婆媳關係

跳至

首頁
12345...20

尾頁

伯爵府

回覆 happy44 的帖子

可否有得你C6 陪你奶奶飲茶, 你唔去得唔得 ? 如果一定要去, 你就唔好做決定食乜, 最多唔飽自己出去再食。

男爵府

cathngai 發表於 22-5-22 01:12
回覆 happy44 的帖子

可否有得你C6 陪你奶奶飲茶, 你唔去得唔得 ? 如果一定要去, 你就唔好做決定食乜, ...

我一家三口,再加1999同62, 我吾想再同佢哋食,如果一定要去,我吾會再 order食物, 好似你話齋吾飽我自己再出去食

cathngai    發表於 22-5-22 01:19

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

happy44 發表於 22-5-21 20:47
係呀, 佢啲仔女遲半個鐘就冇問題, 我哋遲二分鐘就話咁遲

佢D仔女又點同你,仔女做乜都啱架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Astra00 發表於 22-5-21 20:54
我那件奶奶開口埋口話信佛。

但就做埋浪費的野。

咁似我99既,初一十五食齋,我想講,食幾多都冇用

翡翠宮

happy44 發表於 22-5-22 00:11
好不幸,我老公係愚孝子,佢老母永遠是對的

你並不孤單,有我陪你

男爵府

lovebobo 發表於 22-5-22 01:46

我直頭有個話自己食長齊40年但仍然日日煮雞鵝鴨牛羊豬比全家食好奶奶

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

happy44 發表於 22-5-21 19:47
個女一家已經遲咗半個鐘先嚟㗎啦, 我坐喺度講hello恭喜發財, 嗰隻死99 話我冇禮貌坐喺度講, 佢又唔係 ...
女是家姐定妹, 妹既so 佢有味~

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

kwhkwh 發表於 22-5-22 04:25

細妹

翡翠宮

一人一句 發表於 22-5-22 03:47
我直頭有個話自己食長齊40年但仍然日日煮雞鵝鴨牛羊豬比全家食好奶奶
...

咁佢又真係唔話得喎。我好友個奶奶食長齋,佢都會煮肉俾老公同仔,新抱食,唔會迫你食埋一份

翡翠宮

kwhkwh 發表於 22-5-22 04:25

如果係家姐呢?

侯爵府

happy44 發表於 22-5-22 09:56
細妹
即你係阿嫂喎, 仲要遲到,你99傻左?你起身阿妹未必受得起。你99 真係

男爵府

lovebobo 發表於 22-5-22 12:06
如果係家姐呢?

你講起家姐,我姑奶仲衰,佢自己有頭家,有一段時間佢哋要出去租屋住,啲家庭聚會飯佢哋一家吾夾錢,話冇錢喎,但就一年去兩,三次旅行,包括去日本

男爵府

kwhkwh 發表於 22-5-22 13:36
即你係阿嫂喎, 仲要遲到,你99傻左?你起身阿妹未必受得起。你99 真係
...

佢阿妹一家約食飯都間唔中遲到,有時半個鐘, 有次試過遲一個鐘, 佢哋已經搭地鐵㗎喇, 都好容易預時間

水晶宮

lovebobo 發表於 22-5-22 01:46

係呀,表面上係佛教徒,但啲行為唔似。背後做埋啲陰濕嘢。佢自己浪費食物或者物資都算,在想夾硬塞俾我,想由我隻手去掉去我屋企垃圾桶。呢啲係乜嘢玩法?所以我好憎佢。

我成日都話佢,買嘢真係有用先好買,啲錢都係你啲仔女辛苦賺返嚟,又唔係之前疫症嗰啲時期,之前疫症嘅時候,儲少少食物我唔怪你㗎!而家買嘢咁方便,真係唔好浪費啦!

水晶宮

happy44 發表於 22-5-22 13:46
佢阿妹一家約食飯都間唔中遲到,有時半個鐘, 有次試過遲一個鐘, 佢哋已經搭地鐵㗎喇, 都好容易預時間 : ...

突登架。

水晶宮

佢阿妹一家約食飯都間唔中遲到,有時半個鐘, 有次試過遲一個鐘, 佢哋已經搭地鐵㗎喇, 都好容易預時間 : ...

重覆。

水晶宮

happy44 發表於 22-5-22 13:42
你講起家姐,我姑奶仲衰,佢自己有頭家,有一段時間佢哋要出去租屋住,啲家庭聚會飯佢哋一家吾夾錢,話冇 ...

我那邊有件毒姑都是咁。所以呢二三年不用被逼夾錢去同佢哋一起食飯,我覺得爽。

男爵府

Astra00 發表於 22-5-22 16:55
突登架。

我唔知係咪係特登呀, 定係冇時間觀念, 通常約食飯都係星期六日㗎喇, 又唔使返工,甘都遲到

男爵府

Astra00 發表於 22-5-22 16:57
我那邊有件毒姑都是咁。所以呢二三年不用被逼夾錢去同佢哋一起食飯,我覺得爽。
...

你就爽啦

侯爵府

佢阿妹一家冇家教。

首頁
12345...20

尾頁

跳至