自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

meowmeowlulu 發表於 23-1-6 12:08
7 月咁快有? 我見係要180 日前先換到

一向都係可以兌換360天嘅機票。。只係航空公司放唔放啲位出嚟。。。

我尋日都兌換左10月中去名古屋,諗住上立山黑部睇紅葉
attach1/tmp/phpq5wfeP
attach2/tmp/phptN2WfN
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

yeeyeeyeah 發表於 22-12-24 19:14
換2 成人之後小童另外買,小童飛一定平過成人飛,上網有得換既飛就肯定仲有得賣,你換完即刻去買就得,只 ...

如果大人係換business, 小朋友買economy, 咁又得唔得呢 (實際情況係一大一小咁坐)?有無人試過?

男爵府

sophyllis 發表於 23-5-20 22:13
如果大人係換business, 小朋友買economy, 咁又得唔得呢 (實際情況係一大一小咁坐)?有無人試過?
...

唔可以,唔係坐商務艙唔可以行入商務艙範圍,商務艙其實最怕有小朋友,商務客俾咁多錢要求舒服同寧靜,航空公司好明白呢一點,所以free upgrade 都唔會揀入邊有小朋友嘅乘客

而且商務艙嘅兒童飛都唔同價錢,航空公司點會俾你咁做

大宅

yeeyeeyeah 發表於 23-5-20 22:22
唔可以,唔係坐商務艙唔可以行入商務艙範圍,商務艙其實最怕有小朋友,商務客俾咁多錢要求舒服同寧靜,航 ...

我意思係兩大兩小同行,大人換business,小朋友買economy,到上機時一大一小坐business,另外一大一小坐econ

珍珠宮

sophyllis 發表於 23-5-20 22:29
我意思係兩大兩小同行,大人換business,小朋友買economy,到上機時一大一小坐business,另外一大一小坐ec ...

business class 唔可以自己調位㗎

瑪瑙宮

大廚勳章

sophyllis 發表於 23-5-20 22:29
我意思係兩大兩小同行,大人換business,小朋友買economy,到上機時一大一小坐business,另外一大一小坐ec ...

除左不得亂掉位。。。不能一時掉呢個入來一陣又呢個同另一個入來坐。。。你估玩音樂椅轉來轉去。。。就算有吉位都不能啦
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至