夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hamster997 發表於 21-10-2 17:25
就算依家問返我,我都覺得自己果時唔算出軌,我亦都冇諗住要溝果個女仔….但果時真係好次撞邪咁你個心係會 ...

我明
其實有時只係咁啱好啱傾
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

其實比得gps你任check就原諒佢啦!我老公冇比我都選擇原諒!不過我係人肉gps!

子爵府

回覆樓主:

其實件事已發生左,一定無得改變,如果決定大家行落去,就唯有放下, 你唔放下, 只會無限loop, 就係你想要既將來生活?
一係就分開,一係就要放下, 重新接受對方。 揀左重新開始,就唔好再提舊事喇。

Adrio77    發表於 21-10-3 19:31
cathngai    發表於 21-10-2 18:43

[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

別墅

回覆 crystal媽咪 的帖子

依家覺得結左婚真係要避忌下,唔好諗住搵個異性密友,工事還工事,返到屋企就乖乖哋享受下家庭樂,唔好搞咁多野

男爵府

Jkjk999 發表於 21-10-2 12:57
爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢 ...

咁你仲想佢點
一係你講下

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

已發生左嘅野,係無得改變。但如果決定比機會佢,就真係無謂不停再重提,否則只會沒完沒了,而你只會更痛苦。
當然有條刺喺心中,永遠有傷口,但傷口都總會好番,自己都要好好令傷口埋口。

大宅

爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢 ...

做唔到唔諗又釋懷唔到就再試半年修補關係,試下搵婚姻輔導,走出呢個困局先,都唔得再考慮下一步。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

如果樓主口供話個男既發哂癲, 咁我假定呢2個月, 佢係有心改過既,而你又舊事重提,今次樓主你真係有dd 蝕章喎。
咁樓主你冷靜左未?
好老實, ftm, 好似男既話齋, 離婚, 你有多少籌碼/條件同人傾? 第2日, 你99係5識做,但想深一層,佢冇講錯喎。
「真係唔知應該繼續行落去定放手…」--->我現在反而擔心, 男既打算狠心,到時你渣都冇。

Adrio77    發表於 21-10-3 19:33
cathngai    發表於 21-10-2 21:35
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

出軌比老婆批斗吾係正常嫁咩。 吾想受氣咪滾啦, 又叫出去玩,又要老婆無條件原諒?。 傻x左? 吾離婚,吾比番帽佢帶都偷笑啦

侯爵府

Jkjk999 發表於 21-10-2 16:54
禁你同我老公唔同,你地曖昧,我老公係搞人老婆,開左房4次,但話自己軟左,搞唔到…我話都等於做哂啦?
...

其實你接受唔到佢出軌,接唔接受到離婚?
如果接受唔到離婚都係得個忍字,為左三個仔女,忍一次,自己都要有d打算搵返份工,請工人湊,女人無錢無話事權,為自己打算下

複式洋房

puizhe 發表於 21-10-2 20:37
出軌比老婆批斗吾係正常嫁咩。 吾想受氣咪滾啦, 又叫出去玩,又要老婆無條件原諒?。 傻x左? 吾離婚,吾比 ...

其實都唔係無條件,樓主老公已經斷左纜,比晒GPS任查,咁明白會有d情緒,但成日提住其實無補於事,倒不如大家培養下感情,如果自己未ready咪坦白講先等自己過左啖氣,抖抖先。

大宅

mimi987 發表於 21-10-2 20:55
其實你接受唔到佢出軌,接唔接受到離婚?
如果接受唔到離婚都係得個忍字,為左三個仔女,忍一次,自己都要 ...

FTM 的話,第一時間要找份工作,女人不可以喪失自力更生能力。一直手心向上,選擇去路不多。從新投入社會,你的世界不會再是只有箍住男人。見到有些肥司奶日夜video call左check 右check,男人不會因此愛你都點,外人看只係覺得你可悲。抓住青春尾巴,把重心放在自我增值吧。人生在世,有其它精彩東西可追求。

茶類愛好者    發表於 21-10-3 12:27

大宅

feelsosad 發表於 21-10-2 16:47
睇到你講嘅嘢好似講緊我自己咁,你而家經歷嘅一切我都經歷過,不過已經係多年前嘅事了,認真維繫過但最後我 ...

多謝你明白我既感受,呢個傷害真係一世,我依家都係為仔囡細而希望可以繼續一齊,但我自己好辛苦,我過唔到自己個關,唔係唔提就冇野…
同埋另一方面,因為比佢呃過,會變得好敏感,小小野都會起疑心,我問多2句,佢又話我唔信佢,check佢,好煩,好大壓力…禁我可以點?

男爵府

首先你答應左唔再提就要守承諾,做唔到就唔好應承,咬手指都唔可以再提。
兩公婆就算鬧交都最好學識對事不對人,鬧交最忌炒埋一碟黎講,講緊一件事就一件事,唔好過去未來新帳舊帳全部拉埋一齊,更加唔好感性化講到唔點點點就即係唔愛你。
家唔係法庭,爭贏輸冇意義,最重要係你點諗,仲想唔想過落去。

珍珠宮

Jkjk999 發表於 21-10-3 00:15
多謝你明白我既感受,呢個傷害真係一世,我依家都係為仔囡細而希望可以繼續一齊,但我自己好辛苦,我過唔 ...

問多兩句都唔得,咁你先生做左d咩去努力維繫感情先?

複式洋房

hamster997 發表於 21-10-2 16:59
回覆 feelsosad 的帖子

我都認同老婆咁講,其實男人真係天生愛偷食,想一得二,我果時覺得老婆唔明我,我 ...

我嗰個會可以好似你咁諗就好了,佢完全唔會明白,只會覺得自己已經改好點解我仲係要咁樣,亦都唔會覺得 一直以來我都有努力付出... 一個家庭真係唔係出去工作搵錢嗰個先辛苦架,另外一個喺屋企湊小朋友唔係嘆世界,我真係希望多啲男士可以理解下自己身邊嘅太太其實都好辛苦

複式洋房

Jkjk999 發表於 21-10-3 00:15
多謝你明白我既感受,呢個傷害真係一世,我依家都係為仔囡細而希望可以繼續一齊,但我自己好辛苦,我過唔 ...

好明白呀,我曾經用咗兩年時間為咗小朋友而去撳住自己呢一份不安懷疑嘅心態,當冇事發生... 但係其實信任破壞左冇得返轉頭,佢做任何嘢都增加唔到你嘅安全感,你會不斷喺不安懷疑嘅心態咁樣繼續過,所以真係要問清楚自己個心, 可以放得低就唔好再提同諗,真係覺得自己放唔低,就要早啲為自己打算,因為我以過來人身份同你講,無論幾多年之後你嘅狀態關係都係會咁差, 心底裏不信任只會繼續懷疑同不安,唔會變架~ 呢啲好睇本身個人嘅諗法人人唔同,加油~

伯爵府

你而家先兩個月,我可以話你知,三年都未必釋懷到男嘅就覺得自己好似守一世行為/坐一世監/永遠都係犯。女嘅成日亂諗嘢,情緒好波動,好想挖d材料出嚟再插爆對方對你的不忠。只因自己覺得被騙好唔抵,冇做錯嘢點解要咁對我!
咁講,你之前都叫原諒咗佢,但又不停咁又提又問,你有情緒時,佢都有情緒。男人冇女人咁多諗事,你話咗原諒佢,大家唔好提。女人都多諗事d,情緒唔好又亂諗,諗到又想問返之前啲嘢,男唔想再答都好正常(喂,講乜都唔啱㗎!女嘅至在發洩!)女嘅得唔到要知嘅嘢又會癲一輪,真係沒完沒了
其實鬧佢都冇用,你調節下自己情緒,唔開心實有,轉個方式表達

cathngai    發表於 21-10-3 11:20

大宅

回覆 clyl03 的帖子

你完全講中哂,佢就係話覺得自己好似坐監禁,去邊都比我知哂(GPS), 已經冇哂自由,仲想佢點?其實你問我,我都唔知想點?我只係覺得我心唔舒服,而我亦覺得係你自己做成,唔好怪我?因為成件事因你而起,無發生呢件事,我唔會禁樣對你,點解當初你做個時唔諗下後果?唔諗下仔囡?唔諗下我?

係,我承認我係多野諗,諗諗下會覺得好唔抵,點解你會禁對我?我依家連check下你,講句野都要就住就住,驚刺激到你?所以令到我唔想再同佢講野…

有冇人可以諗下我?可以話比我聽我可以點做先唔再諗?我自己都唔想諗呀…如果可以有個制一禁就delete哂唔開心既野..我都想禁左佢…

唔通我好想嘈交?我釋放下我既情緒,講幾句都唔得…講幾句我知道冇乜幫助,而且成日提住亦都唔見到大家會開心點..呢d我都明…但我有時忍唔住,講2句可以舒發一下,

依家即係要我要自己屈住..我既情緒唔開心就自己匿埋諗,匿埋喊就可以啦,千奇唔好再掘出黎講呀,我講就係我錯..我提就係破壞..我應承左唔講就要唔講..禁你對我既承諾呢?結婚既承諾呢?是廢話嗎?你夠應承左我好多野…

當一爆獲時…

我話要講比佢老公知,你話唔好,驚佢打你..又話唔想影響到人地家庭(仲要保護條女)

我話要跟埋佢去做野個到搵個女人,你話唔好,驚全部人都知,令到你之後反工做野好尷尬…

求我個時,話移民去加拿大重新開始,然後冷靜落黎,就話唔係唔走,係遲點走,要搵埋錢先走…

我乜都做唔到,我個心唔舒服,依家只係提下講幾句…就比你反咬我?我夠竟可以點樣宣洩我既情緒? 即係想我屈係心就算?再禁落去 我驚我屈到病…

首頁
12345...9

尾頁

跳至