跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Late report:

I have gave birth:

boy weight: 3.295 kg......on 3.8.2009

★★★★

伯爵府

原帖由 bobomami 於 09-8-16 09:26 發表

boy weight: 3.295 kg......on 3.8.2009

恭喜晒!

別墅

原帖由 jjtseung 於 09-8-16 09:02 發表
引用:原帖由 tucuxi 於 09-8-15 21:06 發表
另外想講下片片.

囡囡出生後, 用過 pampers 特級棉柔, 不過不失, 無乜特別.

用過 pamper 母乳http://ads.baby-k ...

C囉我用片D次序錯哂....我用哂GOON先, 依家用緊MOONY, 但係好似仲有2包Huggies NB未用.....

別墅

我隻豬仔咪又係成日食食吓瞓著咗, 扶佢坐直都唔醒, 掃風就瞓得更加冧....真係俾佢激C但係夜晚又唔瞓.....

我想問bb d poopoo如果有d黃色粒粒同埋有陣粟味係咪正常ga? mami話驚佢係消化得唔好所以有尼d黃色粒粒....但係佢d poopoo都算水水地加黃粒粒....

唔知點解佢成日都儲埋好多poopoo夜晚1次過爆發, 疴到爆片搞到成件衫都係....阿馬話係我唔識幫佢換片, 條片著得唔好所以會漏....真係想c

大宅

好媽媽勳章

黃色有渣應該算係正常o架

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

嘩..雨晴..03:00am..都未瞓 ??

我夠係啦..你地個個都生晒啦...我仲吽臭緊..好慘呀....

原帖由 雨晴B 於 09-8-16 03:00 發表
等待真係令到人會癲....
見到個個係到講湊仔經, 我都要企埋一邊
今晚又好down
訓又訓唔到, 個肚又實左幾日, 亞b又踢到我好痛....手又腫腳又腫, 又痛到陏唔到
天呀~!
諗諗下自己又係到喊
真係痴線喇!!!!!! ...

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

congradulations...Very good weight ar...

原帖由 bobomami 於 09-8-16 09:26 發表

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

alsan

咁我呢 ?? 你唔理我喇 ?? 我都好慘架..日日等等等....想cccccc

原帖由 alsan 於 09-8-16 09:23 發表

雨晴b

我好明白你架, 因為我都係overdue, munchbobo都係, 佢都overdue左成4日開刀, 我overdue左一日作動!! 個時我都好似你咁架, 成日型住自已作動, 真係人都din. 但係我開刀前一日, 真係勁食綠豆沙同埋一大box wat ...

大宅

好媽媽勳章

我囡囡就興痾少少, 等你同佢除o左片, 佢先入戲肉, 大小都係咁!

別墅

琴日講開話阿B終於係埋身食, 點知話口未完夜晚個餐就唔肯食, 唔知係我抱GE姿勢唔好定點又係啜啜吓發脾4, 喊到痴肺點都唔係再食我JI佢個頭埋去佢都唔係含住個NIPPLE....結果又係俾返奶粉佢食, 個刻真係DOWN到尼.....我唔知佢係唔識啜定係無奶(但係佢咀邊係有奶漏出尼)定係佢懶唔想俾力去食....

搞到我依家都唔知俾唔俾佢啜好, 但係俾佢啜又驚佢唔飽, 到佢唔食補奶粉我又唔開心~~~

別墅

原帖由 tucuxi 於 09-8-16 09:51 發表
我囡囡就興痾少少, 等你同佢除o左片, 佢先入戲肉, 大小都係咁!

我個隻都會啦...噴射機~~~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 豬仔mimi 於 09-8-16 09:38 發表

C囉我用片D次序錯哂....我用哂GOON先, 依家用緊MOONY, 但係好似仲有2包Huggies NB未用.....

我又係用MOONY...唔怪知覺得有d大塊..
即刻拆huggies....果然細塊好多..thanks jjtseung for the info...唔係就waste左..
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

大宅

好媽媽勳章

原帖由 豬仔mimi 於 09-8-16 09:58 發表
琴日講開話阿B終於係埋身食, 點知話口未完夜晚個餐就唔肯食, 唔知係我抱GE姿勢唔好定點又係啜啜吓發脾4, 喊到痴肺點都唔係再食我JI佢個頭埋去佢都唔係含住個NIPPLE....結果又係俾返奶粉佢食, 個刻真係DOWN到尼..... ...

係咪佢慣o左奶咀? 我用chuchu母乳奶咀, so far 佢埋身都肯啜.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

thanks all sis....

cow c9, 一齊加油~

複式洋房

唔好瞓喺度飲奶

http://hk.parenting.yahoo.com/detail.html?bid=VK2DV7SIY67IXL7OJPP6LS2OI4_124961850376366091

大宅

huggies d片細d架, 你都係快d用左先........因為我之前都係用huggies, 可能個囡生肉生係個pat同大比到, 用完huggies之後阿ma話阿b應該要著大少少, 所以而家都用緊pampers.......如個你個b成日都爆片就真係要用左huggies先, 我做法就係知佢大約幾時all poopoo就用pampers, 未all poopoo時就用huggies......就係咁用下用下就轉曬去pampers la.......

原帖由 豬仔mimi 於 09-8-16 09:38 發表

大宅

今日我個衰囡滿月la....希望生左0既mama bb會健康快樂, 未生0既mama就順順利利生個健康0既bb..............

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個女就最鍾意沖完涼抹緊身時vv,攪到條毛巾濕晒之餘,仲要再幫佢沖多次涼!

原帖由 豬仔mimi 於 09-8-16 09:59 發表

我個隻都會啦...噴射機~~~

大宅

我個囡都係吖.....哈哈, 其實bb係唔係個個都係咁0既呢......

原帖由 snoopy0520 於 09-8-16 11:04 發表
我個女就最鍾意沖完涼抹緊身時vv,攪到條毛巾濕晒之餘,仲要再幫佢沖多次涼!

別墅

原帖由 tucuxi 於 09-8-16 10:23 發表

係咪佢慣o左奶咀? 我用chuchu母乳奶咀, so far 佢埋身都肯啜.

我1出院就俾chuchu母乳奶咀佢食奶, 但係佢好似食唔到咁, 食咗15mins支奶都無郁過, 勁驚佢食唔到所以即刻落街買咗Pigeon俾佢用....用完咪搞到依家咁囉~~~唉真係攞尼衰....

首頁

尾頁

跳至