自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

KOKOMAN 發表於 23-3-22 00:03
我上月訂泰國酒店(延期付款),点解要用CNY作兑换再扣信用卡?

正常應該唔會喎,你係唔係揀咗用人民幣結算?
揀延遲付款通常會用返當地貨幣做結算,例如你買泰國酒店就用泰幣結算,到付款嗰日就會按番當日嘅匯率兌返港幣扣信用卡找數。如果你揀即時付款,就會用返港幣即時扣信用卡找數。

子爵府

shareen1109 發表於 23-3-22 05:57
正常應該唔會喎,你係唔係揀咗用人民幣結算?
揀延遲付款通常會用返當地貨幣做結算,例如你買泰國酒店就用 ...
我冇見到有貨幣比我揀,直到完成交易才收到通知。

侯爵府

回覆樓主:

我申請唔到,email左agoda,話15號後再試,到而家都仲未得
attach0/tmp/phpBhrj7O

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

有呀, 入返你張卡

大宅

回覆樓主:

我有現金回贈5佰幾,剛才用一次性密碼申請不成功,電聯香港agoda回覆做緊系統維護,要2星期後才回復正常,唯有再等。

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

之前收到電郵click入去, 跟住話error入唔到, 咁樣退錢其實好麻煩。

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

無話可說 發表於 22-12-5 10:30
而家變左咁既,有個現金回贈,60日後先拎得返 ! 有人成功拎返錢嗎?而家要比原價先

...

有,60日後一申請,第二日巳入咗去credit card
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

babyislove 發表於 23-3-22 10:46
有,60日後一申請,第二日巳入咗去credit card
我都收到agoda 有現金回贈的email ,請問是如何申請的? 是否要60日後才可申請的呢?

thanks !

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

pwsmay 發表於 23-3-23 10:57
我都收到agoda 有現金回贈的email ,請問是如何申請的? 是否要60日後才可申請的呢?

thanks !

第60日先收到email, click 入去再login account就ok
attach0/tmp/phpwuOoGu

大宅

而家變左咁既,有個現金回贈,60日後先拎得返 ! 有人成功拎返錢嗎?而家要比原價先

...

我收到 email 話 cashback 已經可以提取,需要用 app 進行提取,
當我輸入信用卡等資料,就話 “something went wrong, please try again after 24 hours”

於是連續三日都不聽嘗試,都係失敗。

call CS (+852 3971 1201)

對方話,提現系統故障已經長達一個月,要遲些再試。

我心想,“一個月故障”??? 支付系統就從來不會 down 超過幾小時,
提現 就可以 down 一個月以上……

感覺好似以前有綫電視,永遠 cut 不到。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

拿唔到呀,我sent email俾Agoda, 佢回覆話如果用android phone暫時做唔到,如果用ios,好似要update個app就可。
attach0/tmp/phpcxJfdY

子爵府

woodpecker 發表於 23-3-26 16:43
拿唔到呀,我sent email俾Agoda, 佢回覆話如果用android phone暫時做唔到,如果用ios,好似要update個app就 ...
即是用三叔手機就做唔到回贈?

珍珠宮

2024年龍年勳章

KOKOMAN 發表於 23-3-26 23:23
即是用三叔手機就做唔到回贈?

話暫時唔得

大宅

等收email 會通知可以申請拎
申請之後幾日就收到退番去張信用卡到

子爵府

woodpecker 發表於 23-3-26 23:30
話暫時唔得
真係揾笨,拖拖吓搏人唔記得。
都係去永安網好d,有事打去跟都易d。

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

babyislove 發表於 23-3-24 15:33
第60日先收到email, click 入去再login account就ok

真係好煩,又要記住

大宅

我之前又係申請唔到, 早2日記得又CLICK入去申請, 今次申請到了.
星期六申請,星期日已經入左數. 雖然只是百幾蚊.好過無

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

...

我就係唔想等回贈,所以經google去agoda或tripadvisor去agoda到book,直接扣完先比錢,唔洗等回贈。

佢另外個住賞錢book酒店先用得,可能到期我都未必用到,又唔係成日去旅行。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

KOKOMAN 發表於 23-3-22 00:03
我上月訂泰國酒店(延期付款),点解要用CNY作兑换再扣信用卡?

延期付款一定要係佢個付款日前,自己係apps到按即時付款,如果唔係個rate好差的。
attach0/tmp/php2NB5CP
attach1/tmp/phpitEfYH

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 無話可說 的帖子

收到呀,不過要記得自己申請。去完旅行後會收到 Agoda email 提你申請,申請咗直接入落信用卡戶口。

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊