自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

done

水晶宮

ChloeMa 發表於 21-8-19 08:53
你要寫俾習大大先得,内地都未改。

中國開放3歲以上兒童 可以打科興疫苗
https://www.google.com/amp/s/udn.com/news/amp/story/121707/5512969

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

雖然我無小朋友, 但都支持你, 小朋友都需要選擇權, 已簽

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

arale1668 發表於 21-8-19 09:27
深圳全部中學學生已打晒科興

其實你可以做下資料搜集先

我其實覆之前有上網望過,可能個 search engine 唔係好合作。

既然内地都放寛咗,無理由其他地區唔可以㗎?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都希望有....

珍珠宮

畀面勳章

小肥兔 發表於 21-8-19 09:41
雖然我無小朋友, 但都支持你, 小朋友都需要選擇權, 已簽

謝謝你
龍鳳媽

珍珠宮

畀面勳章

ChloeMa 發表於 21-8-19 09:43
我其實覆之前有上網望過,可能個 search engine 唔係好合作。

既然内地都放寛咗,無理由其他地區唔可以㗎 ...

係,仲要中國6月已開始俾3歲以上開始打科興,點解香港政府唔開放呢

龍鳳媽

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

done

公爵府

2024年龍年勳章

arale1668 發表於 21-8-19 08:12
請幫忙聯署
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9uPzPImhexzJ ...

開唔到!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

done

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

arale1668 發表於 21-8-19 09:29
我地要堅持
DONE

子爵府

好媽媽勳章

Done

象牙宮

bobomia 發表於 21-8-19 08:24
打疫苗這事上,家長應該要有選擇權

不要因為復必泰就過期,就逼人用埋佢。。。

有權選擇係岩既!
復必泰一直都有運來香港,
應該無就過期呢個問題,呢點錯誤的。

大宅

回覆樓主:

支持,我仔得9歲,我都想比佢打,如果有科興。

伯爵府

arale1668 發表於 21-8-19 08:12
請幫忙聯署
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9uPzPImhexzJ ...

一直諗唔通點解復必泰可以比小朋友/孕婦/餵哺母乳嘅人打而科興唔可以?以安全比率應該係科興勝,加上副作用又細d。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

mercurycc 發表於 21-8-19 09:57
有權選擇係岩既!
復必泰一直都有運來香港,
應該無就過期呢個問題,呢點錯誤的。

港府聲明稱:「目前庫存的復必泰疫苗的使用期限將會於今年8月中屆滿,如果接種量不足以抵銷庫存,將會浪費珍貴的疫苗。」

科興克爾來福(CoronaVac)滅活疫苗在攝氏2到8度下保質期是三年。

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-57251763.amp

復必泰保質期短,保存成本高,科興可保存3年,慢慢用唔怕咁快過期

象牙宮

bobomia 發表於 21-8-19 10:05

港府聲明稱:「目前庫存的復必泰疫苗的使用期限將會於今年8 ...

請留意新聞日期。

最新資料。
https://www.info.gov.hk/gia/general/202108/13/P2021081300489.htm

https://www.info.gov.hk/gia/general/202108/06/P2021080600595.htm

男爵府

done

首頁
12345...15

尾頁

跳至