既,啱先買,我自己做完就好impressed,修復好可以素顏岀街。唯一係你要預有三,兩日面會紅同埋有可能甩皮depends on你底層死皮多少又或者好似我用左修復精華又無乜甩皮。

男爵府

ahpoo 發表於 19-8-25 11:20
做法係有支野好似打d氣入皮膚甘,唔痛既,好快做完,之後會有幾日面紅紅,有d人會甩皮,係療程既反應,因 ...

咁你係咪做埋眼? 幾錢一次㗎? 同埋係咪要連埋導入一齊做? 定係分開㗎?

水晶宮

ktang0 發表於 19-8-25 10:23
High energy down time 會唔會好恐怖㗎!因為Fraxel downtime的恐怖!
Infusion效果我覺得麻麻,之前做過 ...

我冇打過NeoGen EVO high energy, 不過上網睇lifting效果好明顯,NeoGen SPA就適合恆常保養, 但想要快見效一定係EVO。

大宅

ahpoo 發表於 19-8-23 13:54
如果買左course可以點保障?

刮痧sell我 18000 , 每次扣290, 我都唔敢買

水晶宮

ahpoo 發表於 19-8-25 11:20
做法係有支野好似打d氣入皮膚甘,唔痛既,好快做完,之後會有幾日面紅紅,有d人會甩皮,係療程既反應,因 ...

我好變態,我鍾意見到甩皮先覺得有效 。我再上次打時剛轉左美容師,佢唔敢打咁重手,每發打得疏,結果打完冇紅又冇甩皮,覺得冇之前咁明顯效果。今次我打之前同佢講要佢打密d,有d位打兩次,鼻位重複打3次,所以個鼻打完即紅,期待緊全面甩皮 。但PSR真係唔似laser咁打完燒乾皮膚底層咁乾,更適合成熟乾肌或敏感肌,熟齡肌保住油水好重要。

珍珠宮

Elenalan 發表於 19-8-25 12:19
我好變態,我鍾意見到甩皮先覺得有效 。我再上次打時剛轉左美容師,佢唔敢打咁重手,每發打得疏 ...

打完無紅又真係太輕手可能有d治療師怕d客接受唔到所以由淺入深我無轉治療師,第一次有紅有甩皮,第二次更紅但少皮甩,唯一轉左係狂用精華,所以我估係精華令我無甩囉btw我兩次經驗就算有無甩皮,過曬downtime都係睇得岀皮膚係靚左既,好似識發光甘

首頁
12345...6

尾頁

跳至