時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

NatalieTY 發表於 19-10-8 16:57
你既生活淨係得時局政治?真替你可悲 睇少d新聞少d鬧人講少d負面說話吧。
...

係呵。。。。超可悲

公爵府

karenlyk 發表於 19-10-8 16:57
林鄭係接手爛攤子,佢唔係第一屆特首,好多嘢係前朝留低。
麻煩你睇清楚先,邊個破壞香港?係示威者,破壞 ...

睇事情唔好睇太表面,國家支持林鄭,就係想香港亂,香港亂就可用新彊方法對付香港人。好快了。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

子爵府

心情當然有影響,但亦有好多開心的事情
食多d好野,行下沙灘、公園同多d家庭聚會,睇少d電視新聞。
或令自己忙碌一些。我就不停煲電視劇和同小朋友溫大測

黎明前總是黑暗,壞的時候總有一天會過去
You are not alone, 所有真正愛港的人同樣心痛

水晶宮

joyce121 發表於 19-10-8 16:28
見到林鄭同班建制就火都黎!

見到黑衣暴徙仲火

男爵府

bettywong80 發表於 19-10-8 17:08
心情當然有影響,但亦有好多開心的事情
食多d好野,行下沙灘、公園同多d家庭聚會,睇少d電視新聞。
或令自 ...

多謝JM......... 我呢三日假期,全日同小孩留係屋企,原來冇自由係好可悲

男爵府

mimi005 發表於 19-10-8 17:24
見到黑衣暴徙仲火

認同

伯爵府

回覆 cyffanny 的帖子

我系呀,灰爆,吾知想點咁。

男爵府

mimi005 發表於 19-10-8 17:24
見到黑衣暴徙仲火

昨晚見到掉單車,眼淚都流下來,心痛香港人竟然做呢D事傷害返香港人

侯爵府

NatalieTY 發表於 19-10-8 16:57
你既生活淨係得時局政治?真替你可悲 睇少d新聞少d鬧人講少d負面說話吧。
...

其實落街就親身體驗緊~何需新聞

珍珠宮

joyce121 發表於 19-10-8 16:28
見到林鄭同班建制就火都黎!

暴徒同班賣港賣國泛民派最無恥!

珍珠宮

Honey 發表於 19-10-8 17:06
睇事情唔好睇太表面,國家支持林鄭,就係想香港亂,香港亂就可用新彊方法對付香港人。好快了。
...

美國支持暴徒,最想香港亂。
班賣港賣國議員支持暴徒,最想香港亂。

大宅

見到自己住左廿幾年既社區被破壞確係好心痛既。。
呢幾日無地鐵出入,商場都無得去,係商場食食下野話要關門。。生活確係受影響
好無奈,呢個政府唔係解決問題,相反令到情況越來越嚴重,巿民陷於水深火熱之中
如果你有信仰,就多啲為香港祈禱吧,黎明終會來到

伯爵府

cyffanny 發表於 19-10-8 16:17
有冇人有同感???我日日都好擔心,心情好灰。。。。

係屋企,心情還好,但一落街見到啲鋪頭俾人破壞同燒咗,個心好痛,我出街個樣係苦口苦面。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

Honey 發表於 19-10-8 16:43
見到林鄭班子同班冇編號冇委任証又蒙面揸槍的green objects 就激氣,一手破壞香港百幾年基業,希望大大快啲 ...

見到香港還有吾用腦,自命非凡,自視過高,眼盲心盲,短視近利的成年人如你!最影響我心情!

大宅

...

所以話人蠢沒藥醫…

既然你要講陰謀論,都要分析下其利弊!

你地成日話香港好獨特,所以中國要靠香港去接觸到外面的資本;
跟著又話中國要搞亂香港,請問系吾系自相矛盾?要靠你但又要搞亂嚟喎?
如果依家上海深圳完全發展成熟,你個陰謀論還能多點理據站得住腳。但系如果中國真系搞你,會選尼個時機(emoji)萬一吾小心搞得吾好,系吾系全國14億人口一起亂啊?邊個擔得起?

你想下中國人+香港人亂變個最開心啊?美國有沒丁點損失啊?笑你自己人打自己人都嚟唔切啦!

美國人會幫你?你不如認真去看看那些曾被美國強調幫助過的國家/地區, 有邊一個係有好下場啊? 依家有冇自由呀?

水晶宮

2024勳章

真係要強迫自己唔好睇咁多新聞
我前幾日搵左一部自己鍾意嘅劇,連追了幾日,BK都唔上了,嗰幾日真係心情好平靜,人會開心好多
成日唔開心嘅話,身體好易出事

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

...

凡事唔好睇得咁表面……大家咁話啦

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

三日冇去shopping, 今日可以買個夠

男爵府

放鬆啲,要同暴徒鬥健康,鬥長命

首頁

尾頁

跳至