時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

blackberry 發表於 19-10-6 21:48
仲有昨日深水埗個人企左消防車,佢地都冇救,你可以睇返我history 主題

救援

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

irenelsy 發表於 19-10-6 21:50
依個我send 左 email 投訴

今日呢單我都會send,太豈有此理

大宅

TYIP 發表於 19-10-6 22:07
各位 JM, 要投訴比國安或者環球時報先有用,投訴去消防是哂氣的!

應該幾樣一齊做,消防熱線都要打,唔知大家JM 知唔知,其實凡政府機構都有投訴機制, 每年都review佢哋既表現。

所以投訴多,佢哋其實有壓力,睇下第時比幾錢消防添設備?名譽差,睇下有幾多人仲考消防

珍珠宮

親子王國15週年勳章

irenelsy 發表於 19-10-6 22:01
無錯,打爆佢,投訴記錄一日數千計,我唔信佢哋唔做嘢唔交待。

再繼續落去,要消防名譽掃地

珍珠宮

親子王國15週年勳章

irenelsy 發表於 19-10-6 22:10
咪打去試下,no harm 㗎,最緊要投訴記錄夠多。

政府官僚,投訴多,自然要交待,依個係不變既道理。

正確

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔可以俾佢地咁猖狂落去
仲要食碗面反碗底

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

男爵府

推,香港只剩警察做野

別墅

公職人員行為失當(英文:Misfeasance in public office或Misconduct in public office)是一項在普通法上的罪行,指公職人員在執行公職的過程中或在與其公職有關的情況下,故意作出失當或不恰當的行為(例如故意疏忽職守、濫用公職權力或不履行職務),而未能提供合理解釋或理由,並且鑑於該項公職和擔任公職者的職責範圍、有關公職和任職者的服務宗旨的重要性,以及偏離職責的性質和程度,有關的失當行為屬於嚴重而非微不足道。即使未有確切證據證明有關公職人員因受賄而故意作出有關的失當行為,而且未有令政府有任何損失,依然可被控這項罪名。

別墅

我聽日會以哩個條例去質問佢地!

男爵府

TYIP 發表於 19-10-6 22:07
各位 JM, 要投訴比國安或者環球時報先有用,投訴去消防是哂氣的!

我都諗緊,係咪應該要cc 埋保安局同特首?

侯爵府

irenelsy 發表於 19-10-6 21:49
我未必對付到暴徒,但投訴政府人員,消防依啲,卓卓有餘,女人最叻係咩,咬住唔放
...

子爵府

irenelsy 發表於 19-10-6 21:46
啱啱打去,我話要投訴消防,佢䡈去投訴科,有位馮小姐聽,我話見住啲4個消防嚟到,的士司機被打,佢哋唔理 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

向小葵 發表於 19-10-6 22:30

當然要cc

珍珠宮

回覆樓主:

支持

複式洋房

Send 投訴email 去公務員事務局投訴組,再cc 埋消防局投訴 email, 等消防局無得當無收過

投 訴 組
本 局 的 投 訴 組 主 要 負 責 處 理 本 局 收 到 的 投 訴 。 本 局 負 責 管 理 及 發 展 整 體 公 務 員 隊 伍 的 政 策 , 歡 迎 你 就 本 局 政 策 及 服 務 提 出 意 見 和 建 議 , 讓 我 們 能 夠 保 持 良 好 的 服 務 表 現 , 並 改 善 任 何 未 符 本 局 承 諾 或 市 民 期 望 之 處 。 你 可 循 下 列 途 徑 提 出 意 見 或 投 訴 :

電 話 : 2810 3446
傳 真 : 2868 5069
電 郵 : [email protected]
郵 寄 地 址 : 香 港 添 馬 添 美 道 2 號
政 府 總 部 西 翼 9 樓
公 務 員 事 務 局
本 局 會 從 速 處 理 所 有 投 訴 。 我 們 會 在 十 個 曆 日 內 認 收 你 的 投 訴 , 並 會 盡 量 在 三 十 個 曆 日 內 作 出 具 體 答 覆 。 至 於 需 要 較 長 時 間 處 理 的 複 雜 個 案 , 我 們 會 通 知 你 有 關 個 案 的 進 展 。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

推~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

他們真的太過份!

男爵府

回覆樓主:

Push

大宅

向小葵 發表於 19-10-6 22:30

比卡超有用嗎?

你睇次次都係要阿爺出D人先做野!國泰如是港鉄如是富豪如是...

首頁

尾頁

跳至