時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真無辜

你有無去幫佢呀?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

野原美冴 發表於 19-10-8 08:41
剛才行到西鐵站,見到2名人士想要搭lift, 但西鐵站因受嚴重破壞lift都停左。個度係由地下上2樓,無斜路,佢 ...

唯寄託歌詞

(凡人)努力與建

(魔鬼)盡情破壞

(合唱)彼此也在捱

(魔鬼)看吧 邪力正強大
 (凡人)世界腐敗 犯法那需領牌 
(魔鬼)看吧 強盜滿街
(凡人)法理若在 為何強盜滿街
(魔鬼) 啊 啊 難為正邪定分界
(凡人)人海的衝擊比那蒼海更大

難為正邪定分界

珍珠宮

減齡達人勳章

cecelc 發表於 19-10-8 10:51
真無辜

你有無去幫佢呀?

我無得幫手,因為都無嘢可以幫到。電動輪椅好重,再加埋坐了一個人,有100公斤吧,抬唔到上樓梯。佢唯一選擇係回頭走。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

野原美冴 發表於 19-10-8 11:06
我無得幫手,因為都無嘢可以幫到。電動輪椅好重,再加埋坐了一個人,有100公斤吧,抬唔到上樓梯。佢唯一選 ...

咁又係
影響左輪椅人士 老人家 推bb車的都唔方便呢

大宅

回覆樓主:

呢班年輕曱甴已經冇得救,盡情破壞,自私到極點,如果我係佢哋嘅父母,會鍊死佢,好過畀佢遺禍人間!

男爵府

回覆樓主:

我老豆坐電動輪椅,樓下地下爛晒,要焗住出馬路
上星期要去醫院覆診,冇地鐵搭要搭巴士,因為返工時間中途站等左好耐先上倒車

男爵府

好多老人家都係 望住mk 部lift 輕嘆

泛民:死物黎je
te quiero mucho mi amo

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我仔仔有自閉症佢同佢嘅朋友有以下嘅遭遇:
有朋友喺洗酒樓枱布工場做,已失業!
有朋友喺貨倉做執貨 面臨失業!
有朋友喺快餐店做兼職執枱 暫時冇工返!
所有團體活動差不多已取消,放假要長期留喺屋企!
屋企人已經唔畀佢哋自己出街,驚佢哋傻更更得罪啲黑衣人,會被打!
佢就係無辜嘅!
佢哋要搵到一份適合佢哋嘅工作,比正常人難好多倍!因為咁樣而失去工作,真係好慘!點解佢哋咁冇人性
其實而家條街揼到爛曬,同埋交通燈壞曬!對於佢哋都會產生恐懼感,因為環境特變,令到佢適應有困難!

yumui61    發表於 19-10-8 12:06

伯爵府

開心吸收勳章

pooh仔 發表於 19-10-8 09:06
我對所謂和理非食住花生講死物啫,這刻仲話政府錯, 冇指責黑衣人仲要歌頌佢哋,真喺好嬲,是非觀道德底線 ...

暴徒阻礙地鐵運作、破壞設施在先,港鐵為了保護自己的財產安全,要求警方進駐,哪裡有錯?如果有壞人闖進暴徒家破壞,暴徒不也是應該打電話叫警察來趕走壞人,保護暴徒的財物嗎?暴徒怪罪港鐵什麼呢?

暴徒阻礙地鐵機場公共交通,還說是為香港爭取民主,暴徒知道你影響了多少人的工作嗎?暴徒連最基本的尊重別人權利都不懂,什麼民主呢?暴徒想爭取的這種「民主」,我絕對不要。

大宅

野原美冴 發表於 19-10-8 08:41
剛才行到西鐵站,見到2名人士想要搭lift, 但西鐵站因受嚴重破壞lift都停左。個度係由地下上2樓,無斜路,佢 ...

好慘,啲人太自私

伯爵府

bobocheung65 發表於 19-10-8 11:24
好多老人家都係 望住mk 部lift 輕嘆

對後生嚟講,冇咗部lift只係攰啲,但對殘疾人士或老人家嚟講,真係唔係唔方便咁簡單,唔係死物。

翡翠宮

回覆樓主:

今日返工時段交通大擠塞
仍然唔覺得係班暴徒嘅問題
係政府問題
真係唔明點解會被洗腦洗成咁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

熊熊老婆 發表於 19-10-8 11:30
我仔仔有自閉症佢同佢嘅朋友有以下嘅遭遇:
有朋友喺洗酒樓枱布工場做,已失業!
有朋友喺貨倉做執貨 面臨 ...

所以黑教,黑護,黑社亼,黑學生工可以繼續,因為佢唔因經濟差而受影響

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

好媽媽勳章

班曱甴人有報應㗎

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wai4919 發表於 19-10-8 11:35
暴徒阻礙地鐵運作、破壞設施在先,港鐵為了保護自己的財產安全,要求警方進駐,哪裡有錯?如果有壞人闖進 ...

港式民主真喺唔稀罕

禁止訪問

子爵府

pooh仔 發表於 19-10-8 09:06
我對所謂和理非食住花生講死物啫,這刻仲話政府錯, 冇指責黑衣人仲要歌頌佢哋,真喺好嬲,是非觀道德底線 ...

所謂和理非比班暴徒更無恥

公爵府

回覆樓主:

仲有老人家同推住bb車嘅

伯爵府

kncm 發表於 19-10-8 09:14
班人自私自利, 事不關己就盡情破壞,大部分大學站都完好無缺,學咩人搞革命,咪為了發洩、自身利益同刷存 ...

我諗正常普通市民都好無奈同憤怒
而家大家仲慘過佢地囗中的中國霸權

首頁

尾頁

跳至