跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆 18# sosokk 的文章

你排住waiting list 先la, 有人唔交錢便由waiting list 補上.

大宅

我個囡都好餵食, 我地食飯時比條菜佢食, 不知啜得幾滋味!

原帖由 JJ-mammy 於 09-8-24 16:37 發表
Hello, 我个女belle都係12月5號出世...而家吃1餐粥諗住過多个月先吃2餐. 佢有2隻牙仔而家學緊企但就好餵食見到我哋吃嘢會流口水

大宅

而家得唔得呀! 我剛剛pm左大臣子問佢可唔可以law...
原帖由 jellyfish228 於 09-8-25 14:18 發表
你排住waiting list 先la, 有人唔交錢便由waiting list 補上.

大宅

我個仔又係, 佢搶住唔放
原帖由 jellyfish228 於 09-8-25 14:30 發表
我個囡都好餵食, 我地食飯時比條菜佢食, 不知啜得幾滋味!

大宅

各位好,

終於有12月5日bb囝都係這日出世架.
囝囝現在有3隻牙仔, 他會扶住櫈仔行, 由5個月開始每天2餐粥+3餐奶奶+1餐水果, 近日好似唔多夠所以加小食(餅他或白麵包)
不過就唔多知佢有幾重, 成1.5個月無磅過啦.

大宅

Hi SYK,

你個b都好勁wor, 5個月已經可以每日2餐粥. 咁每餐粥食到幾多le? 你通常比咩水果阿b食呀? 我試過比木瓜,橙, 蘋果, 莉(pear), 唔知仲有咩水果可以比阿b食.

原帖由 SYK 於 09-8-26 10:00 發表
各位好,

終於有12月5日bb囝都係這日出世架.
囝囝現在有3隻牙仔, 他會扶住櫈仔行, 由5個月開始每天2餐粥+3餐奶奶+1餐水果, 近日好似唔多夠所以加小食(餅他或白麵包)
不過就唔多知佢有幾重, 成1.5個月無磅過啦. ...

大宅

wait 咗先算la, 唔wait 一定無呀!

原帖由 sosokk 於 09-8-25 15:06 發表
而家得唔得呀! 我剛剛pm左大臣子問佢可唔可以law...

大宅

wait 左la , 但我今日唔得閒入數, 要聽日先...
原帖由 jellyfish228 於 09-8-26 14:53 發表
wait 咗先算la, 唔wait 一定無呀!

大宅

回覆 26# jellyfish228 的文章

粥仔通常吃一碗大人碗. 另外, 生果係奇異果, 蘋果, 梨, 車里子, 提子, 橙, 西瓜都比一次小小, 其實我家姐屋企有咩咪比佢try try, 最多係金奇異果.

大宅

Thanks ah...thats my eldest daughter - 蝦米, she is now 22 months...will turn 2 in october
hehe...let me change my profile pic with both 蝦米 and 粉C...

粉C drinks 180 ml each time.
原帖由 jellyfish228 於 09-8-25 12:34 發表
is it your baby's photo? very pretty ar! How many ml/oz of milk your baby takes per time? My baby takes 160ml per time.

大宅

hey bbgrass!! I thought about going to 港安 gar...but at the end went to Canossa instead...otherwise two Charmaine would have met there...haha...mind telling me the time on that day?

原帖由 bbgrass 於 09-8-25 12:03 發表
我囡囡唔係廣華出世 ga, 不過我36週前除了去私家, 都有去埋廣華做產檢, 所以都有係廣華媽媽 group 蒲吓 ^o^
Charmaine 係港安出世, 香港那一間, 即係近排何生d老婆日日都要跑去頻頻撲撲個間呀...hehee...

似乎都有 ...

大宅

我個女都係12/5喺瑪麗出世(早了21日). 一日食兩餐粥一碗大人碗, 一杯橙汁, 3-4餐奶,3隻牙仔,而家約22磅.

大宅

大巨子pm咗你入數?

原帖由 sosokk 於 09-8-26 16:25 發表
wait 左la , 但我今日唔得閒入數, 要聽日先...

大宅

wao...you have 2 daughters! their nickname (蝦米 and 粉C) is so lovely! are you full-time mama? will 蝦米 go to nursery this year?

my daughter (kaka) drinks 120-140ml only recently...maybe no appetite in summer time

原帖由 Christyc 於 09-8-27 17:29 發表
Thanks ah...thats my eldest daughter - 蝦米, she is now 22 months...will turn 2 in october
hehe...let me change my profile pic with both 蝦米 and 粉C...

粉C drinks 180 ml each time.

大宅

等我都試吓比奇異果kaka食先. 車里子一粒一粒, 你點餵阿b食呀? 我咩生果都喺麼蓉餵ga.

你家姐同你湊阿b?

原帖由 SYK 於 09-8-26 19:08 發表
粥仔通常吃一碗大人碗. 另外, 生果係奇異果, 蘋果, 梨, 車里子, 提子, 橙, 西瓜都比一次小小, 其實我家姐屋企有咩咪比佢try try, 最多係金奇異果.

大宅

你好呀! 又多一個125 bb la!

原帖由 mandym 於 09-8-28 02:19 發表
我個女都係12/5喺瑪麗出世(早了21日). 一日食兩餐粥一碗大人碗, 一杯橙汁, 3-4餐奶,3隻牙仔,而家約22磅.

大宅

你好呀...你囡囡好可愛呀.
原帖由 mandym 於 09-8-28 02:19 發表

大宅

係呀係呀又多一個12月5日bb.

kaka 媽,bbgrass, 不如我地125bb約出來見過面好唔好呀? 我諗一班同年同月出世嘅bb 一齊, 果種感覺一定好特別
原帖由 jellyfish228 於 09-8-28 12:14 發表
你好呀! 又多一個125 bb la!

大宅

係呀! 我諗其實入左數就可以入得場...
原帖由 jellyfish228 於 09-8-28 11:22 發表
大巨子pm咗你入數?

大宅

好呀! 閑日要返工, 最好星期日or星期六下午. 好想同阿女識d同年同月同日出生ge朋友仔.

原帖由 sosokk 於 09-8-28 14:23 發表
係呀係呀又多一個12月5日bb.

kaka 媽,bbgrass, 不如我地125bb約出來見過面好唔好呀? 我諗一班同年同月出世嘅bb 一齊, 果種感覺一定好特別

首頁
12345...8

尾頁

跳至