自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

無話可說 發表於 21-7-4 14:59
我想問,係咪八達通個apps有佢卡號就得?我成日用手機幫佢增值,登記完呢個消費劵仲使唔使拍卡?
...

用app 拍下卡,係下個月正式領取消費卷才要(也可以在其他指定地方拍卡)

象牙宮

木土土 發表於 21-7-4 15:02
用app 拍下卡,係下個月正式領取消費卷才要(也可以在其他指定地方拍卡)
...

唔該,即係派錢果日先拍,明白了,我一星期有2日見到佢既

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

HLDMaMa 發表於 21-7-4 14:40
我填政府這消費券,填幾次都話錯誤,但睇番2019年明明是入數這帳戶的,現在想重新填又係吾得。但同老人家填 ...
係要填2020年6月入數的銀行帳戶最後5個號碼
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

八達通到底可唔可以買超市coupon

瑪瑙宮

回覆樓主:

可以,但記得要佢之前政府拎10000蚊既銀行戶口最尾5個數字,個人身份証資料,8達通資料,

用下面條link快,登記完,有手機短訊通知,

因我剛幫我媽登記完。

https://register.consumptionvoucher.gov.hk/form/info/zh-HK/reg_info/
(1) 香港居民身分證號碼 和 簽發日期
在現金發放計劃下登記的聯絡電話號碼的最後4位數字
(3) 銀行轉帳領取10,000元, 帳戶號碼的最後5位數字

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

琥珀宮

somehow 發表於 21-7-4 15:19

可以

複式洋房

polly0503 發表於 21-7-4 14:31
我爸爸不懂用智能電話,我會幫他申請八達通5000想問我網上可以幫他申請嗎?
...

sure

大宅

Charlotte_mom 發表於 21-7-4 14:32
無問題,不過make sure佢俾啱number你(我都怕咗我阿媽,見面至攪)
...

謝謝回覆,咁我都係要約爸爸出來好D。

男爵府

雖然已幫老人家成功登記,反而怕填錯八達通號碼,唔知入錯會唔通過?或者有冇得查反填左嘅資料。

大宅

moonlight9198 發表於 21-7-4 15:22
可以,但記得要佢之前政府拎10000蚊既銀行戶口最尾5個數字,個人身份証資料,8達通資料,

用下面條link快 ...

謝謝回覆。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

真係好複雜
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

木土土 發表於 21-7-4 15:22
可以

之前有人話百佳等超市現金券可以用信用卡或現金買如果可以,應該都好多人買,一做活動,啲現金券就缺貨

水晶宮

HLDMaMa 發表於 21-7-4 14:40
我填政府這消費券,填幾次都話錯誤,但睇番2019年明明是入數這帳戶的,現在想重新填又係吾得。但同老人家填 ...

係2020 年6-7 月入數

男爵府

somehow 發表於 21-7-4 15:19

惠康唔可以用八達通買。

禁止訪問

琥珀宮

somehow 發表於 21-7-4 15:29
之前有人話百佳等超市現金券可以用信用卡或現金買如果可以,應該都好多人買,一做活動,啲現金券 ...

我一向有買過,只係有時信用卡買,不合特別信用卡進廣優惠。最近也特別問過惠康百佳SASA 萬寧都ok,只有AEON不可以

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

梁阿太 發表於 21-7-4 15:28
雖然已幫老人家成功登記,反而怕填錯八達通號碼,唔知入錯會唔通過?或者有冇得查反填左嘅資料。 ...

做完登記會有確認,可screen cap或save。如果對返係入錯咗,都仲有得攪
最怕又唔對,入錯去人哋張卡度

男爵府

想問下,入電話係入上次1萬蚊?如果轉左電話號碼,應該係照入之前登記果個尾4個數字,咁點樣收sms. 唔該

大宅

moonlight9198 發表於 21-7-4 15:22

用下面條link快 ...

我反而想知用上年電話號碼登記,佢會sms去登記電話號碼確認?

但我唔記得上年同佢用邊個電話號碼登記,可能係我嘅手提電話或者佢自己嘅手提電話,定係家居電話,我自己都唔記得用邊個方法同佢登記,咁點算?

珍珠宮

BK Milk勳章

yaubb2014 發表於 21-7-4 14:56
人地要你甘入梗係有原因,甘你可以上傳身份證架

可以上傳身分證都好d,因為太多銀行戶口,我唔記得咗邊個戶口攞咗一萬蚊

首頁

尾頁

跳至