懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

憑醫生唔錯架
不過元朗同佐敦價錢真係好唔同
佐敦好似都要6xxup
人唔錯 只係元朗既機器舊少少
如果你真係想睇其他醫生
咁不如睇左憑醫生
睇下幾時edd再book第個啦

大宅

其實一般每個月產檢, 馮醫生係元朗個度都ok, 我都係睇佢, 佢部u/s係舊d, 但bb要睇既野都睇到.

我book咗佢做結構, 佢都同我講元朗部機睇得唔係咁好(因為照結構係要好清楚), 佢都叫我出去佢佐敦個度做, so far, 我係元朗做產檢都冇mug 問題.

別墅

我9月尾剛在屯門醫院生,我又覺得OK喎,助產士好HELPFUL,可能我生果時剛剛無人生啦,有成四五個助產士幫我生,另外姑娘都好好人,只係床位就迫D,不過住一兩日就無所謂啦!
另外我都喺屯門睇過婦科醫生,柏麗嗰個張怡雲,我個人覺得佢好專業同有經驗,但係我知道有人覺得佢寸囉,我就覺得唔係太寸,佢D儀器都好新架,又唔會好多人,好容易BOOK,不過診金就好貴,我記得要成六百幾,後來我去左旺角睇,如果你想近同唔駛等,我會RECOMMEND佢!

男爵府

原帖由 sophialing 於 09-10-6 12:00 發表

但佐敦個價錢同元朗係唔同嫁...
如果你係男醫生都ok o既話..
元朗仲有楊立和...
係康樂路輕鐵站隔離..pccw間shop果邊..
見到間apple shop就見到有條樓梯上去就係 ...

楊立和醫生好唔好 and basic診金幾多阿

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實以我自己經驗我就覺得陸加寧醫生好過馮樹明醫生。我兩個都去檢查過,我反而覺得陸醫生比較有耐性,比較nice~儀器又先進,最緊要都係女醫生比較有安全感~
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

岩岩在屯門醫院生完,產後房d姑娘同姐姐幾好,醫生就麻麻地.....
產前房一個月前就幾好,但早幾日入去就一般,最重要係同一班人......可能近日d規距改左,因為在在產房聽到d姑娘話一般情況下要開左4度至送去產房,唔會好似之前咁係又送唔係又送(指去產房待產)。兩年前第一胎開3~4度去產房,第二胎以上兩度就去產房了。
另外產房有個助產仕好後生,好好人架。

首頁

尾頁

跳至