自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cancan^^ 發表於 20-7-26 22:20
除左太陽星座,係咪會講埋月亮上升金星木星呢d㗎

其實太陽,月亮,同上升有乜嘢分別啊? Thank you

侯爵府

Meowbb_bb 發表於 20-7-29 22:33
其實太陽,月亮,同上升有乜嘢分別啊? Thank you

太陽星座大概係基本性格,係我地平時講幾月幾-幾月幾係咩星座嗰d

月亮星座反映內心最真實嘅一面/ 感受,兩三日就轉一個,所以同一星座的人都會有唔同內心世界

上升星座反映你嘅外表,人地對於你嘅印象,同埋25-30歲後嘅性格、行為模式,兩三小時就轉

所以有d人會覺得星座唔準,自己唔似佢個太陽星座,因為上升同月亮都影響好大,有d情況 (星座/ 宮位) 會影響大過太陽,所以性格就會偏向月亮/ 上升星座,而唔似太陽星座基本個性

金星火星水星等等都會對唔同方面有影響
但講自身性格影響最大就係太陽月亮上升呢3個

男爵府

cancan^^ 發表於 20-7-29 23:27
太陽星座大概係基本性格,係我地平時講幾月幾-幾月幾係咩星座嗰d

月亮星座反映內心最真實嘅一面/ 感受, ...

Thanks a lot . Very helpful and detailed information!

男爵府

回覆樓主:

睇無線太悶,早兩日轉咗台睇下,又覺得呢個節目幾新鮮。 (無線嘅綜藝節目十年如一,一味只係飲食同旅行.... 真係好悶... 加上連廣告都係播佢自己嘅廣告,睇廣告都覺得悶.)

公爵府

sts8000 發表於 20-7-30 03:00
睇無線太悶,早兩日轉咗台睇下,又覺得呢個節目幾新鮮。 (無線嘅綜藝節目十年如一,一味只係飲食同旅行... ...

得閒笑下輕鬆下都唔錯,加上D人全部我都唔識,得二汶係識,感覺幾新鮮。
同埋D後生講嘢又夠真夠直接,睇得幾舒服

首頁

尾頁

跳至