自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大少拉 發表於 23-8-17 00:00
就響前晚,零晨1點幾開始,無啦啦每一個鐘就起身去廁所,到咗3點幾,就開始每2,3分鐘一次。之後到咗4點幾 ...

保重
早日康復
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

大少拉 發表於 23-8-17 00:35
我有諗過去急症。但驚未到就已經急到賴,加上去到急症都要等,同埋果下真係又急又痛,無哂智慧!(平時都 ...

我試過血尿去急症,佢係排我次緊急,等咗幾分鐘就有得睇

男爵府

唔好輕視我試過入左血,住十日醫院

主要是要用對抗生素,種菌要幾日先知邊隻
好不幸我中隻冷門滴左幾日普通抗生素才能對症下藥

如果有發冷,係應該立刻去醫院,入血係會死人的

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

nicelady2828 發表於 23-8-17 09:03
唔好輕視我試過入左血,住十日醫院

主要是要用對抗生素,種菌要幾日先知邊隻

我都好驚,有發燒添呀~其實當下都真係有諗過去急症。但當時又驚要等,又覺得好似又唔太緊急,所以先頂到樓下診所醫生開門即落樓登記。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

shmom 發表於 23-8-17 08:53
我試過血尿去急症,佢係排我次緊急,等咗幾分鐘就有得睇

原來可以咁快,我成日以為急症會覺得小事,會有排等。

翡翠宮

LindaLoveBruce 發表於 23-8-17 09:23
諗到都痛, btw take care

有心,依家食緊藥。 無痛喇。

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 23-8-17 08:36
保重
早日康復

有心。

翡翠宮

alicewtw 發表於 23-8-17 08:35
我覺得尿道炎最痛就係屙尿屙到最尾個下,所以我係忍一排先屙,因我知其實唔多尿喺入面,只係長期有尿意。我 ...

就係喇,但我果下驚唔去就會瀨。所以我好痛都入咗廁所

我都諗住配定一套藥,放響屋企。

其實我呢次係去咗商場公廁。之後2日就咁喇。 性行為後我一定去廁所清潔。 去埋小便。 我覺得咁先乾淨。

翡翠宮

檸檬檸檬 發表於 23-8-17 08:19
我之前真係勁辛苦

用夜用M巾先出街

我好彩係落樓睇醫生時,已經無要隔2,3分鐘去廁所嘅感覺。起碼頂到半個鐘。

大宅

血尿都危險,下次吾好捱直接去醫院

水晶宮

我以前都試過,個種痛真係好難頂。我以前又係唔鍾意飲水既人,自此之後就飲多好多水,加埋食紅莓supplement ,而家冇再番發了

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

尿道炎初起可以用白沙糖一匙
用白開水沖一大杯 一沖就要飲
D糖晌水入面飄浮緊就大啖大啖飲落去
飲到飽果隻。無耐就屙大篤尿就無事
我試過有效 但有血尿當然要睇醫生

細個聽一個阿姨教 唔知咩原理
反正飲唔壞。果陣仲教係用水喉水黎沖
我怕有細菌用凍滾水

其實平時要多飲水 我食埋蔓@莓既保健產品
呢7-8年無發過 連其他婦科痕癢都無埋

公爵府

就響前晚,零晨1點幾開始,無啦啦每一個鐘就起身去廁所,到咗3點幾,就開始每2,3分鐘一次。之後到咗4點幾 ...

擺定半打梳打水係屋企看門口。
飲水之外我覺得梳打水係另一個治療良方。由於經驗豐富,病發剛起飲到梳打水,之後keep住大量飲清水同埋檸檬水,有機會佢可以自己慢慢舒緩,未必需要去睇醫生。
祝早日康復

侯爵府

好媽媽勳章

我試過最誇張個次,個零鐘頭已經血尿,仲要不斷覺得想開大,肚痛到坐唔到,企又企唔直,屙尿又痛到痴肺先得兩滴,辛苦到喊,想call白車又驚急症室等得耐,都係捱到私家醫生開門我仲同醫生講我坐唔到又瞓唔到上床檢查,醫生企係度幫我好彩一食藥就見效咋
開心每一天

水晶宮

到咗7點幾,好彩開始無咁成日急,先瞓到個幾鐘咋。到咗9點即落樓下睇醫生。幾鬼驚一路等一路急。 真係驚去 ...

竟然中途會冇咁急,咁你都算好彩啦

水晶宮

雪影 發表於 23-8-17 10:36
我試過最誇張個次,個零鐘頭已經血尿,仲要不斷覺得想開大,肚痛到坐唔到,企又企唔直,屙尿又痛到痴肺先得 ...

呢啲藥真係要看門口!

侯爵府

好媽媽勳章

20162016 發表於 23-8-17 10:44
呢啲藥真係要看門口!

個次之後我真係配定看門口
開心每一天

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大少拉,保重呀。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

alicewtw 發表於 23-8-17 08:35
我覺得尿道炎最痛就係屙尿屙到最尾個下,所以我係忍一排先屙,因我知其實唔多尿喺入面,只係長期有尿意。我 ...

啡豆橙尿嗰隻藥係必須連同抗生素食㗎

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊