自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

唔係成日去,幫本身個電訊商買,100蚊7日

公爵府

c9c9c9 發表於 23-7-5 15:45
我自己連雞買張數據卡,中、港、澳刀用得,$100左右,用一年

呢張要實名登記嗎

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

oceandeepsea 發表於 23-7-6 19:33
唔係成日去,幫本身個電訊商買,100蚊7日

..

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cew 發表於 23-7-6 19:35
呢張要實名登記嗎

不用

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

vjdma 發表於 23-7-6 16:04
10樓嗰張好得

我認同

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

judycyk 發表於 23-7-6 10:02
請問連雞即係邊度?
張咭寫248實收100蚊嗎?

上次有人分享3月係鴨記買$98
我上個月想第二日用係荃灣買$128

男爵府

cew 發表於 23-7-6 19:35
呢張要實名登記嗎

no 插咭即用

公爵府

2024年龍年勳章

c9c9c9 發表於 23-7-6 15:42
唔好意思應該係鴨寮街,卡面係寫248,但實收應該係100,最近加咗好似$110 你要問一問
...

謝謝你

侯爵府

醒目開學勳章

如果香港買卡,開唔開到大眾點評?同埋WeChat Pay ?

大宅

cbeyond 發表於 23-7-5 16:50
有電話分鐘的卡, 要實名登記
用淨數據卡, 就唔需要實名,用完買過張就可以
中國聯通, 收得好及快。

我上星期去深圳壹方天地,用CSL漫遊,大陸網係中聯通但好多位置都收唔到,另外張中移動sim card就收爆,下次上去都唔知買邊張好

複式洋房

我唔你成日返,所以多數用返SmarTone自己台漫遊可以唔使換卡
上到去又可以上到WhatsApp同fb幾方便

珊瑚宮

Janlau128 發表於 23-7-7 17:15
我上星期去深圳壹方天地,用CSL漫遊,大陸網係中聯通但好多位置都收唔到,另外張中移動sim card就收爆,下 ...

我直接用中國聯通數據卡, 收得到及快

男爵府

Janlau128 發表於 23-7-7 17:15
我上星期去深圳壹方天地,用CSL漫遊,大陸網係中聯通但好多位置都收唔到,另外張中移動sim card就收爆,下 ...

Csl 係香港都收得差,更何況係內地

大宅

好女人 發表於 23-7-7 17:42
Csl 係香港都收得差,更何況係內地

但係漫遊上到去唔係睇當地網絡商收得好唔好嫁咩?

珊瑚宮

Janlau128 發表於 23-7-7 17:44
但係漫遊上到去唔係睇當地網絡商收得好唔好嫁咩?

人地都俾自己客戶優先啦
香港都係咁做

大宅

cbeyond 發表於 23-7-7 17:53
人地都俾自己客戶優先啦
香港都係咁做

原來係咁,下次都係買番張數據卡,成日俾唔到錢好鬼煩

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊