婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

fanlee 發表於 23-3-26 18:00
都係嘅⋯成日心掛掛咁..

我媽就年紀大,所以佢吾想做,想半年一次mon住。
我係意外地檢查到既,一路都吾覺有。私家醫生叫一年檢查一次,政府醫生話吾負責將來檢查呢啲。只負責割。咁長期係好有壓力。成日要諗住會吾會剛檢查完就轉惡性吾知到,再檢查已經遲左。又諗過多十年八載仲檢吾檢查好呢?自己已經諗左好多好多吾好野。所以,又吾急,政府肯做未排期。一路mon住一路排啦!就算有保險我都想排政府,可以減輕負擔,到時身體好退休可以遊山玩水啦!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

ydoris 發表於 23-3-26 18:19
我係意外地檢查到既,一路都吾覺有。私家醫生叫一年檢查一次,政府醫生話吾負責將來檢查呢啲。只負責割。咁 ...

都係。最麻煩驚變,

所以我依家每半年都要帶媽去照。都擔心有變卦。

但老人家又唔想做。我都唔敢幫佢決定。

我自己。醫生都叫我做手術因有腺肌症。每月來經非常之痛,因為可能開始準備收經。所以可以唔使諗住手術…

身體健康,生活愉快

侯爵府

fanlee 發表於 23-3-26 19:17
都係。最麻煩驚變,

所以我依家每半年都要帶媽去照。都擔心有變卦。
妳可以等下,再打算。加油。。。。。

珍珠宮

ydoris 發表於 23-3-26 19:54
妳可以等下,再打算。加油。。。。。

謝謝你。你都加油

身體健康,生活愉快

別墅

fanlee 發表於 23-3-26 14:25
有睇。仲睇左3個

都係講就嚟更年期開始未定,所以亂,

想問下如果流量勁得滯,係咪婦科檢查唔到?

今朝起身,成舊血塊sir出嚟

珍珠宮

aayy 發表於 23-3-27 08:44
想問下如果流量勁得滯,係咪婦科檢查唔到?

今朝起身,成舊血塊sir出嚟

檢查到。視乎醫生做唔做陰超啫
你流好多血嗎?好多日?如係。睇醫生先。驚你貧血
身體健康,生活愉快

侯爵府

fanlee 發表於 23-3-27 10:46
檢查到。視乎醫生做唔做陰超啫
你流好多血嗎?好多日?如係。睇醫生先。驚你貧血
...
係呀,要做陰超先清楚架。。話時話,呢兩年都照到慣晒。。有點麻木。。

首頁

尾頁

跳至