心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 迪士尼 於 09-9-27 12:15 發表
may05g ,哎,我都想做埋介紹工人呀,不過都唔知d 手續同入境問題,你知唔知呢?

你可以把菲菲介紹比 d 介紹所, 一路介紹一路偷下 c

大宅

你只係開左2個月, 邊有咁快可以見到成效, 做生意嘅野初初一定要守, 見人地成功開分店, 好似好成功咁, 其實人地可能都經歷過一段底潮你唔知啫, 講明創業, 要創出黎嘅事業, 比d時間啦, 好彩守幾個月, 怎致一年, 好多成功創業都有一個共同點, 係好勤力好勤力, 每日做十幾廿個鍾, 不綿不休, 樓主努力為自己嘅理想努力, 既然叉左隻腳落去唔好咁輕易放棄,

大宅

畀面勳章

好多謝 IMC2005 呀! 多謝你們既支持.

原帖由 lmc2005 於 09-9-27 23:56 發表
你只係開左2個月, 邊有咁快可以見到成效, 做生意嘅野初初一定要守, 見人地成功開分店, 好似好成功咁, 其實人地可能都經歷過一段底潮你唔知啫, 講明創業, 要創出黎嘅事業, 比d時間啦, 好彩守幾個月, 怎致一年, 好多成 ...

男爵府

原帖由 lmc2005 於 09-9-27 23:56 發表
你只係開左2個月, 邊有咁快可以見到成效, 做生意嘅野初初一定要守, 見人地成功開分店, 好似好成功咁, 其實人地可能都經歷過一段底潮你唔知啫, 講明創業, 要創出黎嘅事業, 比d時間啦, 好彩守幾個月, 怎致一年, 好多成 ...

大宅

Your character is not suitable for go into bussiness.Culating capital is not enough for during one year.Find a job and find someone to replace your shop.Whatever,learn a lesson is a rewarding experience !

大宅

畀面勳章

係呀,我真係發覺唔係好適合做生意呀!但現在開左個頭,又唔能夠話走就走! 真係好辛苦呀!

別墅

你好,你可以找些出入口批發一些平價衣服來賣,多條出路嗎!

大宅

畀面勳章

有呀,我都已經做左呢樣啦! 平到10元一件tim ! 但始終都係人唔夠多

男爵府

呢個idea我老公之前都諗過呀,
佢之前話 ~
搭個位幫d菲律賓工人影d靚相,同佢地汁靚佢寄返去,同埋較返個視像比佢地頃電話~幫佢地滙錢上去等等...
入會要收manber費用,
希望幫到你啦 ^^

大宅

畀面勳章

真係好多謝你呀mamajoe
匯錢我都有唸過,不過因為我在樓上舖,如果有大量現金在手,會很有危險.
webcam 我當然有啦! 佢地現在很多都不用打長途電話,而改為用視像了,真係很新潮.
入會收會費,呢樣我地都有做過,不過佢地係唔喜歡入會同唔喜歡先將錢放出來先,佢地唔到我地,我地有時會一筆過比錢先,好似做facial 咁,比左錢先,再慢慢做,佢地一定唔會既.
你老公識影相嗎? 他相開影樓幫佢地影相呀, 咦大家夾下都好喎,有d賓妹很捨得洗錢的,佢地會用200元去剪頭髮,500元去染頭髮,幾百元做facial ,用8千元去買一個notebook,你話勁唔勁呢?

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

大宅

畀面勳章

我真係好沒精打彩,
日日係度等,又冇收入,我好怕我會捱出病來.

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

大宅

畀面勳章

好多謝你呀 -dada~0w0~
係呀,平日既時間,就只有佢地早上出外買"送"時上來蛇一蛇啦!或小部分工人都會只能放平日啦, 我仲有幫佢地download 相啦,過歌啦,唸到既都已經去做啦!
星期六,日係真係比平日多人好多既.
網巴既機我唸要好勁,我呢度既未必合青年用,同埋真正做網巴,時間仲長,我唸唔到晚上12時,或通宵都冇得收工呀!
咦你男友在九龍城開乜呀,食市? 等我有時間都可以去幫襯下他喎!

大宅

加油啊,我都好明!
你捱左兩個月,蝕左兩個月,我捱左就快兩年,蝕足兩年,就黎捱完個死約,個心已經灰晒!
諗住完左個約,出返黎搵工做,十八年後,又一條好女!
至慘係我同我老公一齊開舖,真係唔好聽講句,屎埋一齊,所以各位諗住搞生意,千歧唔好兩公婆一齊唔撈,走去瞓身搞生意,好高風險嘎!!!

大宅

畀面勳章

mingchu 吓,你開2年蝕足2年,咁真係好慘 請問你做乜生意呀! 我現在都等個約完,我都快d走人,好辛苦呀!

禁止訪問

男爵府

原帖由 迪士尼 於 09-10-13 12:38 發表
真係好多謝你呀mamajoe
匯錢我都有唸過,不過因為我在樓上舖,如果有大量現金在手,會很有危險.
webcam 我當然有啦! 佢地現在很多都不用打長途電話,而改為用視像了,真係很新潮.
入會收會費,呢樣我地都有做過, ...

o左咀,,佢地咁勁
我識人影相呀,0 0
收費吾貴tim 我pm比你啦
佢私人的,所以你自己問佢啦, ^^

大宅

我一向都唔主張人創業, 如果真的要首次創業, 就盡量不租舖位, 將每月固定開支減到最少, 一來可以試試市場, 二來可以看自己是否適合。

我親戚初時在網上做時裝, 越做越好, 才開多間分店。

原帖我由 迪士尼 於 09-9-18 14:00 發表
哎,好辛苦呀!
被公司cut 左出來,就同我家姐合作開了一間網吧,是專供菲律賓工人用的,開了2個月啦,但生意都不好,連交租既錢都不夠,真係覺得好後悔呀! 好後悔唔搵工,自己攪,星期一至日都要返工,又陪唔到老公同個女,個個 ...

大宅

我剛創業開補習社的時侯,星期一至日由早做到晚,12小時,當過左年幾時,有口啤,有熟客,依家上晒車軌道,生意十分好,比心機,唔好氣餒。加油!

首頁

尾頁

跳至