跳至

首頁
12345...14

尾頁

別墅

係喎你小朋友讀上午班的係咪都係 B 班呀?

原帖由 塵大聞 於 09-8-7 12:14 發表

你係邊位同學仔

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 linglingng 於 09-8-7 12:19 發表
係喎你小朋友讀上午班的係咪都係 B 班呀?

係呀~ 我個係囡囡, 你呢?
點解住順利村入到黎將軍澳讀?都好遠.

別墅

我住將中的. 我99揍, 佢住順利村的. 都5知點算好.
咁我地咪同班同學囉. 呀囡叫姵言. 你個囡叫咩名? 我地下次可以相認呀!!

原帖由 塵大聞 於 09-8-7 12:22 發表

係呀~ 我個係囡囡, 你呢?
點解住順利村入到黎將軍澳讀?都好遠.

別墅

我個仔讀下午班, 尋日開始自己上堂冇得陪, 夜晚返到屋企檢查書包, 發現一套自己帶0既衫褲同兩條手巾仔唔見左, 最離譜係有一件人地0既校服冷衫, 上面寫住個"呂"字! 今日屋企人送佢返學時問miss, miss話佢地每個小朋友都有一格櫃放佢地0既野, 套衫褲同手巾仔佢地擺低左0係我仔0個格, 而0係書包帶返屋企0個d就係用過污糟0既! 請問你地係咪都係咁呀? 都係有d野要留0係學校? 我都知尋日好多人喊, 情況混亂, 所以佢地執錯野唔見野係好正常, 希望會改善下啦!

另外, 你地小朋友第一日自己返學點呀? 我聽講好多人喊呀! 我個仔入校門時都有喊, miss話後來冇喊, 仲開始玩玩具添~ 希望佢快d適應啦!

公爵府

原帖由 linglingng 於 09-8-7 14:43 發表
我住將中的. 我99揍, 佢住順利村的. 都5知點算好.
咁我地咪同班同學囉. 呀囡叫姵言. 你個囡叫咩名? 我地下次可以相認呀!!

我pm左你

公爵府

原帖由 keith_candy 於 09-8-7 15:05 發表
我個仔讀下午班, 尋日開始自己上堂冇得陪, 夜晚返到屋企檢查書包, 發現一套自己帶0既衫褲同兩條手巾仔唔見左, 最離譜係有一件人地0既校服冷衫, 上面寫住個"呂"字! 今日屋企人送佢返學時問miss, miss話佢地每個小朋友 ...

咁都幾亂喎, d衫調亂晒! 今晚番去睇下我個囡件褸有無同其他小朋友調亂先, 尋晚我都無拎過出黎睇添
好彩我個囡又冇喊, 我都覺得好奇怪

我湊個囡番學時, 都見到好多小朋友喊, 老師格硬張佢地帶入學校, 好似好慘咁, 到我奶奶湊放學時, 佢都話見到好多小朋友都有喊, 我諗佢地喊足個幾鐘, 希望佢地快d適應啦

別墅

呀囡返咗頭果兩日就冇返到. 下星期一正式上堂. 呀囡第一日冇喊, 唔知點解第二日就喊搵dady要出課室.搞到我心都亂晒籠. 想問放學係放幾點呢? 我要同99講去揍呀囡放學. 冇校車我都唔知點.

大宅

醒目開學勳章

係呀...學校話要帶兩套衫褲底褲俾佢地架,因為驚小朋友整濕左嘛...污糟個d佢地就會擺番係書包俾我地拎番屋企洗囉....
我女女尋日自己番學無喊到...佢勁中意番學呀.今日同佢番學,學校未入得我地就咁經過咋...佢已經係咁話''番學呀''''番學呀''

別墅

MISS話8月都係放3點的.

岩岩我個仔放學, 由miss拖住出黎, 冇喊, 一見到屋企人黎接佢, 即刻大喊, 詐嬌. miss話佢上堂時都間唔中扭下計, 但都算ok啦, 唔會百厭, 一開始係咁架啦!

你地bb冇喊, 好叻呀~

仲有派左0個8本書, 聽miss講有7本要日日拎返學校, 係咪真架?

公爵府

我地上午班8月份就放10:00

我唔記得總共有幾本書, 但係老師話有本講返學嘅書同認字咭就唔駛帶番學, 其餘的都要帶晒番去呀

別墅

我都 PM 咗比你

原帖由 塵大聞 於 09-8-7 15:12 發表

我pm左你

大宅

由今個星期一開始, 仔仔日日早上都話唔返學, 唔知你地係咪咁呢??

仔仔讀特幼 C

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我囡囡响呢間畢業架.....

別墅

唉, 我個仔日日返學都喊, 一換衫就喊, 由落樓下到幼稚園門口都喊! miss話佢細膽, 少少野都喊, 人地小朋友拍下佢又喊, 成日一個人玩玩具! 唉, 好煩呀! 唔想佢成日喊呀! 一個星期啦, 幾時先會有改善呢???

大宅

好媽媽勳章

返幼稚園喊,是好多小朋友既必經階段,大人唯有比時間等小朋友慢慢適應,我女初初都喊著成個星期,頭一個月都話唔返學,後來慢慢鍾意著學校,星期六都話返學.佢依家讀到K2,對學校好有歸屬感.大人小朋友都要比D時間去適應.

別墅

原帖由 ggoo 於 09-8-13 11:13 發表
返幼稚園喊,是好多小朋友既必經階段,大人唯有比時間等小朋友慢慢適應,我女初初都喊著成個星期,頭一個月都話唔返學,後來慢慢鍾意著學校,星期六都話返學.佢依家讀到K2,對學校好有歸屬感.大人小朋友都要比D時間去適應. ...

我都明白呢個係必經階段, 但見佢咁真係好心痛! 我個仔應該係冇我地陪住佢先會咁細膽, 平時佢同小朋友玩都冇問題的.

公爵府

我個囡呢兩日同佢換校服時都話唔返學, 我同佢講個個小朋友都要返學嫁, 表姐又返學, 爸爸媽媽都要返學, 好彩佢又冇喊又冇好抗拒.

但落到樓下, 見到好多小朋友都返學, 佢就指住人地話哥哥姐姐返學呀, 我地快D返學LA, 跟住仲扯我快D行添, 去到學校門口望都唔望我就跟老師入左去, 今日99湊佢放學仲笑住好開心出黎添, 我都放心D

大宅

如果你11月開始返N1,你或者10月自已開始問定。

我上年9月開始返N1,我8月中自己打電話問佢,佢至叫我隨時去買校服及書包。我覺得佢行政方面有少少亂,又可能佢認為d家長可能俾左幾間學校的留位費,到時未必會來,所以無主動通知。

原帖由 kelvinli0311 於 09-7-27 16:44 發表
我仔今年11月會返比諾N1, 現在仲未收通知去辨理入學手續和買校服. Why???

別墅

呀囡冇返一個星期啦. 昨日再返學我初初都驚佢喊. 點知佢冇喊都放心. 今日直接同佢講 bye bye. 之前驚佢喊冇同佢講個bye bye. 我星期六冇比佢返學. 因有99揍. 想問吓大家知唔知星期六係咪返去學嘢. 定淨係返去玩? 重有我個囡呢排唱太陽伯伯你去咗邊. 我諗學校應該係唱呢隻歌啦.

男爵府

好媽媽勳章

出讓比諾PN1男仔夏季校服, 書包全套(全新).

原本仔仔今年11月返比諾, 現決定同仔仔報返近屋企既幼兒園, 唔想佢要搭車返學, 所以出讓. 原價全套$508, 現平讓$300, 有興趣既媽咪可PM我.

首頁
12345...14

尾頁

跳至