自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

天麻燉雞蛋,我三個家人食左都有改善

男爵府

Etcetc 發表於 23-1-28 09:28
我一樣徵狀,仲會不停嘔同痾,嘔完清醒一陣又天旋地轉過。已經照過腦又冇乜發現。有兩三次都係星期六(放假 ...

我朋友又係咁,天旋地轉到要入急症,照完又無咩咁,要打針先叫好d,但d藥又食到個人唔精神,有咩辦法防止?或者係咩原因導致咁?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

blackberry 發表於 23-1-28 15:06
天麻燉雞蛋,我三個家人食左都有改善

請問係點煲架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Sams 發表於 23-1-29 05:59
請問係點煲架

天麻一両,分三份用,用一個燉盅,放入一份天麻,天麻使用之前先用清水浸泡一個小時出味,再用原汁水一碗倒入燉盅,加入一個雞蛋,不要把蛋黃攪爛,適量冰糖、一片薑,把燉盅蓋好,隔水燉,大火水滾後轉小火燉一個小時。食用時湯連渣一起吃,飯前飯後服用都可以。病情嚴重的每日服用一次或者隔日一次,病情好轉後改為一個星期服用一或兩次,病情穩定後,每個月服用一次。

大宅

jessicasiu 發表於 23-1-28 09:41
我都好明,我耳水唔平衡搞咗幾年,最近先好番好多

最後點好返架?

首頁

尾頁

跳至