懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

34週 重左12kgs la

複式洋房

Nicky1129 發表於 19-10-20 13:46
我孕期 食得好清淡 多數自己煮 食量小過以前 因為個肚頂住 食唔落
但就不停咁重 好無奈
...

可能係bb好吸收長肉呢!如果你無超重而懷孕前係過輕,身體係會喺你懷孕時調節返,我就係咁,只要一切正常就得啦,唔好諗咩肥唔肥,最緊要你同bb健康。利申:未有bb得102磅162cm,懷孕後期係130磅,bb都8磅幾,係佢特別吸收

民房

Nicky1129 發表於 19-10-20 10:45
想知道最後呢3個月係咪會突然重好多ga?有經驗嘅媽媽們可否分享下
...

現32週5,重左16KG,孖胎

複式洋房

babytingbaby 發表於 19-10-21 23:02
你....你搞咩

係咁食食食,因為初期同中期無嘔無唔舒服果啲,食大左個胃口,凌晨都會食,加上可能飲媽媽奶粉~因為補充營養丸果啲太大粒我吞唔到,試過啃親,所以可能關媽媽奶粉事,之後就少左飲,就開始重得慢啲,但也140了依家~~

大宅

都要睇返媽媽本身身形。我本身唔係瘦,懷孕前70kg,生個日71.8kg。健康院見我無重過都有驚BB有冇大,不過度肚size又正常,我自己去私家檢查,BB重量都啱標準,出世有3.275kg。

我仲以為生完會輕10kg。最後都係輕得5kg。我餵人奶有再輕多少少。不過都未到我幻想既60kg

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

想問個肚大唔大,同bb size關係大嗎?

大宅

我第一胎時就係後三個月重左好多,第二胎相反由開始至現在九個月啦都仲輕過未陀個時

複式洋房

Nicky1129 發表於 19-10-20 10:45
想知道最後呢3個月係咪會突然重好多ga?有經驗嘅媽媽們可否分享下
...

我本身都唔肥,肥得最多係4-6個月,之後又真係無咩重到。反而你唔想自己過重,就食清淡d

男爵府

Monmonbub 發表於 19-10-23 18:35
我本身都唔肥,肥得最多係4-6個月,之後又真係無咩重到。反而你唔想自己過重,就食清淡d
...

我己經食得好清淡 我食菜 無油無鹽 蒸雞胸 唔食飯又怕唔長胎 因為我BB細碼 我午餐同晚餐 都食一碗3色米飯
今日磅 又重咗 我呢10日 重咗4磅 而家先6個半月肚 我唔想重成50磅
真係好唔開心

男爵府

CTPIG 發表於 19-10-22 20:11
想問個肚大唔大,同bb size關係大嗎?

完全無關係
我同月生嘅group 我肚算好大 但我bb係細碼
其他肚細媽 BB係中大碼 肚大肚細完全周bb size 無關係

男爵府

s_for_samantha 發表於 19-10-22 07:53
都要睇返媽媽本身身形。我本身唔係瘦,懷孕前70kg,生個日71.8kg。健康院見我無重過都有驚BB有冇大,不過度 ...

我本身係中等身材 唔肥唔瘦 早期頭4個月 我日日係街食飯 所以重咗15磅 4個月開始 我食得清淡好多 自己煮 就重得好慢 2個月 先重3磅 但黎到而家6個幾月 無啦啦重得好快 10日已經重4磅 但其實我食得好清淡 到底乜事要重得咁快 我好驚我肥50磅收場

首頁

尾頁

跳至