跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 18# mikewing 的文章

haha~~~我鐘意囡囡, 甘岩第一個係囡囡, 冇咩動力去生第二個, 但有時又驚得悠悠一個會悶, so都係到昤先算, haha

My Blog: http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo_yuet/

複式洋房

我夫家, 成日都叫我生多個. 等囡囡大個有個伴, 將來我地老晒, 起碼有倚靠先.
見到c6同囡囡玩到四萬咁口, 就好想生多個 ; 但見到囡囡喊到拆天, c6幫唔到手時, 又打消咗個諗頭.
所以, 好矛盾.

大宅

回覆 22# 綿羊仔...BB 的文章

haha~~~~我都會甘ga, 佢地覺得好玩昤就會枇叩你生多個, 喊晒口個時就最叻發皮氣

My Blog: http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo_yuet/

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係wo~
玩就識得同b囡玩, 我聽到個囡喊已經好煩, 仲要聽c6響度發脾氣, 叫佢畀個囡我抱, 佢又唔肯~ 都唔知想點~

原帖由 悅媽媽 於 09-7-28 12:44 發表
haha~~~~我都會甘ga, 佢地覺得好玩昤就會枇叩你生多個, 喊晒口個時就最叻發皮氣

別墅

生仔/ 生囡都無所謂~ 不過而家有左雪雪, 就想生個仔~

原帖由 悅媽媽 於 09-7-28 11:41 發表
haha~~~我鐘意囡囡, 甘岩第一個係囡囡, 冇咩動力去生第二個, 但有時又驚得悠悠一個會悶, so都係到昤先算, haha

大宅

回覆 24# mikewing 的文章

係wor, 係wor, 叫佢比我抱佢又死都唔肯, 我抱左一陣b囡仲在到喊, 佢又要搶返黎抱 ,跟住又在到發人皮氣 , 平時叫佢地睇住b女我做家務, 睇唔夠半個鐘又叫我睇返,

大宅

回覆 25# mikewing 的文章

哈哈~~~我一索得女開心死我, 不過c6枇生個仔仔陪佢打機, 玩

別墅

我一路都想生多個. 不過呢排同c6有d爭拗, 又會諗, 如果有咩事都係得一個女, 自己都handle到, 兩個就唔知點算嘞...

別墅

咁生多個喇~ 上次你都可以一手抱一個~ ok wo..
kaka

原帖由 悅媽媽 於 09-7-29 09:49 發表
哈哈~~~我一索得女開心死我, 不過c6枇生個仔仔陪佢打機, 玩

別墅

咁解決左d 誤會先考慮生唔生lu~
一個都ok ya~

原帖由 newbmama 於 09-7-30 10:54 發表
我一路都想生多個. 不過呢排同c6有d爭拗, 又會諗, 如果有咩事都係得一個女, 自己都handle到, 兩個就唔知點算嘞...

大宅

原本成家都好想我生多個 , 自己都係 , 但係阿b越大就發現同6299磨擦就越大, 屋企又細 ,又窮, 仲要有個廿幾歲都仲係屋企做野既叔仔...最近回想同99既關係...
結論係...一個女就夠曬數 , 我唔想做人奶奶
如果生個仔 , 我仲要顧埋個仔既老婆同d仔...萬一個仔唔生性 , 我咪要養埋佢既另一半...no way
有咩想問就問啦~~~

別墅

會唔會諗得太遠同悲觀左d呢?

原帖由 蚊子 於 09-7-30 12:25 發表
原本成家都好想我生多個 , 自己都係 , 但係阿b越大就發現同6299磨擦就越大, 屋企又細 ,又窮, 仲要有個廿幾歲都仲係屋企做野既叔仔...最近回想同99既關係...
結論係...一個女就夠曬數 , 我唔想做人奶奶
如果生個仔 , ...

大宅

我覺得有兄弟姊妹會好d, 有人分擔下, 第二時大個左, 壓力冇咁大. 同埋, bb可以學識與人相處, 獨仔or女始終冇咁好! 但係, 兩個要搵人湊, 經濟又係問題, 都幾頭痛!

別墅

都真係幾頭痛!!

原帖由 DorMama 於 09-7-30 17:43 發表
我覺得有兄弟姊妹會好d, 有人分擔下, 第二時大個左, 壓力冇咁大. 同埋, bb可以學識與人相處, 獨仔or女始終冇咁好! 但係, 兩個要搵人湊, 經濟又係問題, 都幾頭痛! ...

複式洋房

係呀, 2個會開心d架!

本來都冇諗住生2個, 但見大仔成日自己一個人玩, 其實好悶, 我地都有同佢玩, 但點都係有個年紀近嘅伴玩會開心d! 所以決定生多個!

大仔都好錫細佬架, 細佬咸時, 佢有時會走到細佬身邊細細聲說: 唔好咸, 唔好咸, 哥哥起到, 唔使驚!!!
我地都冇諗過咁細個嘅細老都可以咁懂事咁!!!!

別墅

有呀. 我想佢好似我同我弟妹咁好.. 真希望生多D, 可惜環境,經濟的情況下只可生多1個.... 2011年, 我會努力GAR.

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都好想早d生,但係有太多野諗....我諗下年先決定al

大宅

畀面勳章

原帖由 DorMama 於 09-7-30 17:43 發表
我覺得有兄弟姊妹會好d, 有人分擔下, 第二時大個左, 壓力冇咁大. 同埋, bb可以學識與人相處, 獨仔or女始終冇咁好! 但係, 兩個要搵人湊, 經濟又係問題, 都幾頭痛! ...

大宅

女真係貼心好多,女生外向己不合時移!
如果生多個我都想係女ah!

原帖由 cammieliu 於 09-7-28 11:33 發表
你咁講都係o既。我都有好多顧慮,最大o既係自己好想返工,生一個都尚可,兩個點可

呀﹗

...

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我已經bingo左喇又.......

首頁

尾頁

跳至