自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-2-7 16:49
3月頭book左旅行
都預左唔去架喇,但一路唸住等下先
頭先的起心肝打去hotels.com,取消了酒店(本來係不可 ...

我 Ana, 已經被取消左班機。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

millennia 發表於 20-2-7 17:33
生死有命,我自問唔係好怕死。但我都剛取消左2月尾個trip 因為我驚自己係帶菌者會傳染俾人,又或者人地傳染 ...

1. 飛機係高危 2. 覺得自己有責任減少非必須旅遊 3. 公司連出差都話要停,唔通我去完旅行話work from home咩

點唸都唸唔掂,唔去了!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

木土土 發表於 20-2-7 17:45
我近年book酒店,都唔敢再book non refundable 既酒店

死好彩
自問cheap客,平時book non refundable。另一個5月trip book左廣州見相差少少book refundable,今次真係唔駛唸,直接取消

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 20-2-7 16:49
3月頭book左旅行
頭先的起心肝打去hotels.com,取消了酒店(本來係不可 ...

國内?呢一刻2月29前既免費退,你試下過兩個星期再問下

天朗氣清

王國長老

tinlong22 發表於 20-2-7 17:52
國内?呢一刻2月29前既免費退,你試下過兩個星期再問下

唔係呀Bangkok呀
有另一trip係廣州,可退酒店,已退左
我都希望遲d出通知可改或可退

大宅

無話可說 發表於 20-2-7 17:34
我3月中飛日本大阪,預左無得飛,等安排退錢

我都係3月中飛大阪,酒店比左錢,機票唔知點算好

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 20-2-7 17:53

唔係呀Bangkok呀

其他國家就唔肯定,大約出發前兩星期左右問多次
天朗氣清

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

其實我又想問,國泰停左格域但無停希斯路機場。咁情況係叫人改機場?原本去希斯路機場既繼續行程?因為我來回都係希斯路機場。

公爵府

2024年龍年勳章

millennia 發表於 20-2-7 21:33
生死有命,我自問唔係好怕死。但我都剛取消左2月尾個trip 因為我驚自己係帶菌者會傳染俾人,又或者人地傳染 ...

JM俾個讚你做得好好!
其實所有人都有責任去控制跨地、誇境傳播,
唔可以話只係唔俾某一啲人入境,自己就周圍去,講真社區入面有幾多隱形帶菌者大家都唔知。

鼠鼠鼠    發表於 20-3-17 07:31

子爵府

回覆樓主:

我試過agoda訂酒店,不可退款的,後來直接跟酒店說,佢肯退俾我

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

3月頭book左旅行

我等緊機票

侯爵府

LokYauYau 發表於 20-2-7 16:57
酒店較難退都得,咁機票應更大機refund或open for改期。
Good Luck

我酒店一打去就比退晒,反而機票只可以改。
但要6個月內飛,我都係是但改左算。
無事之後都要補堂啦學校,邊會有假去旅行

侯爵府

bhamcy 發表於 20-2-7 18:15
我試過agoda訂酒店,不可退款的,後來直接跟酒店說,佢肯退俾我

我都係agoda⋯問一句已經即話全退

公爵府

loveclementine 發表於 20-2-7 18:13
JM俾個讚你做得好好!
其實所有人都有責任去控制跨地、誇境傳播,
唔可以話只係唔俾某一啲人入境, ...

多謝

我無咩可以幫到手,只能唔好出街減少傳播機會,同時好好保重自己唔好增加醫療負擔。

公爵府

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 20-2-7 21:05
希望到時俾改俾退啦
而家執返酒店果一大舊已好開心

而家時勢,唔周圍走絕對係負責任嘅表現

王國長老

millennia 發表於 20-2-7 18:25
多謝

我無咩可以幫到手,只能唔好出街減少傳播機會,同時好好保重自己唔好增加醫療負擔。:fortuna ...

做好本份已經係最大嘅幫忙

王國長老

ilikethis2005 發表於 20-2-7 18:17
我都係agoda⋯問一句已經即話全退

我今日打去都好好,佢話要up to 酒店決定。跟住佢即刻幫我打電話過去,然後就幫我攪掂晒

公爵府

Charlotte_mom 發表於 20-2-7 18:45
做好本份已經係最大嘅幫忙

好老都要講句,大家都真係要一齊努力,唔係靠一少撮人,係要全香港人每人行一步!

所以我準許自己留在家都要食好d, 不能是旦煮個麵又一餐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都 book 左 4 月去台灣 & 日本
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我都啱啱打去agoda 佢哋代問酒店有冇得退
就算可以,不會refund 落信用卡度,只會退返agoda 住賞錢,要三個月內重新rebook

首頁
12345...13

尾頁

跳至