自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

fionsung 發表於 19-9-24 14:00
咁請問吖sir有冇話膠囊咖啡仲有咩成份呀?我都想知自己飲梗啲乜

問左,剩係講咖啡豆,其他成份包裝都有寫,佢係用次級嘅咖啡豆,例如有虫蛀過,收割時俾機器破裂左,熟到黑嘅,如果吾介意,部機又確係好方便嘅。

fionsung    發表於 19-9-25 13:06

『然而我告訴你們,就是所羅門極榮華的時候,他所穿戴的,還不如這花一朵呢!』
馬太福音六章29節

別墅

我搵到有Starbucks Capsule 賣!!平時買一杯都要成30幾40蚊杯,長遠買部Nespresso機都化算。

同埋聽大家講都話容易打理,都真係買得過,謝謝各位

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

買個可再用膠囊,可以入自己d即磨咖啡粉入去,亦更環保。

你今日backup左未?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

眼訓 發表於 19-9-25 00:39

請問邊到有得賣呀,唔該。

男爵府

bagelka 發表於 19-9-25 00:25
我搵到有Starbucks Capsule 賣!!平時買一杯都要成30幾40蚊杯,長遠買部Nespresso機都化算。

同埋聽大家 ...

where can buy

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我早排都睇緊用呢種再用膠囊, 係咪全部都要自己剪咖啡紙放入去咁用?

我一向少用咖啡機, 所以改用膠囊咖啡機, 但覺得後者整d 咖啡冇咁好飲同埋唔環保.

男爵府

膠囊咖啡=嘆下人生
Are you kidding ?
You better go for

珍珠宮

王國教室勳章

wannabe118 發表於 19-9-23 00:15
我覺得佢d capsules唔太好飲,我覺得好多款都有d酸。。

部機就易打理既。。。

X2 試左好多款都無一個覺得好飲,最好用返其他咖啡機

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

bosch 發表於 19-9-25 03:49
我早排都睇緊用呢種再用膠囊, 係咪全部都要自己剪咖啡紙放入去咁用?

我一向少用咖啡機, 所以改用膠囊咖 ...

其實我未用過呢d膠囊機,如果我部全自動壞咗可能會買部膠囊機所以間唔中都會留意吓。見人用搭嘴㗎咋!
reusable膠囊有好多種。有d有蓋有d要買封面貼紙。總之一言難盡,最緊要跟返型號配。
不過我覺得就算而家部全自動壞咗,好大機會都係會買返部全自動。因為一部膠囊機一部磨粉機,兩部嘢加埋總體積都唔係細。如果日日磨日日入膠囊,我覺得好快會厭。一早入定d膠囊又失去即沖味道。如果你少用就可以唸唸。
你今日backup左未?

大宅

2024年龍年勳章

請問邊度買到?

伯爵府

我朋友比咗部Nespresso咖啡機比我用,我買咗盒chococino,點知d capsule放唔落部咖啡機,capsule是否有2種size的?
D capsule用唔到可以點呢?就咁沖又得唔得呢?
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

wing1206 發表於 19-9-25 07:57
我朋友比咗部Nespresso咖啡機比我用,我買咗盒chococino,點知d capsule放唔落部咖啡機,capsule是否有2種s ...
chococino係nescafe? 兩隻牌子喎 唔同牌子用返自己capsule

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Ashleycorina 發表於 19-9-25 04:00
X2 試左好多款都無一個覺得好飲,最好用返其他咖啡機

走糖走奶

伯爵府

bkteapot 發表於 19-9-25 08:08
chococino係nescafe? 兩隻牌子喎 唔同牌子用返自己capsule

Nespresso capsule是否要上網訂?
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我就係用緊reused capsule,不過係for Nescafe Dolce Gusto,我自己買已磨好的咖啡粉放入去。

大宅

bagelka 發表於 19-9-23 14:23
自已磨豆好似要好多工具咁,但味道好味過 capsule 機。但新屋廚房好細,同老公想要簡單方便的咖啡機,睇嚟 ...

我2年前買咗部nespresso比老公, 佢話Roma味道好好味

connietai    發表於 20-10-18 12:51

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

bagelka 發表於 19-9-25 00:25

同埋聽大家 ...

請問邊度買?
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

回覆樓主:

剛在HKTVM_LL 買了呢set, 有興趣可以睇睇

公爵府

2018復活節勳章

wing1206 發表於 19-9-25 09:08
Nespresso capsule是否要上網訂?

可以門市買,可以網購

首頁

尾頁

跳至