自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

1314625 發表於 21-10-22 20:03
國內錢包要鈎國內戶口,戶口凍左,連帶收/休款功能都有問題

如果本來係餘額呢?你記得WeChat冇綁到嘢,咁餘額會受影響嗎?

水晶宮

Moti 發表於 21-10-22 20:16
咁大鑊,咁大陸支付寶係咪都受到影響?

不清楚呀,不是我,是上面的jm

男爵府

Moti 發表於 21-10-22 20:17
如果本來係餘額呢?你記得WeChat冇綁到嘢,咁餘額會受影響嗎?

我都想知呀,我上網search過,有D話唔會,有D話會,個個答都唔同

男爵府

畀面勳章

我係農商,回鄉證冇過期都鎖咗我,可能係我長時間冇郁動個戶口

譚BB,預產期7月7

翡翠宮

LokYauYau 發表於 21-10-22 19:45
係呀,唔知點解佢自動update左。
我好肯定,因為我兇C6因住凍結左户口提唔到款,叫佢回鄉証過期前將國內户 ...

太唔好啦!我回鄉證明年到期,一早就打算到時過晒去老婆戶口避險

翡翠宮

Moti 發表於 21-10-22 20:17

怕都有影響,因為微信、支付寶都有上傳回鄉證,知道幾時過期……

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

圍威喂 發表於 21-10-22 16:39
唔好意思,唔係太明
請問大陸中銀係網上銀行,再打先可以解凍,先用到?
因為之前冇網上銀行,唔知宜家仲 ...

我今日睇到中銀通知, 可以在香港搖控大陸銀行了, 你可以打去香港中銀了解下.

由於疫情不知几時完, 所以銀行都會有所改變.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

lyh80115 發表於 21-10-22 21:39
太唔好啦!我回鄉證明年到期,一早就打算到時過晒去老婆戶口避險
...

你意思係,過哂錢俾老婆,太好?还是太唔好?

翡翠宮

LokYauYau 發表於 21-10-22 22:29
你意思係,過哂錢俾老婆,太好?还是太唔好?

你C6太唔應該,應該自動進貢

珍珠宮

lyh80115 發表於 21-10-23 00:33
你C6太唔應該,應該自動進貢

要介绍我C6俾你識,學吓你d正確思維

大宅

emt1314 發表於 21-10-22 21:50
我今日睇到中銀通知, 可以在香港搖控大陸銀行了, 你可以打去香港中銀了解下.

由於疫情不知几時完, 所以銀 ...

喺邊度睇到中國中銀通知?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

多謝樓主出呢個post 引發我搞下內地電話咭,結果原來老公張咭欠費停左,明明我用左親情付交, 點知停左唔知
放下自在

子爵府

2024年龍年勳章

emt1314 發表於 21-10-22 21:50

由於疫情不知几時完, 所以銀 ...

明白,唔該晒你

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cattz288 發表於 21-10-23 08:40
多謝樓主出呢個post 引發我搞下內地電話咭,結果原來老公張咭欠費停左,明明我用左親情付交, 點知停左唔知 ...
你地係咪無用張卡打電話,每月都會郁下戶口d錢,同打下電話。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sukkiu 發表於 21-10-23 09:05
你地係咪無用張卡打電話,每月都會郁下戶口d錢,同打下電話。

我果張都無用,但久唔久會login睇下ac
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 21-10-23 09:15
我果張都無用,但久唔久會login睇下ac
打番香港都唔貴。我通常都係幾十秒收線。

象牙宮

sukkiu 發表於 21-10-23 09:20
打番香港都唔貴。我通常都係幾十秒收線。

我記得之前有講過交月費就算唔打都可以,係唔知點解扣扣下甩左期 無計可施之下見app有鎖戶交費,尋晚交左幾十蚊試下開唔開得返
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 21-10-23 09:29
我記得之前有講過交月費就算唔打都可以,係唔知點解扣扣下甩左期 無計可施之下見app有 ...
我係唔知邊度睇,要打下電話,所以每月一次用張電話卡.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

kamtse 發表於 21-10-23 07:45
喺邊度睇到中國中銀通知?

在中銀网上銀行中公布的, 叫" 中銀跨境理財通" 查詢電話: 852-22783368 , 試試打去了解下.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 21-10-23 08:40
多謝樓主出呢個post 引發我搞下內地電話咭,結果原來老公張咭欠費停左,明明我用左親情付交, 點知停左唔知 ...

我內地咭冇自動轉帳,我間中要入去睇下餘額,好在每月幾蚊人仔就養到 咁你C6張咭有無得响香港搞?

首頁

尾頁

跳至