單親天地

跳至

首頁
12345...54

尾頁

子爵府

畀面勳章

樓主........加油呀!!
原帖由 四眼雞丁 於 09-5-13 18:12 發表
大家..唔好咁開心住...我今朝睇報告我生乳癌...
來近日子大把檢查...
同做手術
唉..我好唔開心
你地可唔可以支持我!我無力撐
^.^

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都住屯門架,遲D都會加入單親行例,唔洗驚架,BK咁多人都會支持你,你要開開心心個先會快D好番架!加油呀............
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

樓主,努力!加油呀! 支持妳!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

環保接龍勳章

比心機...

複式洋房

樓主,加油!
努力!
支持妳!

子爵府

多謝晒你地.....
心情都麻麻地...
對住d細佬面前唔敢喊
今朝同左大仔講左..
(我話你要支持我
我會無事
佢好想喊.但我同佢講...你喊我又喊...
我再同我大仔講...我細個時知阿婆生乳癌我都無喊..
阿婆好支持我..
叫我唔好擔心你地.而你做哥哥,就要睇住細佬
要聽婆婆話
我最快到要六月尾七月做大手術..
要做十幾個鐘
可能有段時間見唔到你地....)
唉...自己心情都唔好...仲要安慰返我大仔...
唔講仲好.等我媽講...哈哈....
我無msn
得icq...

洋房

四眼雞丁: 加油啊!我有好朋友乳房都有類似問題,但屬於好早期的,應該仍未形成癌病,她一向有做開按摩,女按摩師幫她做淋巴按摩時,說她的乳房有問題,繼續幫她按的時候,她的乳頭有液體流出來,按摩師說把這些都是將會令她生乳癌的毒物,我的朋友繼續做淋巴按摩,現在已經好了許多。之後,我又介紹了另一個朋友,她也說乳房經常又硬又痛,經做淋巴按摩時,女按摩師也說我的朋友也是屬於初期的,現在她說已經不痛了。
我也做這個淋巴按摩,真的有效,記得那時我跟c6鬧離婚,氣得很,心情也差勁,當我去按摩時,女按摩師說我的頸很硬,問我是不時最近很怒,我問她怎麼會知道,她說按我的頸很硬,淋巴塞在這裏,是因為心情很壞才會這樣,因她上次按我的頸並沒有這麼硬的。
四眼雞丁,你可以試試看,待我找回一下,我再pm這個女按摩師的資料給你。
不要放棄啊!

複式洋房

既來之,則安之。日後必有好日子過,努力加油!在此所有媽咪永遠支持你
囝囝先係我至愛!

男爵府

回覆 3# 四眼雞丁 的文章

雞丁
如你是初期的,不用擔心.割除的手術要盡快做,所以醫生幫你排快期是好的.通常整型手術都很成功.
祝你手術順利.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 1# 四眼雞丁 的文章

樓主:願主祝福你及家人,希望你勇敢面對,小朋友就係你嘅支柱,努力,加油啊~~

侯爵府

環保接龍勳章

雞丁
大家都會支持你!要自己放輕鬆一點...
我都係要長氣D講多次...
(記住..記住..記住)...做完手術之後..千萬要吾好食雞和燕窩任何部份....要同佢絕交.....
是一個幾拾年的好朋友話我知...不可不信...

原帖由 heiB 於 09-5-14 10:21 發表
雞丁
如你是初期的,不用擔心.割除的手術要盡快做,所以醫生幫你排快期是好的.通常整型手術都很成功.
祝你手術順利.

子爵府

多謝晒...因呢個病跟左我三年有多..(排期二年..做檢查一年多)所以....都唔知割左後會去到第幾期了...日後ga事,我真係唔知點面對...唉...

禁止訪問

大宅

四眼雞丁:

手術後一定不可以吃燕窩, 雞, 鴨, 鵝, 榴槤, 蛋, 花生, 鯉魚, 筍.

因為燕窩是增補好的細胞, 但若果你身上有壞細胞, 那麼便會令它們繁殖得更快, 所以如果可以的話, 你從今起便要停止吃燕窩啦!

中醫話雞有激素都是對壞細胞不宜的, 而榴槤也是補品之一, 補好細胞就無問題, 但壞細胞就...........

希望你可以早日康復, 做完手術後最重要的是保持心情開朗, 那麼便很快痊癒呀!

子爵府

原帖由 kck123 於 09-5-14 14:39 發表
四眼雞丁:

手術後一定不可以吃燕窩, 雞, 鴨, 鵝, 榴槤, 蛋, 花生, 鯉魚, 筍.

因為燕窩是增補好的細胞, 但若果你身上有壞細胞, 那麼便會令它們繁殖得更快, 所以如果可以的話, 你從今起便要停止吃燕窩啦!

中醫話雞 ...
kck123: 多謝你..你朋友件事搞掂左未呀?我媽話要我介口...但唔知介咩??還有手術前駛唔駛要介口呢?我現時都唔敢再食雞物體.我媽話有咩激素.先養到d雞肥大......

複式洋房

心情真係影響到癌細胞架...所以千祈唔好咁down...樂觀d面對...如果唔係小朋友,搵邊個照顧呢~

雖然我唔識得諗你既感受,但我只能夠講句"祝你早日痊癒"

大宅

雞丁, 多謝你的關心, 我朋友下星期二會去見房署, 屆時我都會陪他一起去.

你自己要休息多一點呀, 知道嗎? 其實我媽媽於2001年也患有癌症, 她是第二期, 你知嗎? 她也是在屯門醫院做手術, 原本已排浸會醫院, 但她當晚突然很痛, 私家醫生又去了外國旅行, 所以立刻把她送往屯門醫院, 住了3天, 已立刻安排第3天做手術, 所以你可想然之, 她的急症比你更加急, 幸好手術順利, 而她手術後又非常樂觀, 所以康復得很快, 現在她都很健康.

所以你做完手術後, 一定要聽話小心選擇食物, 還有心情要開朗一些, 知道嗎?

祝你手術順利.

所以你一定要

王國長老

王國長老

雞丁:

雖然平日好少同妳交談, 但我誠心祝福妳一定手術順利. 妳要好好生活, 做手術後又可以同自己孩子一起, 只要不用分離, 就是最好的事了. 妳還要看著孩子成家, 抱孫子呢!

加油, 我會一直替妳打氣.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

原帖由 kck123 於 09-5-14 18:21 發表
雞丁, 多謝你的關心, 我朋友下星期二會去見房署, 屆時我都會陪他一起去.

你自己要休息多一點呀, 知道嗎? 其實我媽媽於2001年也患有癌症, 她是第二期, 你知嗎? 她也是在屯門醫院做手術, 原本已排浸會醫院, 但她當晚 ...
kck123:你朋友的事.我相信一定會無問題...之於我病..講真,(排期二年,檢查一年..)開始大部份屯門醫院..佢地明知我腫瘤有雞蛋咁大.都唔去做(抽針初時結果係良性)開始見醫生..都話叫我唔好太信報告結果同埋問我幾時做手術?咁之後又話照超聲波..報告又話睇定d先,可能乳線問題等等,,第二次,照完,去左博愛個邊睇報告,報告都話兩邊有事,咁開頭話睇定d...之後個醫生問我有無痛唔舒服...(之前睇開d醫生都有同佢地講有痛,佢地都話無問題)咁我咪又同佢講同樣說話囉....點知佢搵左個主診檢查...先幫我抽針再驗.如果我唔講.都唔知要等幾時再知我自己有事了.....好驚到時割左.要電要化...我呢樣真係接受唔到.怕自己撐唔住加埋d細佬會驚左我.....如果驗左係三期四期...咁咪醫生唔幫我醫囉....諗到呢度.我真係好驚...

子爵府

原帖由 edea 於 09-5-14 18:43 發表
雞丁:

雖然平日好少同妳交談, 但我誠心祝福妳一定手術順利. 妳要好好生活, 做手術後又可以同自己孩子一起, 只要不用分離, 就是最好的事了. 妳還要看著孩子成家, 抱孫子呢!

加油, 我會一直替妳打氣. ...
多謝你.超級版主...唔知點講好.....我都想長命d睇住佢地大

首頁
12345...54

尾頁

跳至