自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

深圳個d按摩真係好求其,
2個入黎hehehaha..細聲講大聲笑..
又按到我地唔舒服..
都仲要比30蚊貼士比佢.
個心實在太唔服..

係唔係因為個個都會比30蚊 at least..
所以佢地而家求其按都得..??

禁止訪問

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

10蚊都黑口黑面

伯爵府

以前:大堂10蚊
全身30蚊
宜家:我找到一位 俾$50

男爵府

原帖由 小寶貝兒 於 09-8-24 18:30 發表
上親去深圳都老馮要比小費, 隊條毛巾比你, 開locker比你, 帶你去沖涼都要人人比小費, 多多都唔夠洗啦!

而家我地甚少上深圳揼啦~
都係等去珠海玩時先去啦~ 珠海有一間幾好, 我同老公上年聖誕去珠海澳門3日2夜, 3日都 ...
我初二晚同老公珠海過夜都只係$3xx,不問小費又足1個鐘,好似叫米蘭,技師重 試過珠海後覺得深圳大多好唔掂:;pppp: 又唔足鐘:;pppp:

男爵府

其實做一個正派嘅按摩技師都好辛苦,開始學嘅時候公司會收佢地二三仟蚊嘅學師費,學嘅過程對手會痛到快子都揸唔倒,起碼兩三個星期,到開始正式開工,公司唔會有底薪比佢地(9成半公司以上),仲要收1至數佰蚊食宿費,平衡每人每日開10-12個鐘可以做到3-4個客,如果每個客一人比10蚊,佢扣埋食宿人工仲小過做侍應(宜家深圳做侍應包食宿最小都1500以上),但唔好忘記,佢地嘅工作壽命好短,因為揼骨要用陰力,所以好傷子宮,同埋做得5年以上,d根骨會開始勞損,唔會有機會復原,所以如果個技師有心機幫我揼,我一定唔會辜寒嗰幾拾蚊小費,當然無心機除外,等價交易嘛~所以我寧願無錢揼小次,都唔會慳嗰小小

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

按腳比30,按身兩粒鐘比50至100,UP TO 佢按得好唔好。

男爵府

原帖由 純綷路人 於 09-8-25 00:44 發表
其實做一個正派嘅按摩技師都好辛苦,開始學嘅時候公司會收佢地二三仟蚊嘅學師費,學嘅過程對手會痛到快子都揸唔倒,起碼兩三個星期,到開始正式開工,公司唔會有底薪比佢地(9成半公司以上),仲要收1至數佰蚊食宿費,平衡每 ...
我有學生之前做呢行成十年,只聽佢呻辛苦同手指變形,無講子宮咁樣喎

男爵府

原帖由 grand2005 於 09-8-25 01:23 發表
我有學生之前做呢行成十年,只聽佢呻辛苦同手指變形,無講子宮咁樣喎
咁要睇番個技師用陰力定用手力,你留意下通常鍊腳師傅d手指都多數有d好大舊嘅肉枕同手指變形,因為佢地坐喺度用唔倒身力,要用手力所至,摩擦技師就反而手指好小變形,但腰同膊,手腕位就比較勞損,子宮亦比較容易下垂,但當然因人而異,佢地同鐵打師傅一樣,都係靠師傅傳,好彩嘅師傅工夫夠,又肯用心教,同一開始執你d錯誤姿態,就無咁容易傷身.如果唔係一開始用慣d錯誤姿態,咁情形就同做運動用錯姿態一樣架喇~最傷子宮都算係踏油背,不過宜家都無咩人識,由其是大陸都唔會放心比人試,但我喺香港試過比d老師傅做,真係正到無得頂呀

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

小寶貝兒,

請問你去珠海嗰間係咩名呢?

Thanks!
原帖由 小寶貝兒 於 09-8-24 18:30 發表
上親去深圳都老馮要比小費, 隊條毛巾比你, 開locker比你, 帶你去沖涼都要人人比小費, 多多都唔夠洗啦!

而家我地甚少上深圳揼啦~
都係等去珠海玩時先去啦~ 珠海有一間幾好, 我同老公上年聖誕去珠海澳門3日2夜, 3日都 ...
靚太唔易做!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 aromama 於 09-8-25 01:03 發表
按腳比30,按身兩粒鐘比50至100,UP TO 佢按得好唔好。

原本咁多人都比咁多..........張單咪好貴..??

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 sitab 於 09-8-24 16:02 發表
我上次去果間,比較舊式小小,但唔差嘅場,因為我同表姐都唔夠時間,唯有每人要兩個,一個做腳一個按肩頸頭....佢地按完無問過我地拎小貴,按完就同我地講得喇,下次再黎丫...跟住就行左去...佢地d手勢都ok呀....咁耐以黎第 ...
邊間呀?
路遙知馬力,日久見人心!

珍珠宮

關子宮咩事?! 按摩唔係只係女人做

以前按摩大多數都係上海男技師, 男人冇子宮喎?! 而大部份手勢好既都係上左年紀既男技師喎!

珍珠宮

所以就係 "寵壞" 哂! 比少o的都會比人鬧番轉頭, 至少都黑面!

原帖由 朱朱bb 於 09-8-25 18:39 發表

原本咁多人都比咁多..........張單咪好貴..??

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我返去搵返張卡片先...因為上次都係舅父帶我去...我都唔係好記得d名..搵到話你知

原帖由 hehalady 於 09-8-25 18:42 發表
邊間呀?

伯爵府

以前我聽人講話d香港人做壞規矩, 攪到老馮咁, 原來真係如此。

水晶宮

熱血金章

更衣室一律唔比,
小費全部劃一, 每粒鐘十蚊

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 藍藍 於 09-8-24 17:29 發表
me too~係我d朋友叫我同佢地寫一樣既,佢地仲話唔好比咁多佢地添呀,做慣左佢地以為老馮要比多d小費佢 講真埋單都係幾百蚊之麻,如果下下都要比50,100蚊佢做小費,我唔好留係香港揼骨,仲乜要走上去姐 ...

我非常同意你既講法

子爵府

原帖由 9594 於 09-8-26 23:57 發表
更衣室一律唔比,
小費全部劃一, 每粒鐘十蚊

更衣室 d 阿嬋好似無人工, 凈靠小費,
唔知真唔真

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

原帖由 大姑娘 於 09-8-25 19:14 發表
所以就係 "寵壞" 哂! 比少o的都會比人鬧番轉頭, 至少都黑面!

SORRY!我唔應同你所為嘅寵壞,HK按摩比小費啲技師都係咁多,為什麼大陸啲技師就要比少啲,唔通因為佢哋係大陸人。
如果技師令你滿意的話,點解唔可以比自己應為合理嘅小費。

首頁

尾頁

跳至