自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 yurijm 的帖子

你估你普通背景,仲會甘受人歡迎!?
就好似細佬仔,食米唔知米貴,堅離地

子爵府

kaing08 發表於 20-1-10 14:22
英國亨利王子與妻子梅根結束6星期加拿大度假後,突宣布淡出王室,不再擔任王室「重要」成員,會發展自己事 ...

世界級(隔代)婆媳大戰

伯爵府

alicemic 發表於 20-1-10 14:39
普通人就話, 但發生皇室真係好難睇! 嫁入嚟之前已經知道日後要配合皇室,做事要跟規舉,要知道一舉一動 ...

同意 真係唔比面,仲要皇太后係最後先知!

wcpcelia    發表於 20-1-10 15:25

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

yurijm 發表於 20-1-10 14:42
但其實人地俾job佢
咪又係因為個皇室個名
外媒報導咗,哈利夫妻註冊咗佢地名既商標: ...

Meghan 註冊了Sussex Royal 商標

脫離皇室就要脫乾淨,又利用商標剪皇室羊毛,嫁得入皇室,應當知有權利就有義務

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

子爵府

畀面勳章

又事實真係唔洗有皇室,傳統自己一家人遵守就得啦! 要分擔埋佢地d 開支,不如幫下基層仲好。

珍珠宮

vanessamom 發表於 20-1-10 14:46
同意 真係唔比面,仲要皇太后係最後先知!

係女皇呀!皇太后死咗好一段時間喇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Nancy20090615 發表於 20-1-9 22:32
邊有得離間架, 亨利又唔係 BB .

可能你未見過,我就見過有人娶著個堅公主病老婆,要成家人就晒佢,最後個老公為咗老婆脫離屋企,疏遠所有屋企人。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 rose-mag 的帖子

依家有世界級事例喇

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

如果係咁,一早結婚就唔好用皇室開支去攪婚禮啦,依家用咗咁多錢先話自己唔係皇室成員,冇義務履行責任就冇權利去享用福利,有骨氣就嘔返d開支出嚟!

APIGMA    發表於 20-1-10 15:34

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

kaing08 發表於 20-1-10 14:22
英國亨利王子與妻子梅根結束6星期加拿大度假後,突宣布淡出王室,不再擔任王室「重要」成員,會發展自己事 ...

阿二嫂係不甘於人後嘅人
(老人家話:昂面姑娘,dup頭佬……一個惡靠;一個陰濕)
哩一下破釜沉舟,封曬亨利後路,以後就婦唱夫隨喇

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 20-1-10 14:55
可能你未見過,我就見過有人娶著個堅公主病老婆,要成家人就晒佢,最後個老公為咗老婆脫離屋企,疏遠所有 ...

我家族都有人因為老婆唔鍾意男家要個老公斷絕同男家關係

水晶宮

alicemic 發表於 20-1-10 14:39
普通人就話, 但發生皇室真係好難睇! 嫁入嚟之前已經知道日後要配合皇室,做事要跟規舉,要知道一舉一動 ...

係好反感、仲俾人發現註冊哂皇室title

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

KUDOS 發表於 20-1-10 15:00
如果係咁,一早結婚就唔好用皇室開支去攪婚禮啦,依家用咗咁多錢先話自己唔係皇室成員,冇義務履行責任就冇 ...

咪係!呢個好人好cheap

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

alicemic 發表於 20-1-9 23:01
我家族都有人因為老婆唔鍾意男家要個老公斷絕同男家關係

呢D總有一兩個喺左近,唉。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

Ononluk 發表於 20-1-10 14:53
係女皇呀!皇太后死咗好一段時間喇

哈哈.....我意思就是說女皇

翡翠宮

luckybaby2011 發表於 20-1-10 15:01
係好反感、仲俾人發現註冊哂皇室title

咁樣脫離皇室法, 絕對係輸打贏要

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係財政獨立先好,d保安呢?邊個俾錢先?

公爵府

Reema 發表於 20-1-10 14:27
個女... 我一向都唔太鍾意..
都唔知講咩... 一家唔知一家事

佢個樣好似好強勢咁,冇睇開外國劇,只可以話如果佢唔係嫁入皇室,真係唔識佢

禁止訪問

翡翠宮

rose-mag 發表於 20-1-10 15:02
呢D總有一兩個喺左近,唉。

我男女家夾埋都唔止一兩個!但共通點係個女人唔係啲咩有錢事業型,樣子醜醜哋但又好有自信果款,呢啲真係命水, 唔到你唔服!

首頁
12345...13

尾頁

跳至