美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

朱古力包包 發表於 23-4-13 18:42
打針?好似好危險
價錢?

可以做機先~

侯爵府

Sasado 發表於 23-4-22 09:05
可以做機先~

約要做多久?

象牙宮

各式各樣的法令紋。外國治療法,可當參考。
Nasolabial folds treated using Teoxane Deep Lines

Juvéderm Vollure can do to minimize nasolabial folds
Fillers included are Vollure, Volbella, Voluma, Volux, Juvéderm Ultra and Ultra Plus. Plus, Radiesse.

1ml Nasolabial lines dermal filler

The nasolabial areas were filled using 1ml to plump out the folds to make them appear smoother.
1ml chin filler
2ml of revolax deep was used in the cheeks (1ml each side)
1ml of filler The marionette lines
2ml of revolax deep (1ml each side) was used in create a neat and straight jawline.
白發鬼婆衰老的很。需注射量多。

2ml
dermal filler Nasolabial fold filler is one of our most popular treatments

opted for 0.5ml Teoxane each side. She then has the option to add more at a later date!
1ml 兩邊會更佳。(我估的)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

臉部容易凹陷位置(淚溝 法令紋 木偶紋 太陽穴)
Neuramis $1800
Restylane $2000
Perlane $2000
口腔黏膜拉療程
做幾次有效果?多久做一次?能維持多久呢?
口腔黏膜拉療程是循序漸進的治療,做一次就有一次的效果,一般做完能夠即時見效果 ,高峰期在治療後的一到兩周左右,後期還持續膠原新生的遠期效果。
前期治療一般一個月左右一次,基礎療程為3-5次

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

333s 發表於 23-4-22 13:19
臉部容易凹陷位置(淚溝 法令紋 木偶紋 太陽穴)
Neuramis $1800
Restylane $2000

Thanks, 其實係咪好危險?

象牙宮

朱古力包包 發表於 23-4-22 18:51
Thanks, 其實係咪好危險?

大家一起研究。你年輕該好易減淡。

我法令紋摺痕太深也長。
無針埋線,射頻,激光,膠原槍,腔 laser, 未見氣色。究竟我做咩機先好?注射。
輪廓固定,外輪廓固定 打几个骨骼支撑点。 (额—颞—颧—颌—颏)。
to minimize nasolabial folds.... eye bags
Teoxane Deep Lines , Juvéderm Vollure; kairax deep; Restylane filler mix and Sculptra

理性討論交流者。

子爵府

朱古力包包 發表於 23-4-11 16:08
好明顯……有乜天然方法??

我keep 住做膠原槍
法令位脹番紋會淡左
不過如果太勁我估都係要打針

大宅

333s 發表於 23-4-23 11:10

我同你一樣做好多野虎紋都唔係改善得好好,我本身係面多肉,最終直接做左埋線

333s    發表於 23-4-24 09:34

洋房

333s 發表於 23-4-22 13:01
各式各樣的法令紋。外國治療法,可當參考。
Nasolabial folds treated using Teoxane Deep Lines

打針睇黎係最好

子爵府

打針會唔會有後遺症?可能吸收唔哂留喺面上?

子爵府

tkyc 發表於 23-4-23 23:32
我同你一樣做好多野虎紋都唔係改善得好好,我本身係面多肉,最終直接做左埋線
...

埋線可以last幾耐?康復期耐嗎?

象牙宮

tkyc 發表於 23-4-23 23:32
...

埋線了多長時間? 不用加針劑?
埋線結尾打結在發際上嗎?

超多人叫我埋線。埋線結尾打結多數在面頰位。結尾打結有机會凹位。
我是面多肉+年長老化下垂。自己測試太阳穴位置、颧弓、下颌和下巴。拉拽少少,即時淡化法令紋了。

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 23-4-24 10:15
埋線了多長時間? 不用加針劑?
埋線結尾打結在發際上嗎?

我埋左10條,全部太陽穴位置入線,而家埋左個幾月,膚質變得好好,因為埋線D線溶左係改善膚質,我主要係虎紋,已經無左9成。本身我都係一個好勤力護膚既人,上年有試過針劑打虎紋填充,但維持唔耐,醫生話因為我面多肉下墜所以埋線全面提拉先攪得惦。
之前都試過做thermage 都係keep唔到好耐,叫做改善左膚質

333s    發表於 23-4-25 08:47

大宅

healtheworld 發表於 23-4-24 06:45
埋線可以last幾耐?康復期耐嗎?

我第一次埋,唔知keep 到幾耐。康復期上個月6條痛左3星期,今個月補多4條就痛左2日。我都唔明點解上個月痛咁耐(emoji)(emoji)我D朋友都係痛一星期就無事

大宅

healtheworld 發表於 23-4-24 06:44
打針會唔會有後遺症?可能吸收唔哂留喺面上?

針劑係真係會留D填充劑喺皮下,可能幾年都吸收唔到,自己會摸到。但人地睇唔到。無填充既針劑好似保濕針,botox,逆時針嗰類就改善膚質和減抬頭紋就一流

禁止訪問

象牙宮

tkyc 發表於 23-4-24 23:56
我埋左10條,全部太陽穴位置入線,而家埋左個幾月,膚質變得好好,因為埋線D線溶左係改善膚質,我主要係虎 ...

虎紋,已經無左9成。==成果好。great,為你高興。
康復期上個月6條痛左3星期,今個月補多4條就痛左2日。= 沒腫脹? 麻醉過後 '疼痛'。

thermage 都係keep唔到好耐,== 應該係。見那些面部肉肉多,thermage 前/后沒分別。
脸部稍微有肉的人! ultheraphy
面多肉下墜,壓出虎紋,不能填補。

你在那里打 botox?

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 23-4-25 09:20
虎紋,已經無左9成。==成果好。great,為你高興。
康復期上個月6條痛左3星期,今個月補多4條就痛左2日。 ...

打botox就去醫美既美容院,我埋線就另外搵醫生

侯爵府

333s 發表於 23-4-23 11:10

中年la, 不年輕

子爵府

tkyc 發表於 23-4-25 00:07
針劑係真係會留D填充劑喺皮下,可能幾年都吸收唔到,自己會摸到。但人地睇唔到。無填充既針劑好似保濕針, ...

多謝分享你覺得埋線後要唔要攞假休息還是可以第2 / 3日上班?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊