自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 小黑咪 於 09-9-21 01:09 PM 發表
係囉,呢間出左名黑店黎架, 去睇下"論盡家傭"就知佢有幾出名喇.

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我幾年前已經去左消委會 ,之後上埋小額錢債署告得X , 因為急請工人 佢地攪左幾個到最後都係唔做, 一定局我要再揀 , 我同佢地講 我揀一年都唔岩, 甘筆錢要俾你地HOLD 一年 ,邊有甘既道理 ? 最後全數攞翻 , 老實講曬左時間請假 既錢我都未問佢地攞翻 .

別墅

好多謝你地的支持,我實會去告佢,無天理,用咁多時間去揀人,去phone interview,去等佢到港,一個工人起碼由揀到請都去四次,仲要二次,但到最後"麥"都無,仲要一肚氣

但係你地都好彩,攞得番d錢,我都係係沙田個間度請架,黑舖之中的黑店

我都想請問有無人知要搞幾耐 (小額)????

我地做僱主,又要俾工人激,又要睇佢地面色, 仲要有d無良又呃錢的agency欺騙,再加上我地的"正苦"對佢地仲好過我地為國家培育下一代的苦媽媽, 簡直腹背受敵.

媽媽們,我地一定要團結一致,將一d衰agency踢出街, 幫我的message傳給要找工人的媽媽,唔好再一肚氣

複式洋房

支持妳告佢,佢d臭聞都聽吾少

男爵府

大宅

唔係呀話, 我唸住請工人, 重唸住搵d大d既公司請印印tim, 點會咁架, 唔係講信譽/品質架咩??????

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

唔講我都唔知,THX樓主

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我個 friend 都中過招,呢間野D staffs 收$$時 mud 都應承你,but 收左$$後就一味拖你,多多 excause ,但都後都係冇妹,$又唔退!

男爵府

呢間野出哂名架啦.....我當初十下十下都諗住幫襯佢, 不過我當然唔止睇佢一間啦, 我in左6,7間, 但係無一間係要比錢先架wor....佢又唔係平過人, 每個item 都要比錢, 接工人又要比....做咩要幫襯佢? 請工人好講彩數, 唔係話大公司就一定會有好野...我而家用緊呢個bun bun 都係d 細公司搵番黎(同事介紹), 到左港, 驗左身, 無哂問題我先比錢....仲要係我主動比錢, 我間agent 成個月都無叫我比....

禁止訪問

大宅

我2年多前幫襯佢請上一個賓賓時都幾好, 所以今次先再搵佢, 唔明點解而家攪到咁差!!

侯爵府

醒目開學勳章

真架, 呢間野個朵臭到不得了的. 你既仇人要搵工人, 真係記得介紹呢間俾佢, 包到你報到仇有特tim呀!!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

支持妳告佢, 等多d人知道

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

UP

男爵府

子爵府

my experience was even worst

Agency Fat Wong at Central:tongue:

大宅

醒目開學勳章

我個新agent話我知...佢地近排好似比人釘左排....不過只係幾個月.....咁快又出返嚟.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

都衰到貼地架喇.........呢間野, 出晒名
之前聽過話僱主簽左個妹, 但德x繼續幫d妹搵工, 然後一腳飛起之前簽果個, 咁個不幸僱主, 錢又俾左, 唯有是是但但揀一個
順利提埋, 陽x都唔見得好 , 應承左我幾時到港, 果日打黎話無機位上唔到機, 我問點解上唔到佢話因為係standby位, 我話你收得我錢做生意, 你就要攪掂佢啦, 佢仲笑語盈盈問我下次想幾時接工人 , 話"咁我地都要賺錢架", 你話係咪想打佢一身mouth:
原帖由 babellt 於 09-12-29 04:39 PM 發表
我個新agent話我知...佢地近排好似比人釘左排....不過只係幾個月.....咁快又出返嚟.

首頁

尾頁

跳至