自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

147741 發表於 19-12-15 21:01
double serum,
佘詩曼賣廣告嘅橙色日夜cream, 同line 精華水
只用了3樣便有好好效果了

橙色日夜cream 就係extra firming, 系 我都覺得有緊緻效果。

V面用完之後,上來update下,我都想知口啤如何!

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

sasa@uk 發表於 19-12-15 19:08
clarins 請問用過邊隻? 心思思中
double serum
foaming cleanser ~ I use cotton seeds

子爵府

Lancôme 小黑瓶一流

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

littlemrs 發表於 19-12-15 20:00
你有無用過Clarins的渣身體product?
我有肚皮紋,好多年,唔知重得唔得呢!
...

我用過,但我無肚紋,所以唔知work唔work,佢話搽肚紋個款油同cream係大肚時就要搽

珍珠宮

自有左bb 後 用所有野都敏感,唔夠潤。 clarins 救左我。今日仲有人讚我皮膚好。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

Clarins double serum 冬季必備,用咗五六支,電眼精華好正,打底再搽眼霜夠潤,Lancôme 唔啱我,E. L用過無乜效
I 大蚊豬   

珍珠宮

147741 發表於 19-12-15 21:01
double serum,
佘詩曼賣廣告嘅橙色日夜cream, 同line 精華水
只用了3樣便有好好效果了

請問有冇試過紅色嗰條line ?
唔知面霜質地會唔會畀橙色潤好多呢? 我見首爾免稅店平,想買一套試試

子爵府

jarjane 發表於 19-12-16 11:22
唔知面霜質地會唔會畀橙色潤好多呢? 我見首爾免稅店平,想買一套試 ...

紅色無試過呀

珍珠宮

147741 發表於 19-12-16 11:29
紅色無試過呀

謝謝
一於買套試下

公爵府

回覆樓主:

3款對我黎講都唔 work, 如果真係要揀其一,我會揀 Estee lauder

大宅

回覆 lingling66 的帖子

Clarins 機場孖裝1250??係邊處睇到?講多啲﹗講多啲﹗

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jarjane 發表於 19-12-16 11:22
唔知面霜質地會唔會畀橙色潤好多呢? 我見首爾免稅店平,想買一套試 ...

紅色個條line係咪Super Restorative?呢條line係比50+人仕,你講橙色係咪extra firming?呢條line係比40+,30+用Multi Active

象牙宮

sasa@uk 發表於 19-12-15 19:08
clarins 請問用過邊隻? 心思思中

我用Clarins好多年,不過年紀越大,越覺得無咩特別效用,我差不多每個星期都去Clarins專櫃攪攪陣,除咗係化妝用品,差不多每樣skincare bodycare我都用過或試用過,大部份效果算唔錯,double serum 我個人覺得以前個version效果顯著啲,可能個陣我後生,係機場買孖裝50ml 12X英鎊

最鍾意用佢嘅lips oil,每晚要搽咗先瞓得著

珍珠宮

stkyo 發表於 19-12-16 12:22
紅色個條line係咪Super Restorative?呢條line係比50+人仕,你講橙色係咪extra firming?呢條line係比40+ ...

唔好意思呀我未用過Clarins所以唔熟
係Super Restorative 呀 我見首爾價錢好平( 日和晚霜孖裝Hk$1130), Extra firming 孖裝又冇貨, 所以買咗一套試吓, 但睇到妳的介紹, 我年紀應該用extra firming, 等有貨我再買
再次感謝妳的簡介

子爵府

Estee laurder用過night repair
Clarins double serum
Lancome小黑瓶

個人覺得double serum同小黑瓶都好用
11月時皮膚好乾,係keep住猛猛緊
到上兩個禮拜加左小黑瓶同double serum,明顯無左乾嘅感覺
其他skin care無轉的

Estee laurder就無咩效果

男爵府

chou11c 發表於 19-12-16 12:19

Clarins 機場孖裝1250??係邊處睇到?講多啲﹗講多啲﹗

HK airportshop 用優惠碼UP200
原價1450再減200 好似仲有免費送貨
我當時係叫朋友機場自提貨

大宅

何解搵唔到?hkairport.com > 旅行限定/套裝,都無double serum孖裝?

男爵府

chou11c 發表於 19-12-16 13:27

何解搵唔到?hkairport.com > 旅行限定/套裝,都無double serum孖裝?

岩岩睇左 應該賣曬啦 我上個月買
我平時得閒就上去睇下
佢時不時就出
我一年買一次
長期都係滿1000減200

大宅

哎呀﹗激死我啦﹗我個個月都有睇,有望都實,咁啱上個月無睇就走溜眼﹗ANYWAY,多謝您﹗

男爵府

用緊clarins double serum + 日夜cream, 敏感皮膚都夠潤,推介

另外大推佢支身體護理油同豐胸cream, 我生完好多年用都見到有效果,不過一定要有恆心

首頁

尾頁

跳至